Bu Sabahki At-çek Avında olan elektrik kaçağı :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozzyjen tarafından paylaşıldı.

1. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Merhaba herkese.... Bu sabah ufak bir elektrik kaçağı yaşadım at-çek yaparken :rolleyes:

Sabah saat 06:00 da dün yeni aldığım rover98 g15r sahteyide denemek için bir avlağa gittim.At-çek disiplininde yeniyim gecen sezondan beri hiç av yapamadım malesef.Hava kapalı hafif yağmurlu olması da beni biraz umutlandırdı belki bu sefer olur dedim.Çay ağzına vardım.Taktım rover 98'i at-çek başladım WTD aksiyonu çalıstım gayet güzel ve başarılı oldu.Fakat ne giden varrrr ne gelen idk

Sonra kırmızı kafa çalıştım oda yemedi sonra kaşık deniyeyim dedim..Kaşıkla at çek yaparken yağmur arada hafif atıştırıyordu.Örgü misina kullanıyorum.Sonra kaşığı tekrar gönderdim suya o arada örgü boşalırken parmağım örgüye değdi ve bir elektrik akımı oluştu.Beni biraz sarstı o anda :D sonra da makineye yayıldı.makinenin heryerinden parmağımla dokununca cızz cızz sesler geliyor ufaktan çarpılıyorum yani ;) hatta parmağımla makina arasında 1 cm ara var yine çarpılıyorum.Bunun nedeni örgünün boşalırken acaba ısınmadan ve sürtünmeden kaynaklanan bir enerji toplaması falan mı?Bu 10 dk falan devam etti makinada ki elektrik gitmedi havada atıştırmaya başlayınca iyiden avı yine boş sonlandırmak zorunda kaldım çünkü açık alandaydım.Sizlerin yorumlarınızı bekliyorum rastglele herkese

2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    kullandığın kamış saf karbonsa yağmurlu havalarda,hele hele gökgürültülü havalarda çarpılmak doğaldır üstad...öyle kamışlarla yağmur yağarken balığa gitmemeni tavsiye ederim:)balık tutarken kamışı havaya falan kaldırdığında bulutla arandaki akımı görmen bile mümkün çat çut sesleri eşliğinde:)hatta birazdaha ileri giderse yıldırımı üzerine çekmen çok doğal...:)saçlarımın filmlerdeki gibi dikildiğini bilirim o yüzden yağmurlu havalarda at-çek,çapari vs avlarını bıraktım....çok tehlikeli...rastgelsin..

3. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Sağolun benimde aklıma geldi yıldırım tehlikesi yırttık yani ...

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok geçmiş olsun, aman yağışlı havalara dikkat..

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Özcan kardeşim, hani derler ya, '' Bir Musibet Bin Nasihatten Yeğdir '' diye. Sizin deneyiminizde bunla eşleşmiş gibi. Geçmiş olsun.

Malumunuzdur, bulutlu havalar elektrik yüklüdür. Dolayısıyla elimizde ve çevremizde bu elektriği depolayacak ve akımı iletecek nesnelerden mümkün mertebe uzak durmamız gerekir.

Nasıl ki yazın yazlık, kışın kışlık ihtiyaç malzemeleri kullanmamız gerekiyorsa, bu hobimiz için kışın '' FİBER '' kamış kullanmamız çok daha sağlıklı olacaktır.

Kazasız ve zevkli avlarınızın daim olması dileklerimle.

6. Çok önemli birşey daha öğrendim.
    Geçenlerde "kapalı havalar için kamış" tavsiyesi isteyen bir başlık görmüş ve anlam verememiştim. Hatta ne evhamlı insanlar var diye düşünmüştüm. Hakkını helal etsin o kardeşim zira Özcan'ın anlattıklarından sonra meselenin ne kadar önemli olduğunu anlıyor ve Allah korusun diyorum.

7. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Evet yağmurlu ve kapalı havalarda balığa çıktığım zaman hep içimde bir ürkme oluyordu yıldırımdan dolayı.Acaba diyordum.Bu sabahta bunu tecrübe etmiş oldum :) şimdi fiber spin kamışa mı yönelsem diyorum...Yüce Allah hepimizi korusun ...

8. ozkan79

ozkan79 özkan

selam;aynı olay bundan 4 5 sene evvel benimde başıma gelmiş idi yaklaşık 15 dakika kadar sürdü :)

bir çeşit statik elektriklenme benzeri bir olay bu... kapalı ve basık havalarda olabiliyor bu durum,kamışa kulağını yaklaştırdığından vınnnnnnnnn sesini duyabiliyorsun :D

bu binde bir yaşanan bir olay birdaha yaşaman çok zor artık ;)

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    çok enteresan. yıldırım çekebileceğini biliyordum ama ses çıkartması, bir cm den çarpma vs. çok farklı :) bir şey daha öğrendim.

10. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Evet 1cm'den parmağım cızzzlıyordu :D En kötü kazamız böyle olsun ne diyeyim...İnşallah daha büyükleri başımıza gelmez...

11. simendifer

simendifer Sennur

Geçmiş olsun. Bu tür avlar için fiber ya da mantarlı kamışlar farzdır. Allah korusun. :eek:

Yakalar mısın öyle masum balıkları, çarpılırsın işte. :llama:

:p

12. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Ama bende tam tersi oluyor . hem yakalayamıyorum hem de çarpılıyorum banghead

13. simendifer

simendifer Sennur

Allah korusun, yakala ya da yakalama ama kesinlikle çarpılma. Bundan sonra karbon kamışla ava çıkmazsın umarım.

14. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Bakalım fiber kamışlara doğru bir araştırma yapayım

15. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçmiş olsun, kışın aynı şekilde ben de karbon kamıştan çarpıldım. sabah gün ışımadan avlandığım için kıvılcımların kamıştan elime yürüyüşünü net olarak görüyordum. hemen karbon kamışı arabaya koyup arabadaki fiber spin kamışla devam ettim. ağır olsun, güvenli olsun.

16. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Size de geçmiş olsun...

17. Voyvoda

Voyvoda M.o

Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    Geçmiş olsun, dikkat etmemiz gereken ve atlayabileceğimiz bir durum. Paylaşım ve tavsiyeler için tşkler.

18. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Benim spin kamışların üzerinde uyarısı var :). Şimşek fotoğrafı var :).

19. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

şimdi baktım benimkinde yok...Aslında olması gerekir