Bu Rapor Balıksızdır Demedi Demeyin :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Herkese merhabalar.

Şöyle bir baktım da bayağı uzun zaman olmuş rapor açmayalı, kendi kendime bi balıksız rapor açayım diye düşünürken foruma bi girdim Volex21 Volkan abim balıksız raporu patlatmış :D:D:D Yazmaktan vaz geçmiştim ama volkan abim sen de aç diyince kısa bir özet geçeyim dedim :)

Yaklaşık olarak 4 yıldır levrek peşindeyim, kabaca bir hesap yaptım ortalama 120 levreksiz levrek avı ve yaklaşık 24.000 km yol yapmışım levrek sevdasına.

Sonra üşenmedim yol hesaplarına girdim ve bu 4 yılda yaptığım yolda nerelere gidebilirdim acaba diye düşündüm.

Roma (italya) izmirden 2.310 km yani bu sürede Roma'ya yaklaşık 10 defa gidebiliyormuşum (ya da 5 gidiş dönüş)

Valensiya (ispanya) 3.891 km oraya da yaklaşık 6 defa gidebiliyormuşum (3 git gel bi de içinde dolaş :) )

Sonra abarttım japonya ile olan mesafemize baktım 8527km (2-3 defa da japonyaya)

Sonra tuttuğum levrek sayısına baktım 0 (evet sıfır)

Volkan abiyle sık sık yaptığımız bir muhabbet geldi aklıma, Volkan abi hep bize diyor ki "sizin takımda ya da avlanma süresinde sıkıntınız yok, avlanma sıklığınızı artırmalısınız ve doğru zamanda doğru yerde olmalısınız"

Bu muhabbet aklıma gelince bir de yıl başı tatili çarşambadan itibaren 5 güne çıkınca ve havada güzel yağmur ve poyrazı görünce bu sefer olacak ülennn dedim ve tüm gemileri yakıp hanımın karşısına geçtim, yumruğu masaya vurdum, dedim ki bana bak hanım ben bu ay istediğim kadar levrek avına gideceğim, laf söz istemem itiraza gelemem, bu ay karışmayacaksın bana. (İşin aslı şöyle oldu, hayatım müsade edersen eğer bu ay birazcık sık ava gideyim de şu talihsizliğimi kırayım lütfen bu ay bana azcık fazla izin ver, söz önümüzdeki aylarda ne istiyorsan yaparım, bulaşık çamaşır ütü falan hepsini yaparım :D:D:D:D ) Hanım da sağolsun kıyamadı bana "hadi tamam git, bu ay karışmayacağım" dedi :p :p :p :p

======================================================================================-

1 Ocak perşembe günü ters rüzgarda daha çok iş yaptığını duyduğum bir meraya akşam suyuna gittik. Merada bir azmak var bir kaç gündür yağan yağmur iyice çamura çevirmiş azmağı. Ustalardan okuduğum kadarı ile hava aydınlık ise tam çamurlu azmağın içine, hava karardıysa azmakla denizin karışıp da biraz daha suyun berraklaşmaya başladığı kısma atıp çekmenin daha doğru avlanma taktiği olduğu bilgisini göz önünde bulundurup buna uygun olarak başladık atıp çekmeye. Su üstüden dalarlıya o renkten bu renge silikona yavaş sarım hızlı sarım tvich yapma kaçışıp durdurma falan aklınıza hangi metod geliyorsa hepsini denedik ama nafile :(

Biz avlanırken yanımıza iki arkadaş geldi at çek yapmaya, selamlaşma ve balık yok muhabbetinden sonra onlarda başladılar olta sallamaya. Hava kararmıştı soğuktu ve biz göbeğimize kadar suyun içinde atıp çekiyorduk ne gelen ne giden var.
    Sonradan gelen arkadaş o karanlıkta su üstü çalışıyordu, sonra silikona geçti ve karanlık havada çok gevşek kalamada tepe lambasını çamurlu suyun (azmağın hemen denizle birleştiği yere) içine tuta tuta ve de çok hızlı makina sarımı ile bi levrek yakaladı:eek: :eek: :eek: :eek: banghead banghead banghead

Onu tebrik ettikten sonra çantamızda bulunan aynı silikondan takıp hemen yerimizi arkadaşın yanında aldık ve atıp çekmeye biz de başladık. Bizim silikonlarda sanki levrek savar varmış gibi yoklayan izleyen yok bizim silikonları. Bu arada aynı arkadaş 2 tane de vuruş kaçırdı (kalama çok açık be hocam :) diyeceğim ama adam levreği yakalamış bizde tık yok, ne akıl veriyon aklın varsa kendine sakla der diye korktuğumdan bişey diyemedim)

Bizim moraller alt üst olmuş durumda bir süre daha çalıştıktan sonra avı sonlandırma kararı aldık ve levreği alan arkadaş ile biraz sohbet ettik. Çok ilginç bilgiler aldım kendisinden, mesela ben gece su üstü pek iş yapmaz diye biliyordum ama arkadaş gece 11 buçuk ile 1 arasında farklı bir merada 7 adet balık aldığını söyledi ve fotolarını gösterdi bana. Hepsi de su üstü ile alınmıştı.
    Birşey demeyip arkadaşı tekrar tebrik edip kuruklarımızı da ayaklarımızın arasına sıkıştırıp tıpış tıpış evin yolunu tuttuk.
    ==================================================================================-

2 Ocak Cuma günü bu sefer daha fazla istihbarati bilgi toplayıp bu sefer sabah suyuna bir meraya gittik. Avlağa varmadan önce termometre -3,-4 dereceleri gösteriyordu ve kendi kendimize arkadaş delimiyiz biz bu saatte bu soğukta yollardayız diyorduk :)

Avlağın yakın kısmına varabildik arabayla, sonra araçları bırakıp katırlara eşyaları yükleyip bi 20 dk. yürüdük (buradaki katırlar bizden başkası değil :) )
    Yine bir azmak yine çamur, ordan at yok burdan at yok, sahtelerimize takılan tek şey her atışta iğnelerden temizlediğimiz ot çöp. :mad:

Hava birazcık aydınlandığında denizin göz alabildiğince çamur olduğunu gördük, biz yine suyun içindeyiz, önümüzden dalgalar arkamızdan rüzgar bizi dövüyor. Bir süre sonra parmaklarımızı hissetmez duruma geldik. Öyle bir hava ki güneş vurunca denizin komple buharlaştığını görmeye başladık, hatta bi ara özkan oltayı bırakıp benim telefonu aldı ve nasılsa balık yok bari foto çekeyim dedi :D (akıllı adamın hali başka oluyor)
    Kısa bir molanın ardından suyun azcık daha berraklaştığı bir kısma geçelim dedik, Suyu o kadar dövdük ki bir süre sonra sanki sudan seslerin yükseldiğini duyar gibi oldum (yeter artık dövmeyin beni, size balık malık yok....) sonra tekrar dinledim, meğer kulaklarım donmuş da kulaklarımın isyanıymış o. Biz de bir süre sonra vaz geçip evin yolunu tuttuk tabi :)

====================================================================================-

Üçüncü gün kendi kendime dedim ki artık biraz da körfezi deneyeyim, en azından yakala bırak avı yapar videoyu da çeker rapor açarım (sanki körfezdeki balıklar da yasin gelsin bizi tutsun diye sıraya girmişler ya :) )

Bu sefer yalnız takılıyorum, Özkan üçüncü gün üst üste annesinden izin almakta zorlanınca mecburen yalnızım.
    Daha önce özkanın 3 kg civarı bir levrek aldığı noktadayım, at çek at çek boş, sağa kay yine boş sola kay yine boş, biraz yürü yine boş :) neredeyse körfezi baştan başa dolaştım yine tık yok.

Bu arada yaklaşık olarak 5 saldırı aldım su üstü sahtelerime körfezden, ama tüm saldırıları kışşşşşşşttt kışşşşştttt diye savuşturdum, birde martıyı yaralamayayım diye :)

Son günde boş geçerken biraz buruk biraz hüzünlü biraz kederli biraz isyankar evin yolunu tuttum, tam o sırada yine kulaklarımda bir çınlama...

"Demek yine bana hüsran
    Bana yine hasret var
    Yine bana esmer günler düştü eyvah
    Yine bana hüsran bana yine hasret var
    Yine bana esmer günler düştü"

Sonra bu moralsizlikle radyo mu dinlenir diyip radyoyu da kapatıp evin yolunu tuttum.

Biraz fazlaca uzun oldu ama naaparsınız yılların birikimi :) Artık 2 buçuk yaşındaki yeni konuşmayı öğrenmiş oğlum bile sırıtıp yanıma geliyor ve aynen şöyle diyor
    -babaaa
    -efendim oğlum
    -sana levvek balık looooook
    -gel ulen buraya
    ve kahkaha ile kaçıyor yanımdan :D:D

Herkesin gönlünce avlar yapmasını diler, eğer bir avlakta benle karşılaşırsanız takımlarınızı hiç açmadan başka meraya gitmenizi önerir ve esenlikler dilerim :)

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Elinize yüreğinize sağlık. Benim oğlanda balıklar yok gitmiş diyor. Artık dalgamı geçiyor yoksa içinde doğuyor bilmiyorum

3. Plankton

Plankton Salih

Çok güzel anlatmışsın Yasin Abi :) :D

En zor şartlarda senin şansın yaver gitmiyor anlaşılan.Sen gündüz vakti, suya falan girmeden, dalgasız rüzgarsız zamanlarda dene şansını birde. :)

Yoksa sana levvek loookk hihi

Gece su üstü sahteyi çok yavaş çekerek ve arada şapırdadıp durarak bende yakaladım fakat hızlı çekince sürekli ıskalıyorlar. :)

Su üstü sahtelere saldırı almışsın, hangi sahteyi kullanıyordun.Birde saldırı alınca çekmeyi bırakıyor muydun?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D:D:D hahahaha :D:D:D

Valla kusura bakma kardeşim ama çok güldüm. :D

Yaşaması çok buruk olsa da, okuması çok eğlenceli oluyormuş. :D:D:D

Ammaaa fotograflarda çok şık çıkmış ha.
    Fotoları Japon bir foruma atsan, seni Türkiye'nin levrek üstadı sanırlar. :)

Bu ay yeterince iznin vardır umarım. İnşaallah bu sene alacaksın.

Birde bence farklı yerlere gitmektense levrek çıkan avlağı üst üste denemek
    daha mantıklı. Diğer atçekçi vuruş ta kaçırmış, demek levrek orada. Bulanıklık dağılana kadar av verecektir.

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim salih :) son avımı suyun dışında ve yatık havada körfezde yaptım ondan da bir şey çıkmadı :)
    Su üstü sahtem shimano fortuna 90f idi ama saldıranlar martıydı :) martı saldırdıkça daha hızlı çekip bir yandan da kış kış yapıyodum :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim :) benim oğlan direk dalga geçiyo valla, hatta bazen odanın kapısına kadar gidip uzaktan sesleniyo baba sana levvek balık lokkkkk diye sonra kaçıyo :D

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi okuyunca bende güldüm halime, ne kusuru :D :D
    Abi japon foruma koyup da sonra ordan bir kaç arkadaş edinip yanlarına yakala bırak avına mı gitsem ki :D:D:D Özkanın fotoğraf becerisi hakikaten çok iyidir, eğer kendi makinasını getirmiş olsa süper manzara vardı. Benim telefonla bu kadar çekebildi.
    Bu ay 2 defa daha av yapacağım sanırım, bakalım kısmet olacak mı.

8. Balkes19

Balkes19 Kamil Şimşek

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 cm.
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    Sinarit 2.9 Kg.
    Gece su üstü sahtesi iş yapmaz diyenler halt etmiş, ben yakaladım, hem de İnciraltı'nda. Yalnız şöyle bir şey var; Bazen levrek çok renk ve büyüklük seçiyor. Geçen haftalarda Balıkesir Altınoluk'ta avlanıyoruz, balık son metrelerde atladı, yaklaşık 3 kg civarıydı, birkaç dakika mücadeleden sonra sahte balığın ağzından fırladı. Aynı sahteyi (Strike Pro) birkaç atış sonrasında dibe taktırıp kaybettim. Avlak dere ağzı ve çok derin değildi. Yanımdaki diğer sahtelerle çalışmaya devam ettik. Bir süre sonra Edremit'den iki arkadaş geldi. Yarım saat içinde iki tane levrek aldılar dibimizden. Biri 800 gr diğeri 2.8 kg. Balıkları aldığı sahte Maria Princess 13 cm idi. Biz ise boş döndük. Diyeceğim o ki; avda çok çeşitli renklerde ve değişik boylarda sahte bulundurmak gerekiyor. Hangisini ne zaman iş yapacağı belli olmuyor. O gün soluner sistemim major time'ları tam tuttu.

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ne yorum yazsam bilemedim hemşom :D:D Gidip GT avlamayı düşündüm bi aralar bende :D:D:D Kısmetin bol olsun inşallah :)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Kamil abi çantada en az 30-40 sahte vardır silikonları saymıyorum bile. Bir çok tür ve boyda sahte var. Avlarda bir çoğunu deneriz. Biraz da kısmet lazım sanırım :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Amin hemşom sağolasın. Ben de ne tür duygular içinde olduğumu çözemedim :D bu arada cahilliğime ver GT ne ola ki

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Coluk cocugun diline dusmek bu olsagerek :D

Sorana artik balik yok demek yerine, biz tutamadik, hatta ben hayatimda hic levrek tutmadim demende fayda var :)

13. vayacon

vayacon Gürel

-4, -5 derecede av yaptığınız gün sizden başka kimse var mıydı avlakta?

Dün akşam bir arkadaşım aradı. "Gürel, hava -4 gösteriyor ama hissedilen-11 civarı... acaba avlakta kimse var mıdır? çok merak ettim gidip bakıcam hemde hava alıcam, gelir misin?" dedi. Bende hava almak için bugünü mü seçtin...evde yemek sonrası çocuklarla oynama faslındayım, gelmeyeyim, kulaklarım falan düşer sonra" dedim.
    Bir yandan da aklıma siz geldiniz. Yasin kesin giderdi dedim.

Neyse 1 saat sonra whatsupp tan mesaj geldi.
    - Köpeği bağlasan durmaz
    - Kimsecikler yok.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Roy abi zaten sorana biz hiç levrek tutamadık abi diye hemen küçük emrah moduna giriyoruz :D
    Bu arada kesinlikle çoluk çocuğun diline düştük :(

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi sizin o tarafta termometre -4 hissedilen -11 iken ve deli gibi poyraz varken olta atmışlığımız var özkanla, balıkçıyı bırak oranın müdavimi olan köpekler bile ortalıkta yoktu :)
    Dün eğer sabah işe gelme olayı olmasa yine de çıkardım, iş inada bindi abi, bu levreği yakalamam şart :D

Bu arada gittiğimiz gün hava aydınlandıktan sonra iki kişi geldi süpürge çektiler iki saat kadar onlarda da birşey yoktu.

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Vallahi sevgili Yasin,kırk senedir balık avlarım,ballısınıda gördüm bahtsızınıda.Genelde senin öykünde gençlere,''azimle yapan betonu deler,devam et koçum '' tarzı şeyler söyleyerek şevk etmeye gayret etmişimdir.Ancak 120!!! de sıfır,bana sözün bittiği yeri çoktaan geçtiğini hissettirdi.Sana bir video yolluyorum,bu parçayı kaydedip,at çek yaparken kulaklıkla dinle,daha bi eğlenirsin diyorum:D
    https://www.youtube.com/watch?v=Pkdci55adqk

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bu aralar yapacağın avlara mutlaka eşlik etmek isterim Yasin. Yalnız İzmirin kuzey bölgesine gideceksen. Zira güneyi benim için gerçekten çok uzak oluyor. Elbet bir gün güzel Levrekler yakalayacaksın. Yılmak yok. Güzel bir Levrek ben de yakalayamadım. Ben Plankton(Salih) gibi sadece sabah sularını denemeye karar verdim bundan böyle. Bütün gece zifir karanlıkta yorucu ve dondurucu oluyor. Üstüne de balık olmayınca adam dinden imandan çıkıyor :D

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Fatih abi çok güldüm akşam akşam :) yarın iş yerinde horoz taklidi yapmazsam iyidir :)

Bu arada hakikaten 120de sıfır ve bu ortalama bi rakam. Yani gerçek rakam bunun üstünde de olabilir çok emin değilim. Birde son 1 ay harici gittiğimiz hermrn her avda ortalama 8 saat kalıp bunun en az 6 saatinde aktif çalışıyoruz. 120x6=720 saat eder. Dakikaları sen hesapla :)

Ama inat ettim o levteği yakalayacağım. Gerekirse İspanya'ya gidip yakalayacağım ama yakalayacağım (inşallah yani :) )

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Inşallah sayın müdür yardımcısı abim :) (tekrar hayırlı olsun bu arada hocam) trofe olmasa da olut. İspendeğe de razıyım ben

20. yhy

yhy Yahya

Levrek sevdana hayran kaldım Yasin, sende bu azim oldukça , hazır hanımdan da aylık izin almışken, ay sonuna kadar şansını kıracağına inanıyorum.Şansın bol olsun,rastgelsin..