Bu sabah İstanbul Boğazındaydım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemil sarihan tarafından paylaşıldı.

1. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Evet , bu sabah haftanın dopingini almak için boğaza gittim,Bebekle Arnavutköy arasında bir yerlerde saat 07,00 ile 10,30 arasında sahte balıkla lüfer ,sarıkanat umut ederek atçek yaptım surf takımla...
    Çok uzun zamandır boğaza gidemiyordum , o yüzden çok büyük bir hevesle atçek yaptım .Sabah ilk gittiğimde etraftaki arkadaşlar bir kaç çinekop aldı sonra bir süre hiç balık alınmadı ,daha sonra birkaç kez daha belli aralıklarla çinekop alındı.Bir kaç arkadaş palamut aldı, bir tanesi tam kıyıdayken son bir hamle ile iğneden kurtulup suya düştü ve hayatına devam etme şansını yakaladı...
    Rapor bu kadar ,yani benim balıkla hiç teşviki mesaim olamadı :( üzülerek...Ama Boğazda olmak güzeldi o havayı teneffüs etmek ve avda olmak, avlanamasamda güzeldi ...Boğazda bu sabahtan bir kaç kare...

Birde beni çok üzen bir olay ,aşağıdaki fotoğrafta bir güvercin var,dikkatlice baktığınızda ayaklarının olmadığını görüceksiniz,acaip üzüldüm nedenini öğrenince...
    Kesip bir kenara attığımız misina parçalarına dolaşan ayakları ,misinadan kurtulamadıkları için kangren olup düşüyormuş,çok üzücü...
    Hiç bir yerde ne misina nede başka bir atık bırakmayalım arkadaşlar,ben bundan sonra asla hiç bir yerde malzeme kalıntısı yada atığı hiç bir şey ve çöp bırakmayacağım asla....üzülerek son fotoğraf...

2. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    En güzeli boğaz havası :)

3. cemil sarihan

Evet :) ben bol bol aldım bu sabah...

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Güzelliklerin devamını dilerim.. saglık ve esenlik le.. :)

5. cemil sarihan

Çok teşekkür ederim ....

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Önemli olan keyif almaksa onuda almışssınız:)Ayakları kesik güvercine gelince, bende sizin gibi çaparilerden zannediyordum ama sonra onlarla alakası olmadığını öğrendim.Vaniköydede çok var, ordaki takımcı abimiz elektrik tellerine konmaları ile ilgili olduğunu izah etmişti, sebebini açıklamıştı ama aklımda pek kalmadı:rolleyes: Evet başıboş çaparileri toplayıp çöpe atalım, zira orda gezen köpeklerin ayaklarına batabiliyor:(

7. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    bazen sadece denize bakmak bile yeter insanın içini açmaya, ruhunu dinlendirmeye, kafasını boşaltmaya...keyifli avlar dilerim :)

8. cemil sarihan

Evet keyf aldım , boğaz başlı başına bir güzellik zaten :)
    Ben çok üzüldüm haline güvercinin , böyle bir duruma sebeb olma ihtimali bile çok kötü,bu konuda dikkatli olmalıyız...

9. cemil sarihan

Çok teşekkürler , tüm avlarımız keyifli olsun , balık tutamasakta keyf alalım :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    o durdugunuz yer kesat bir bolge. sagda ve soldaki meralar full bile çekse orasi 3 çeker :) hiç sevemedigim bir yer. gumus zamani teknelerin alti guzel gumus yapiyor ama.

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    BAlık tutamadığına üzülme, tekneler ne kadar açıkta bak, oraya yetişmek mümkün değil.

Çevre konusundaki duyarlılığın için candan teşekkür ederim.

Hiçbir şeyi çöp tenekesinin dışında bir yere atmamalıyız.

Balıkçıların ağlarından neler çıkıyor bilseniz.

Paslanıp diken diken olmuş bira kutuları, yalıların bahçelerinden budanıp atılmış dikenli gül dalları, motor temizliği yapıldıktan sonra denize atılmış üstüpü yumakları, bozulmuş, eskimiş ve denize atılmış çapariler, araba lastiği ve daha neler neler.

Suya attın kayboldu ve yok olup gitti öyle mi, ne olur, insanlar pikniğe, denize hatta Everest tepesine, dolusunu taşıyıp getirdikleri öteberinin boşlarını da toplayıp geri götürseler.

Bir düşünün ağa sarılmış jilet gibi bir paslı tenekenin veya paslı iğnelerle dolu bir çaparinin soğuktan donmuş parmaklarla oradan nasıl temizleneceğini ve isterseniz yine atın her türlü çöpü denize.:(

Selam ve sevgiler, rastgele.

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bende teknelerin altında yavru palamut yapar diye biliyordum:D Yoksa tankerlerin miydi:rolleyes:

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    belki o da vardir isa abi ben hiç denk gelmedim :)
    kral çiplak ama soylenmiyor :D

14. cemil sarihan

Çok doğru söylüyorsunuz hiç bir yerde atıklarımızı bırakmamalıyız....Neye nasıl zarar vereceğini bilmek zor ,bir çok şeye sebeb olabilir....Saygılarımla...Rasgele...