kıyıdan at-çek yapacağım turna için. balıkçının birisi bu sahteleri çok iddialı verdi bugün. birde sizin fikirlerinizi alayım. iş yapar mı bunlar?
turna her şeye gelir. ama... bence sasileri sana tezgahtar ağzı ile satmışlar... af edersin. elde olan malzemeden... gibi geldi bana. 1. sasin; berrak suda kulamişliğim var balıkta almişliğim var. ama tercih edeceeğim bir sasi deyil. tavsiye etmem. 2. sasin çevremde her gez yakalamış ama ben maalesef...tercih edeceeğim bir sasi deyil. tavsiye etmem. 3. gümüş şün veya yavru balığın cok oldugu yerlerde kullan iş yaparmı yapar. bence topunu atma malzeme çantanda dursun idk , onları aldıgın yerede bida uğrama hihi banghead :thumb: bitane beyaz sası al veya kırmızı beyaz kurt sası al üçüne bedel :thumb: . bence... resimler i sergilemek için kullandıgın kağıtta/resimde manzara resmi falan olursa daha iyi olur. bence ... rastgele...
Samader'in turna tutma yarismasinda herkes 3-4 adet baliga tamah etmisken adamin biri 19 parca turna almisti. İnanilmaz bir skordu bu(gerçi adam basi 5 turna limitini ihlal edip organizasyonda buyuk bir skandala imza atmisti). Bu adam muhtemelen Turkiye'deki en usta turnacilardan biridir diye dusundum. Ustelik bu baliklari kurekli, ufacik bir botla yakalamisti. Gittim yanina, tebrik ettim kendisini ve bunu nasil yaptigini sordum. Sagolsun cok yardimci oldu bana. Renk detayi vermek istemiyorum ancak, sizin paylastiginiz 2. resimdeki turna sahtesinin bir rengiyle almisti bu baliklari. Sizin paylastiginiz rengin de cok basarili oldugunu, gecen senelerde o sahteyle cok sayida turna aldigini soyledi bana. "Hic kaşik ya da rapala denemiyor musunuz?" diye sordugumda olumsuz yanit aldim. Bu sahte her avlakta is yapacak bir sahtedir. Cunku turnanin hangi avlakta hangi baliklari avladigini bilmeniz mumkun degil ama her zaman icin kendi cinsiyle avlanma imkani var.
iki hafta önce ilkkez turna avına gittim ve ilk turnamı 2. resimdeki sahteyle aldım. teknedeki diğer iki balıkçı da albanın kaşıklarından kullanıyorlardı ve oldukça iyi iş çıkardılar kaşıklarla
hayatımda 3 kez turna avına gittim. bunun ilki düzcede ikamet ediyordum ve sakaryada bir göle gittik. yaklaşık 5/6 sene önce canlı balıkla oldu. iyi sonuçlar aldık. 2.si 3 hafta önce göktürkteki göllerden birine gittik. ikinci resimdeki sahtenin birazdaha kırmızıya dönük bir rengi ile, kuzenim ufak bir turna yakaladı, diğer silikon yemler hiç iş yapmadı, tuttuğumuz balıklar ise su üstü levrek sahteleri gerçekleşti. 3.sü bu hafta idi,yine su üstü sahteleri ile balık alındı. ayrıca büyük daire şeklindeki kaşıklarda çok güzel çalıştı. denemediğimiz silikon, rapala, kaşık, kalmadı. sonuç olarak anladığım birşey var, merayı iyi tanımak gerekiyor. balık nerelerde gezer. nerelerde bekler ona göre çalışmak gerekiyor. balık varsa hepsi iş yapar 1.resimdeki sahtenin hemen hemen aynısı içi helogramlı olanı var. şimdiye kadar balık almadı. 2.resimdeki silikonun farklı bir rengi ile kuzenim yavru bir balık aldı 3.resimdeki silikonun beyazı ile turna alındığını gördüm.
iş yapmaz desek yalan olur bence ücünlede guzel balık alındıgınıgormuş bırı olarak ben silikonu nısan ayında sular yuksekken tercıh edıyorum takılma kaşıga gore daha az oluyor ve otların arasında yavaş batması en buyuk etken bence en guzel yem merdakı avlar ben genelde uluabat golunde avlanıyorum ve burda turnanın genel yemı israil ve kızılkanat buna yakın kaşık albastarın 01 510 nolu kaşıgından şaşmam cok verımlı hıc boş donmedım tabı kayıkla ama en önemli yem şans şansınız bol olsun rasgele
ilk resimdeki sahteden bendede var iy ilevrek alıyor hiç turna almadım, ikinci resimdeki sahte ile turna aldım ama nedendir bilmiyorum hep küçüktü. Fakat daha büyüğü (20 cm kadar) ile alana şahit oldum. Rengi daha değişikti sanki belki zamanla deforme olmuştur. üçüncü resimdeki sahteyi ne kullandım nede kullanana denk geldim.
sonuç: - 1 ve 3 numaralı sahteler çok kolay iş yapmaz. kendini zorlama. - 2 numaralı sahteyle almadım ama alanı gördüm. ve genelde küçüktü. sende alanı görürsün. neyse yeni sahteler alıp burda yine size fikirlerinizi sorarım. fikir paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
tuttugum butun baliklari sazanlar ve yilan baliklari haric bu atcekle aldim http://imgim.com/716incis9374182.jpg bu renk cok is yapiyor turnave sudaklarda gonderdigim resimlere bakip fikir edinebilirsiniz
3. resimdekinin en büyük boyunu ve beyazını bul. meranın derinliği ve kamışın atarına uygun bir jighead, +alttan iliştirilmiş üçlü hırsız iğne... Başkaca bir sahteye ihtiyacın yok inan bana.... Yanlız sedefli medefli olmasın, direkt beyaz olsun...
Merada turna varsa ve şanslıysanız yemin o kadar da önemi yok. Geçen sene koca barajda kıyıdan kimse turna tutamamışken ben gittim, alabalık için aldığım olta takımı ve olta malzemesi satan adamın öylesine kardeşime hediye ettiği bir şeye benzemeyen silikon yemle turna yakaladım. Tamamen şans... Havuçla bile tutulabilen bir balık bu turna .