bir kaç ucuz sahtem var bunların nasıl ne yönde iş yaptığını söylermisiniz ve su mavimsi gagalı olan çok derinden geliyor rapala düğümü atiyorum ama mslf yaltırı yaltırı geliyor cnm sıkıldı..... bilen büyüklerim bilgilendirirse sevinirim.... http://img26.imageshack.us/i/grnt009yn.jpg/
kalamar sahtesi hariç diğer 3 ü de levrek için uygun sahteler, sağ baştan 1ci ve 2 ci sahte yi güneş battık dan sonra kullanmanı tavsiye ederim,karanlık bölgeler de, aragon combat firması ( mavi benekli sahte ) bu firma fason mal üretiyor,taklitçi bir firma,bu yüzden fiyatı cazip sahteler arasın da, bende var bu marka dan,henüz yeni aldım sadece yüzüşüne baktım,yozuri cristal minnov lara biraz benziyor yüzüşü, Uploaded with ImageShack.us mavi benekli sahtenizi yaltırı yaltırı geliyor diye tabir etmişsiniz,sağa sola yalpa yaparak mı geliyor sizin ettiğiniz tabire bizim oralarda yaldır yaldır derler
Kadir Bey merhaba Bu sahtelerin markası EURO FİSH tir Aragon, rapala modellerine verdiği isim. Haklısınız tamamen taklitçi bir marka. Shimano dan Yozuriye geniş bir taklit ağı var. Lakin kabul etmek lazım ki taklitleri çok kaliteli. Kamışları makinaları sahteleri benden geçer not aldı. Fiyatlarıysa şaka gibi. Aragon rapalaları bu sene boğazda en çok kullanılan modeller arasına girdi. Aksiyonları güzel ama çabuk bozuluyorlar.
ben bu sahteyi kaybettiğim maria ctoh için almıştım eve gelir gelmez nett de araştırma yaptım hiç bir bilgi bulamadım,hatta bu sahte yüzünden bir site den 16 tane virüs yedim,pc sağdan soldan yanıp yanıp sönüyor alarım veriyor neyseki hepsini sildim attım, hem eurofish olarak hem aragon combat olarak tarattım hiç bir bilgiye raslamadım,ama fiyatı cazip,işçiliği de verdiğin paraya değdi doğrusu,yüzüşüde iyi, boğaz da takımı nasıl fırlatıyorlar bilemiyorum kalabalığın için de,atış mesafesi uzun hayli ile ağır kurşun ve ara beden girince,sahte nin yere sürtünme olasılığı var düşüncesindeyim kıyı da,bozulma derken sadece boyası ile alakalı bir sorunmu acaba
Kadir Bey boğazda avlananları görseniz sanki karşı kıyıdakilerle savaşa girmişler zannedersiniz 420 sörf kamışlarla 150 -170gr kurşunlarla rapalaya 4m misina takarak avlanıyorlar. Akıntı çok yüksek ve derinlik çok fazla olduğu için kurşunu dibe indirmek için atıştan onra 20 saniye kadar bekleniyor ve öyle çekiliyor çünkü balık çoğunlukla dipte. Yinede dibe takılıyor. Bilmiyorum ama tahminime göre boğaz dibinde binlerce rapala vardır ve her geçen gün sayıları artmakta. Eurofih rapalanın boya kalitesi düşük olduğu için çabuk dökülüyor.
hemşerim den özür dileyerek cevap yazayım ben istanbul da 4 ay kaldım zor dayandım kaçtım geldim galata köprüsündeki balıkçıları izledim,boğaz da kıyı şeridinde avlalanları gördüm anca bir türlü fırsat bulup yanlarına gidemedim,hep araçla geçip gidiyorduk yanların dan, 4mt ara beden demişsiniz,kamış da 420 olunca,vallah böylesine uzun bir ara bedene yozuri ler ima lar daiwa lar bile dayanmaz sahte ister istemez yere çarpıyordur kıyı da,yahut sahte beton üzerin de dururken kurşun havada,son bir hamle ile fırlatılıyor bu kurşun hayli ile sahte yerden kalkışda sürtünüyordur yanlışmı yorumladım acaba
valla hocam ben bunları normal rapala düğümü atarak kuşunsuz samandrasız atıyorum genelde sadece turna cıkıo falezlerde, levrek desen sahil kısmında çıkıyor, siz söyledınız benımde aklıma takıldı bu kurşunla nasıl atıyorsunuz rapala birde 30 luk misinaya düğüm atarken rapala düğümü boşluk oluyor yani bir tarafından misina çıkıyor tam düğüm olmuyor bir şekil yanlışlığı yapıoyurm sanıırm baglarken, bu konudada bana bilgi verebilirmisiniz
Soldaki zaten kalamar sahtesi. Tekneden sarkıtarak ya da kıyıdan atıp yavaş yavaş çekerel kalamar ya da sübye avlarsınız. Takım olarak .40 misinaya 70 gramlık bir kurşun bağlayın en alta gelecek şekilde. Kurşunun bir 60-70 cm yukarısına da 40 cm lik bir köstek ucuna bu sahteyi takın. Dediğim gibi avlanın. Diğer sahterlerle hiç tanışmadım. Ben daha çok strik pro kullanıyorum.
30 luk misina kıyı dan at çek için kalın bir misina,ayrıca sahtelerini uzağa atamamandaki etkenler den bir tanesi,mono misina kullanıyorsan sana casper 25lik hayalet misinayı tavsiye ederim,kolay kolay gam yapmaz,oldukca sağlam bir misina,çekeri 14 kilo yazıyor,sana 5 kilo çeksin yeterde artar bile önemli olan nerde ne zaman kalama ayarını vereceğin oran önemli,iyi kalama ayarı ile çekilmiyecek balık yok, attığın düğüm şeklindeki boşluk dan söz etmişsin,o boşluk rapala düğümünün şeklidir,aşağıdaki gibi,senin bağlayış şeklin aynı böyle ise sorun yok, Uploaded with ImageShack.us ayrıca aklında bulunsun,turna nın olduğu yerde levrek fazla durmaz,eğer turnalar çoklu grup halinde ise,falezler de yemli taze sülünez ile avlana bilirsin bu aralar,şu dönem tam karakulak yapacak dönem,sağlam takım yapmanı öneririm,kilo ve üzeri oltana binebilir,şimdi arkadaşım aradı balığa gidelim diye,o da görmüş,adamın biri sülünüz ile 3 kiloluk karakulak çekmiş liman da bu aralar levrek iştahsız ve kıyıda gözükmüyor,bende yemli takıma döneceğim gece avına
kadir hocam valla sülünes hiç kullanmadım sizdemi antalyalısınız ben ışıklardayım memnun oldum hocam... şuan makınama 30 luk shimano sarılır gerçekten memnunum dediginix gibi hayalet misinlar gerçekten güzel ama ben çok at cek yaptıgım için bugru bugru olluyor misina cabuk eskitiyorum onun için ben gidip bobin misina aldım 1000 metre onu kullanıyorum, ayrıca bu karakulak dediginiz miranur karakuyruk olmasun ?..... herkez bir isim verio balıga kafam karışıyor evet bu rapala düğümünü atıyordum bir ufak yanlışım varmış resmini bulup düzelttim..... soğuk olmasa hava bende sargoza incem aksamları gerçekten anaç sargozlar olabiliyor bizim burada ama işte hava sıkıntı yatatıyor....
teşekkürler aslan abi..... valla dalgıc arkadaslarım var sezona getircekler tonla rapala fazla para vermek istemiyorum sahteye sonuçta ya kopartıoruz yada eskitiyoruz ama. sahilde avlansam hiç dert değilde antalyanın alayı falezler böyle kayalık hep sıkıntı.... kursunlu denemedim ama birde öyle deneyeyim....
falezler gece iş yapar her zaman,yeterki deniz koşulları iyi olsun,dalgalı havalarda sakat oraları dikkatli olmak gerek, gece sargoz ve iri milanur çekme olasılığın ilk balık çeşitleri arasın da, karakulak balığı budur,ben son 3 4 haftadır defelarca yemli takım ile karakulak çektiklerini gördüm,şu zaman karakulak zamanı,geçen yıl bu vakitler ben side limanında gece sargoz avlıyordum, düz kumluğa deyil bilakis kayalıkların içine oltamı atıyorum,2 iğne kurşun dan yaklaşık 70 80cm yukarı da,kurşun tesbih kurşun,iğne 4 numara mavi renkli owner marka Uploaded with ImageShack.us son tavsiyem gel sen 25 lik misaina al,hiç olmazsa 30luk misinayın önüne 1mt ara beden yap,rahatsız etmez ise bu mesafeyi biraz daha uzatabilirsin,ben side de oturuyorum
valla antalya merkezde okadar gece sargoz miranura attım bu balıga hiç, rastlamadım gerçekten suan hawada kapalı yem bulup gitsemmi diye düşündüm bir an akşam :=) soğuha rağmen bu balık için tavsiyeleriniz için teşekkürler umarım rastlarım da yakalrım gerçi falezlerde heryer kaya anca belli bir uzaklıga atabilirim inişi kolay aksam durulcak tek yer var sakin sessiz saglam.... zamanında 16 17 yasımda kedi balığı görmüştüm bende onu göremiyorum artık sanırım nesli iyice tükendi..... bu karakulak kayalıkda yakaladım dediniz birde ben deniyim bir kaç gece randuman vericekmi bakalım hocam.... sagolun
bu karakulak temsili resim şu dönemde bu balık kıyıda oltacıların iğnesinde gözükür oldu,hemde kıyıya 300 500mt ağ gerenlerin ağların da,ağlara takılan karakulak öyle az bir miktar da deyil,yazın nadir gördüm olta ile tutanı,gündüz oltaya gelir, zaten hava kapalı bu durum güzel,benim gördüklerim ekseri gündüz tutmuşlardı,
nasib bizde insallah bir gün yakalarız bu karakulaktan..., havalar çok soğuk dünkü akşam üstü rapala kasmamda birşey çıkmadı ...
bu eurofish sahtelerle oldukça iyi çinekop sarıkanat avları yaptım özellikler kırmızı kafalı olanı şiddetle tavsiye ederim, sarı sırtı gece için..
firma bilgileri yok, ayrıca pek performans alamadım, daha doğrusu takım uyuşmazlığı yaşadım. kurşunla da at çek daha zor oldu. Rapala aldım atma derdim kalmadı, daha performanslı, rapala ile atıyorum çekiyorum, rahat, ama balık tutamadım hala. şu aragon u birde teknede deneyeceğim. kıyıdan verimli olmuyor.
takım işini fazla irdeleme bence sıradan kamış 30luk misina,sahtenin ucuna 70cm misina kurşun takıp,trofe çekenleri bilirim,2 3 kioluk trofeler deyil bunlar ,o adamlar hep böyle avlanıyor,spin kamış kullanmazlar