Hepinize Merhaba. Bugüne kadar hep üye olmadan av rapaorlarını inceledim okudum şuan ise kayıt olup hemen bir başlık açmayı düşündüm çünkü başıma gelen ve bilmediğim bir konu yüzünden.Ben Balıkesir / Ayvalık ilçesinde ikamet eden biriyim günün müsait olduğum her anımda balık tutan tutmaya çalışan biriyim çeşitli güzel avlarımda oldu fazla dolmasada.Şuan bir komşum uzun süreli şehir dışına gittiği için Spin takımını ve Sahteleri bana uygun bir fiyata sattı bu konuda hiçbir bilgim yok sahtelerin daha kutusunda çoğu çıkmamıştı ama ben bu sahteleri hangi zamanlarda hangi balıklar için kullanacağım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Şöyle bir liste yapıp çıkardım elimde ki sahteleri renk kodlarıyla
Hepsi ayrı ayrı levrek katili ,Balık var ise sakin ve sığ yerlerde gagasızları ,çalkantılı ve derin yerlerlerde diğerleri çok güzel levrek alır bence , Bol trofeli avlar ,rastgelsin
Ehe ehe .... Belli ki bunlar levrek sahteleri. Gagasız olanlar su üstü. Sakin denizde, sabah ve akşam suyunda iş yapabilir. Sığ meralarda da etkin şekilde kullanılır. İnternetten çeşitli videoları izleyerek aksiyonları ve nasıl kullanmanız gerektiğine dair bilgi edinebilirsiniz. Gagalılar da genelde gece karanlığında kullanılan levrek sahteleri. Strike Pro 108F Beyaz, Rapala Husky Jerk kırmızı kafa bilinen, gece performanslı sert sahteler. Slikon ve diğer sahteler de iş yapar. Hepsi bilinçli seçimler, avlak derinliğine göre hangi sahteyi kullanmaya siz karar vermelisiniz. Gece avlanırken çok yavaş sarın misinayı. Rastgelsin...
merhaba semih yani aldığın set hayırlı olsun güzel iş yapan sahtelerden oluşuyor bunlarla kıyıdan levrek gibi avcı balıklar alırsın detaylar için elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım soldaki gurubu tarif edeyim 1 rover 98 = su üstü sahtesidir wtd aksiyonu ile avlanılır genelde sabah erken saatlerde durgun denizde iş yapar 2 strike pro walking = su üstü sahtesidir wtd aksiyonu ile avlanılır genelde sabah erken saatlerde durgun denizde iş yapar 3 strike pro sea monster poper = su üstü sahtesidir fakat bu sahtede wtd aksiyonu yapılmaz (poper sahte videolarını izle) genelde sabah erken saatlerde durgun denizde iş yapar 4 strike pro euro minnow = bu sahtede dalarlı gaga yapısına sahip 0.5-1m arası derinliğe iner kullanacağın suyun zemini ve derinliğini iyi bilmen lazım sığ sularda ve ilişkenin çok olduğu zeminlerde kullanma erken vedalaşırsın sahtenle :laughing: bu sahteyide sabah - akşam suyu ve gece kullana bilirsin dalgalı havalarda güzel iş yapar 5 yozuri cryistal minnow = floting bir sahtedir yani dalma derinli 30cm civarıdır sığ sularda kullanılır gün içinde kullanabilirsin gelelim sağ gruba 1 rapala husky jerk suspendik = bu sahtede dalarlı gaga yapısına sahiptir sol grup 4. sahteyle aynı özellikleri taşır ama bu sahteyi bulanık sularda dalgalı köpüklü sularda kullanmanı tavsiye ederim gün içi sabah gün doğumu gün batımı ve gece 2 usami pupy walker 100 = bu sahtede su üstü sahtesidir sol grup 1 ve 2. sahteyle aynı özelliktedir sabah suyu 3 savagear sandel : slikon bir sahtedir genelde dip sürüme yapılarak avlanılır bundada dikkat edeceğin husus zemidir çok kayalı yada ilişkenin fazla olduğu yerde kullanma bununda arkasından el sallarsın kullanı zamanı gün içi 4 kendo haryu 125 = bu sahtede floting gurubuna girer sol grup 5. sahteyle aynı özellikte kullanım yeri sığ sular ve gün içi 5 kendo zero arise = bu sahtede floting gurubuna girer sol grup 5. sahteyle aynı özellikte kullanım yeri sığ sular ve gün içi 6 = usami pupy walker 100 = bu sahtede su üstü sahtesidir sol grup 1 ve 2. sahteyle aynı özelliktedir sabah suyu
Ne kadar teşekkür etsem gerçekten azdır o kadar güzel bilgilerki bunlar çok sağolun.Birde son olarak o listeye eklemeyi unttuğum ima sasuke rp105 kodlu bir sahte var sanırım buda levrek için bir sahte
Burada diğerleri nispeten kolay cins şeyler. Ama Husky Jerk biraz daha teferruatlı. Bu sahte bilhassa suların soğuk olduğu dönemlerde, ayrıca hemen her zaman ciddi şekilde büyük (8-10 kg) levreklerde avantajlı bir sahtedir. Ses çıkardığı için bulanık sularda diğerlerinden daha başarılıdır ama, asıl başarısını bu durumlarda gösterir. Kullanımı, çek-bekle-çek şeklindedir. Çekince dalar. Bekletince, olduğu yerde kalır, diğerleri gibi yukarı dönmez, dibe yönelmez, yerinde dümdüz kalır. O ses çıkaran bilyaların asıl anlamı, bu dengeyi korumaktır aslında. Bu hareket, soğuk su veya cüsse nedeniyle metabolizması düşük olan, bilhassa yemin ardından kovalamayı sevmeyen büyükleri kandırmakta son derece başarılıdır. Bir ila iki karış arası çekip, bir saniye beklemek, sonra gene tekrar çekmek şeklinde kullanılması tavsiye edilir.
Onu bunu bilmem de sizin komşu işi biliyor haberiniz olsun. Hele o listeye eklemeyi unuttuğunuz sahte son dönemin en gözde sahtelerinden ve heryerde yok satıyor. Komşunuzun adı ne merak ettim. Forumlarda takılan biri olma ihtimali yüksek.