Arkadaşlar öncelikle merhaba forma yeni katıldım ve size aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum . Bugün Rapala marka bir sahte aldım . Forumdan çok araştırmıştım rengini büyüklüğünü(8cm) desenini vb. ama mağzaya gittiğimde sahtenin türüne dikkat etmeyi unuttum "İste bu benim aradağım kriterlere en uygun sahte." diyerek. banghead Eve geldiğimde aklıma geldi tür işi . İnternetten araştırdım ama kafam karıştı .Bende siz büyüklerimden yardım isteyim dedim . Sizce bu sahte TÜR, desen, büyüklük bakımından Turna avına uygun mudur ? Not:Görüntü kalitesi düşük olduğu için özür dilerin idk . İşte Fotoğraflar :
1-Sahtenin kafasındaki halkayı klipse bağlarsam turna klipsi fark etmez değil mi ? 2-Ankara Dikilitaş Göleti'nde avlanacağım . Oltayı nerden atmalıyım ? Bu konularda bilgileri olanlar cevap yazarsa sevinirim
Hayırlı olsun, ben şahsen altı kısmı turuncu, kırmızı, sarı olan sahtelerin turnada daha iyi iş yaptığı görüşündeyim. Bu sahtenin lacivert renklisi ile 3 turna yakaladım. Benim alışık olduğum derinlikten (1 - 1,30 m civarları) biraz daha derine dalmasından, favorilerim arasında değil.
Herkesin favori bir yemi vardır . Ben çok araştırdım gerek bu formu gerek başka formları . Ve elbette yakınım olan balık avcılarına da sordum yüzde 95'i alt kısımda sıcak renkleri tercih etmemi söyledi . Üst kısımda ise yaklaşık yüzde 40'lık oran benim sahtenin desenini tavsiye edenler oldu ama beni en çok aşağıdaki konu etkiledi . Zaten yem çeşidi avlaktan avlağa mevsimden mevsime vb. değişir bu benim ikinci sahtem birincisinin kancalarına mısır takarak kullandığımı düşünürsek sahte konusunda daha yeniyim ve zaman geçtikçe daha da deneyim kazanacağımdan eminim . Bu konu kişiden kişiye değişebilir o da siz seçiminizdir ,umarım bende sizde sahtelerimizle bereketli avlar geçiririz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29078