Bu rapalalar Tatlı Su Kefalinde iş yapar mı ????

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Serdar daşdemir tarafından paylaşıldı.

1. Serdar daşdemir

Serdar daşdemir serdar

Favori Kamış:
    spro prion power spin
    Favori Makine:
    spro montana
    En İyi Avı:
    50 cm Tatlı su kefali.
    Bugün aldığım 9 cm lik rapalalar ile kasna tutmayı düşünüyorum sizin görüşlerinizi bekliyorum

Son düzenleme: 25 Haziran 2010
  2. LapinCash

LapinCash

Acaba bir mahsuru yoksa sormak istiyorum.Bunları avmarketinden mi getirttiniz eğerki getirtiyseniz o remixonun yeni çıkan sahtelerimi.Şu 2 liralık olan süper kampanyalı.Yanlış anlamayın fiyatına göre güzel sahtelere benziyorlar bende 3-4 tane almayı planlıyorum sizce nasıl ağırlıklar felan dandik bir şeymi ? O yüzden sordum yani.

3. Serdar daşdemir

Serdar daşdemir serdar

Favori Kamış:
    spro prion power spin
    Favori Makine:
    spro montana
    En İyi Avı:
    50 cm Tatlı su kefali.
    Evet avmarketinden aldım o yeni çıknalardan çok kaliteli ağırlığı filan da çok iyi almanızı tavsiye ederim.

4. LapinCash

LapinCash

Teşekkürler.

5. PACO

PACO Umut DEMİR

Ürünler çok güzel hayırlı olsun fakat bunlarla kefale iş yaptırmanız imkansıza yakın,bunlarla ne olur,denizde su üstü avcılarının her cinsini toplayabilirsiniz.

Not:Kurşunla dibe yakın yada orta suda gezerseniz dip balıklarınıda alabilirsiniz.Renk tercihleriniz deniz için çok doğru

6. ilkem07

ilkem07 İLKER

Kardeş kesinlikle iş yapmıyor baştan birinci ve ikinci sıradakilerin aynısı var bende kefalde iş yapmıyor ama turnada 3 kere iş yaptılar. Kefal için sana en iyi sahte tavsiyem
    http://www.avmarketi.com/asp/product/4263/YOZURI-AILE-GOBY-F646-30MM

budur kesinlikle boş dönmessin , bu rapala ile bir günde 30 kefal tuttum, gerisini sen düşün .

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Kefalin sahteye geldiğini ne gördüm ne duydum.Bu sahteleri denizde ve belki tatlı suda levrek için kullanabilirsin. Sadece fransız kanalında izlemiştim meps ile kefal avlıyorlardı. Tatlı suda bizim buralarda çaylama derler kefalin bir cinsi olabilir meps ile avlamıştım. Birde kefali yada çaylamayı tatlı suda bildiğimiz çapari ilede avlayabilirsiniz.Tabi yemli kısmına örnek verirsek çekirge, tavuk ve hindi ciğeri, kurt, gübre solucanı iş yapar. Taylı suda kefal için birde kumsalda denizin dalgaların yaladığı yerde kumun 30-40 cm altında deniz solucanı olur buda gayet iyi yemdir.Kefal hem denizde hemde tatlısuda yaşayan bir balık olduğundan yem ve avlama şekli aynıdır .Sadece her yemi her zaman yemez.Bazen sadece ekmek yer, bazen sadece slucana gelir, Bazen kırmızı kurda, bazen balık içi yani balığın barsklarına bazen balığın kendisini yer. Yani değişik bir hayvandır. Çok daha verimli avlanma şekilleri var.Ancak bundan bahsetmek istemiyorum çünki her insanın midesi kaldırmaz. Ben sadece izledim ve fazlada dayanamadım. yem olarak kullanılan şeyden bahsediyorum. At çek yakalıyorlardı.Tabi birde çarpma sistemi var.Oldukça dikkat gerektiren ve aynı zamanda el melekesi, göz ustalığı ve kuvvet ister. sonuç olarak o sahtelerle kefal yakalama şansın 1000 De 1 derim. :)

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    bùlenttok, abi o zaman sen Vedat Ustayi hic tanimadin degil mi? Forumda bir ara derim Vedat abiyi. Kasna tatlisu bereketi adli konu..

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bülent abi'nin bahsettiği kefal, denizlerde gezen,yumurtlamak için akarsulara giren deniz kefalidir.Bahsedilen tatlısu kefali ile alakası yoktur.Balık türlerinde bir karışıklık oldu sanırım.

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tatlısu kefali tutmak için fazla meblağlar harcamaya gerek yok. 19 liralık bir sahteye vereceğiniz parayla 7-8 adet 2-3 numara döner kaşıklardan alın renk renk. çok güzel iş yapıyor döner kaşıklar. her seferinde farklı renkleri deniyorum, hiçbirisine hayır demiyorlar...

11. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Bende de buna benzer rapalalar var ebay den getirtmiştim. Yüzüşleri çok güzel. Bu sahte balıklarla turna alabalık ve tatlısu kefali yakaladım ama tatlı su kefalinde 2-3 numara dönerkaşıklar çok daha verimli oldu. yalnız bu rapalalarla arkadaşlarımın dönerkaşıkla(mepps) vuruş bile alamadıkları yerde arka arkaya turna tutmuştum. ortamda turna varsa hayır demiyor. Tatlı su kefali de kıyıya yakın alıyor yemi. Ben tekrar bırakıyorum yakaladığım tatlı su kefalerini. Avcılığı Alabalık kadar zevk vermese de eğer irisi gelirse zevkli bir av balığı.
    Bence bu rapalayla avlandığın yerdeki balığında beslenme alışkanlığında gümüş balığı gibi balıklar varsa iş yapabilirsin.

12. LapinCash

LapinCash

Yanlız bunlar 2 liralık 19 değil sanırım bir karışıklık olmuş.

13. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Ahmet abi aile goby 20 liralik sahteye göre yapti o yorumu ve bence hakli ben de siparis vermstm önceden ama iptal ettm ve 6 tane mepps marka döner kasik aldim. Altin gùmùs mavi kirmizi renklerde

14. ilkem07

ilkem07 İLKER

Abicim okadar çok av raporu yayınladım takip etmedin heralde ben sahteden başka bişeyle kefal yakalamıyorum , çağın gerisinde kalmayalım lütfen....

15. Serdar daşdemir

Serdar daşdemir serdar

Favori Kamış:
    spro prion power spin
    Favori Makine:
    spro montana
    En İyi Avı:
    50 cm Tatlı su kefali.
    Tamam ben bunları turna için atarım.Tatlı su kefali için ne öneirirsiniz,resimlerini eklerseniz sevinirim :)

16. ilkem07

ilkem07 İLKER

serdar kardeş bak beni dinle linkini verdiğim aile goby sahteyi al , sonra kefallerini tut , ben dün 2 saatte 20 adet tuttum.Kefal çok zeki bir balık rapalaların çok kaliteli olması lazım kandırabilmen için.

17. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    abi taşlık yerde iş yapar mı?

18. Serdar daşdemir

Serdar daşdemir serdar

Favori Kamış:
    spro prion power spin
    Favori Makine:
    spro montana
    En İyi Avı:
    50 cm Tatlı su kefali.
    tamam siz linkini verin ,alıyım ben onu.

19. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
  20. Serdar daşdemir

Serdar daşdemir serdar

Favori Kamış:
    spro prion power spin