Körfezimizde yaşadığımız ve 10 gün boyunca geceleri saat 02:00'de başlayıp, sabahları saat 06:00'da biten sarıkanat ve lüfer şöleninden sonra balığın yer değiştirmesi nedeniyle bir miktar nefes alınca, bu konuyu sizlerle de paylaşmayı düşündüm. İlk 2 gün balık hemen hemen her yerde ve çok bol olduğundan kaşıklar ve özellikle 2 numara kaşıklarımız çok iyi iş yaptı. Sonrasında ise balık bir miktar seyrelip nazlanma başlayınca, son 1 yıldır gönül verdiğim sahte balıklarımı denemeye karar verdim. Ve hemen hemen elimdeki zengin sayılabilecek koleksiyonun tamamını deneme fırsatı buldum. İçlerinde 2 küçük kardeş beni çok mutlu etti. Hiç kimse balık alamazken, nefes aldırmadan çok iyi iş çıkardı bu iki kardeş. Ben onlara küçük şeytanlarım diyorum. Sahtenin adı; birçoğunuzun yakından tanıdığı Duel Hardcore Minnow 90 F. Özellikle CIW ve HOKS renk kodları tam anlamıyla birer katil. Gerek sudaki dengeleri, gerekse aşırı rüzgarda kurşunlu takım ile kullanımda bile hiç sekte vermemelerini takdir etmemek mümkün değil. Kaldı ki balık dipli olduğundan sürekli derinde çalışmak zorunda kaldılar. Neredeyse bir jig takımı gibi çalıştılar. Küçük olmaları nedeniyle balığı her iki iğneleri ile birlikte yakalamaları, kayıpları neredeyse sıfırlıyor. Balık düşürme ihtimali son derece düşük. bUNA EN ÇOK Buna en çok hemen arkamda yere düşecek olan balıkları kapmak için bekleşip duran kedicikler bozuldu. Öyle melül melül bakıyorlardı ki.... Orta iğnelerinin kafa kısmından uzak olması, kurşun kollu takımda sahtenin bedene dolaşmasına engel oluyor. Çok sert Rüzgarlı havada atış sırasında, hafiflikleri nedeniyle kurşundan ayrı noktaya düşmeleri, neredeyse her çekişte düzgün olarak gelmelerini sağlıyor. Sudaki yüzüşleri kurşuna rağmen harika. Son derece dayanıklı olmaları da cabası. Bu kadar çok ve sık ısırılmaya rağmen üzerlerinde hiç boya kalmayacağını düşünmeme rağmen ısrarla bütünlüklerini koruyorlar. Ve halen işgörüyorlar. Yukarıdaki renk kodları zifiri karanlıkta bile mükemmel iş yapıyor. Bu vesile ile sözkonusu sahte balıkları almamı sağlayan dostum Serkan Demirdelen'e gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Ben bu küçük şeytanları aşağıdaki takım ile kullandım. -Okuma V Sistem 3.0 mt. 10-40 gram atarlı 2 parça spin kamış. (Rıhtımdan avlandığımız için uzun kamış avantaj sağlıyor) -Shimano nexave 4000 yada exage 3000 SFC makina. -Shimano technium spinning 0.22 misina ve Powerline Spider 0.26 misina -Üçlü okuma fırdöndünün alt ayağına bağlanmış 20 santimlik kol üzerinde 20 gram kurşun takılı. Fırdöndünün sahteye bağlandığı ayağına 90 cm.lik 0.22 yada 0.26 misina ve ucuna okuma fırdöndülü klips. Tabiki 3'lü fırdöndünün boşta kalan gözüne de makinadan gelen bedeni okuma firdöndülü klips ile bağlayacağız. Herkese iyi akşamlar ve bol avlar dilerim. Not . İlk fırsatta bahsettiğim sahte balıkları mukayese etme imkanı bulduğum diğer sahtelerimin bir listesini de vereceğim.
Gereken notları, ihtiyaç listesine yazdım gelmeden edineceğim. Kısmetse bir hafta 10 güne kadar oralardayım.
Halen kullanmakta olduğum 4 adet spin kamışım var. Bunlar; - Shimano Yasei Redseabass 2.70 mt. 10-50 gr. (Mükemmel, ancak rıhtımdan ve iskele üstünden kulanımda keşke 3.0 mt. olsaydı dedirtiyor. Çok severek kullandığım için biraz da sakınma gereği duyuyorum. Bu nedenle özellikle rüzgarlı havalarda ve omuz omuza sıkışık kullanımlarda Okuma V system 3.0 mt. tercih ediyorum) - Shimano Catana 2.0 mt 7-21 gr. (Düşük ağırlıktaki sahteler ile çalışmada mükemmel.) -Okuma V system 2.40 mt. 10-40 gr. (WTD canavarı. Su üstü sahtelerde Çok rahat bir şekilde WTD yapabiliyorum bu kamışla) -Okuma V system 3.0 mt. 10-40 gr. (25 gram kurşun ayaklı rapala ile kullanımda banamısın demiyor. Şu ana dek aldığım en büyük balık 40 cm. Çok sağlam. Esnekliği mükemmel. Yukarıdaki kamışların hiç birini diğerinden ayıramam. Her biri kendi alanında mükemmel. Tabiki çok daha iyi ve üst sınıf spin kamışlar var. Ancak, bu bütçe meselesi. Fiyat/kalite olarak en uygun olanları bence bunlar.