Arkadaşlar merhaba bundan 1 yıl önce istanbulda bir balıkçıda indirime girdiğini görerek aldığım ama hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim göl balıkları içinmidir yoksa deniz balığı içinmi hiç bir fikrim yok deneme fırsatım hiç olmamıştı. Bu günlerde elime geçti yarın tekne ile çeşmeye balığa çıkacağm. Bu yemler hakkınızdaki bilgilerinize ihtiyacın var saygılarımla.
http://www.youtube.com/watch?v=m7QwteLR4fs Birde bu videoyu buldum dikkat ettiğim tek nokta sadece tatlı su balıklarındamı kullanılıyor....
Bu gibi bir sahte balık modeline balık gelirmi bilmiyorum ama yarın ilk deneyimim bu ürünü denemek olacak )
Sol kenardaki everything ile başlayan yazıda saltwater "tuzlu su" ibaresi geçiyor.. Aslına bakarsanız gerek sizin paylaştığınız video da ki levrek ile, gerekse ambalajda arkadaşın elinde tuttuğu balık olan turna balığı ile tatlı su vurgulanmış gibi.. Dolayısıyla sanırım tatlı suya daha yatkın bunlar, zira deniz balıkçılığı hakkında hiç bilgi ve fikrim yok Her daim rastgelsin
Zekeriya bu sahtenin tek kancası var o da fazlasıyla önde. Yani balık tamamıyla yutmadığı sürece onu avlamak neredeyse imkansız. Dişli herhangi bir balık denk gelirse de zaten misinayı koparıp gidecektir. Kısaca görünüşte çok hoş (aksiyonu, ot tutmaz özelliği vs vs) ama benim gözümde pek de işe yaramayan bir sahte.
sahteler iş yapar yapı itibari ile yassı bir silikon.zoka kullanılmalı,gözler tek tek yapıştırılmalı..kendi gözleri olmaz zoka varken..bilmem hatırlarmısınızhihi bundan 4 5 yıl önce tvlerde reklamlarda bu sahteleri satmıya çalışıyorlardı bizim toptancıda almış,hiç balıktan anlamadığı halde
Ben bu gece 03:00'da tekne ile Çeşme açıklarında avlanacağım bu ürünlerdende merak maksadıyla yanımda götürmeyi düşünüyorum bakalım neler gelecek çok merak ediyorum....
Kadir merhaba sanırım aksaraylısın... Bayramın 2. günü aksaraydayım sizin oralarda helvadere diye bir göl vardı sanırsam orada hala balık çıkıyormu. Bu sahteler orada iş yapar sannırım
Bora sana fazlasıyla katılıyorum dediğin gibi kancası çok ileride balık hepsini yutmadığı takdirde pek işe yaramaz bu modellerin küçük olaranlarını balığın gövdesine kadar kancalasam belki bir ihtimal birşeyler çıkar, balık belki o gün için farklılık ister
Alt kısmına bir adet üçlü iğne takılıp,bu üçlü iğnenin halkasından da bir adet jig head iğne takılıp ucu yemin sırtından çıkarılırsa güzel bi turna yemi olacağını düşünüyorum.Ama sadece boyuna uygun bi jig head iğne ile de tuzlu su avlarında levrek alabilir diye düşünüyorum.RASTGELSİN...
o gölde sazan ve alabalık çıkıyor..şuan ne durumda bilmiyorumidk bundan 15 16 yıl önce sazan tutuyorduk yufka ekmek ile,sazanıda kokuyorduhihi mamasın barajında sudak balığı vardı..sayı olarakda çok azdı..muhtemelen kuruttular balığı..
Aşağıdaki linkteki iğnelerden gibi tak: http://www.spotbalik.com.tr/Ball-Jigg-Head-15gr-40,PR-40477.html Birde bu video faydalı olacaktır: https://www.youtube.com/watch?v=2dDuqpRnXZg Buradakiler biraz pahalı gibi, normalde tanesini 1TL ye alıyorduk. Tatlısuda levrek ve sazan avı için idealdir. Tuzlu suda kullanımı varsa bilmiyorum.
Merhaba 13.10.2013 tarihinde tekne ile çeşme açıklarına gittim. Bir kaç değişik mekanda avlandım, yem olarak mamun,sülinez,boru kurdu ve yengeç götürmüştüm. Av sonunda 3 çipura 16 gopez, 5 karagöz çektim fakat bu sahte yemlere dönüp bakan bile olmadı balıklardan ) en kısa zamanda bu sahte yemleri gölde kullanmayı düşünüyorum, göl balıkçıları için vazgeçilmez sahte yemler arasında olduğunu duydum. İlginiz için teşekkür ederim.