Gidip gitmemekte kararsız kaldığımız ve sonunda yine içimizdeki balık avı aşkına yenik düşdüğümüz bir gün... Gece 12' de işden çıktık ve avlağa yem toplamak için gittik yem işini halledip eve gece 2' de geldikten sonra 3 saatlik bir uyku ve sabah saat 6' da tekrar avlağa gitmemizle kısmetimizde olanı aldık yorucu olmasına rağmen zevkli bir avdı. Kullanılan misina: 0.26 Kurşun: 10 gr Olta : 2 numara Yem: Yengeç Av: 11 adet çupra https://www.youtube.com/watch?v=SRnhNGfxW0g
tebrikler... bende yazları o civara geliyorum. yengeçleri nasıl ve neyle topluyorsunuz biraz bilgi verir misiniz ? birde temmuz dada bu çupralar olur mu sizce kıyıdan?
En erken Ağustos sonu başlar, Kasımın ortasına kadar kıyıda av verir. İlk yarı sabah suyu ikinci yarı akşam suyuna döner. Yengeçleri ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim, kedi misali kayalarda seke seke
Hay Maşaallah Derya Kuzuları Bunlar... Orhan Bey merhaba.Tebrik ederim.Tek kelimeyle bravo.Bu arada maşaallah diyelim de nazar değirmeyelim.Güzel bir paylaşım olmuş.Fotoğraftaki yakışıklılara baktıkça , insanın adeta ağzı sulanıyor.Trofe avlarınızın daim olmasını dilerim.Eğer sakıncası yoksa , kullanmış olduğunuz iğnenizin marka , model , ref.no , iğne no ve misina kalınlığı ve markası ile köstek uzunluğunu gönderirseniz çok çok memnun olurum.Sizler gibi ustaların sayesinde epey birşeyler öğrenme fırsatını yakalamış oluyoruz.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan Mersin'li Usta Olta Balıkçısı Orhan Bey'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Teşekkür ederim. Takım: İki köstekli hırsızlı takım. Köstek boyu: 15 cm Olta: Sasame Port Chinu X F-846 2/0 Misina:Trabucco Tf Fluorocarbon. 0,260 Kurşun: 10 gr
Güzel av olmuş,balıklar da yenilesi..Afiyet olsun.Yakınlarında deniz olanlara gıpta ediyorum çünki yenecek en güzel balıklar denizde..
Teşekkür ederim. Yengeç ufaksa tüm takabilirsiniz bir taraftaki arka bacağından geçirip diğer taraftaki arka bacağından çıkartın. Yengeç büyükse üst kabuğu kaldırıp büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölebilirsiniz. Önemli olan baş parmağın tırnağından büyük olmasın. Birde mutlaka oltanın ucu bir milimde olsa boşa çıkmalı kabuğun arasında kalmamalı yoksa tasmalama esnasında sıkıntı olur.
Teşekkür ederim. Bencede deniz balığı gibisi yok. Hatta bende bir takıntı var yakaladığım balıklara tatlı su deyirmem avlakta deniz suyuyla temizlerim ve yıkarım eve gelincede buzdolabına koymam. Yani balıkları tatlı su ve buzluk görmeden tüketirim.
Teşekkür ederim. Takarken değilde yakalarken kavgamızı ediyoruz. Ara sıra galip gelenlerde oluyor feryat figanlar eşliğinde.
birinde bi çupra ısırığına şahit olmuştum aman yarabbim hayvan hepi topu yarım kilo bişey ama oltacı resmen ulusa seslenmişti :laughing: hele ki yengeç... abuuuuu:laughing: :laughing: :laughing:
Teşekkür ederim. Karaduvar- Tece arası avlanıyorum. Son yağmurlara kadar güzel balık vardı kıyıda şuan çupra seyreldi. Avlamak isteyene Mırmır devam ediyor.