Forumdan aldığım gazla soluğu bir alışveriş sitesinde aldım, dayanamadım mommotti, 190 BAR, 180 MUL, ve 180GLB modellerinden aldım. Kargo gelince boyutlarına oha dedim, bunlarla artık kılıç, torik falan çekerim artık KENDO 125F 2 NO yanlarında yavru balık kaldı Lafı fazla uzatmadan şuraya getirmek isterim, değerli üstadların görüşlerine ihtiyacım var. boyları 24 cm ağırlıkları ortalam 26-34 gr olanbu sahtelere 2 numara rapala klipsi olur mu idk bana biraz ufak geldi ama yinede sormak istedim. diğer sorum bununla spin yaparsam bir ton para verdiğim sahteler denize uçarken arkasından yaparmıyım banghead cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim herkese bol trofeli bir 2014 dileklerimle. saygılarreeling
Konuyu açmışken bir şey daha eklemek isterim, aşağıdaki fotoğrafta bulunan rapala klipsini başında bulunan sistem çıkartıp kullansam daha iyi mi olur? yoksa başda duran sistem rapalanın dönerken misınanın dönmesini engellemesi açısından kalsa daha iyi mi olur? amma uzun soru oldu
bulanık suda kullan bu sahteleri..iş yaparlar merak etme.. klips konusuna gelince.. ilk resimdeki rapala klipsi işini görür..ondan korkacağına misinandan kork derim kolay kolay açılmaz sıfır bir klips..eski olur özü gitmiştir açılır o başka.. son klips in tabiki diğerine göre daha fazla çekeri var..onuda kullana bilirsin.. adam ömründe ilk defa atçek yapıyor..kocaman klips takmış fırdöndülü..o şekil balık alıyor çok defa şahit oldum..
Sahtelerin güzel özellikle lüferde iyi iş çıkartacaklar aksiyonlu çek. Klips ufak olması diye birşey yok zaten spin avındaki klipsler bu ava uygun olarak ufak kullanılır. Fırdöndülü olarak kullanmanı tavsiye ederim özellikle ip misina kullanıyorsan kuşgözü vs gibi düğüm oluşma ihtimalini daha aza indirgemiş olursun restgelsin.
bende 0/1/2 numara torq klilps kullanıyorum. ayrıca remixon ve okuma modellerinide kullandım aralarında dayanıklı torq ve okuma olduğunu söyleyebilirim.
Selam,bu sahteler istanbulda is yapmaz, Bunlari 13-15 cmler ile degistirmelisin, Ama ben bunlari saroz ve benzeri avlaklar icin aldim diyorsan bisey diyemem.
Piyasada genelde bu boyutlar var, özelikle 14 cm yok gibi ozellikle BAR modelinde. Yoğunlukla istanbul düşünüyorum Sarozada gidiyorum ama nadir. Istanbulda is yapmamsinin nedeni boyutlari mi? Tskr
Teşekkür ederim, boyutlari dışında sahteler güzel ancak biraz fazla kaba geldiler bana umarim levolar bunlara Hayır demezler. Klipste ufak kullanicam galiba yuzusleri bozulnasin diye
o rapala klibsini kullanıyorum bende suan beyazını daha kücügünü aldım onu kullanıcam iyilesince ava gittiğimde. grip oldum biryere kıpırdayamıyorum sahteler güzelmiş is yapar rastgele bu arada da
Boyutları fazla felan değil heleki lüfer için levrek içinse daha geçenlerde 17 cm lik maxrapla ispendek aldım balık olsun yeterki şartlar uygunsa saldırır aa bu 17 cm kalsın demez hihi . Levrek için kullanacağın sahteleri avlak durumuna göre 10cm ile 18cm arasında kullanırsın. Klips olarak bende remiksonun fırdöndülü klipslerinden kullanıyorum 4-5 kg levrekler çektim hiçte oyle açılma kırılma yaşamadım 6 kg mono misinam sarılı takımda takıldığında ne klips açıldı ne düğüm koptu patlarsa misinadan patladı. 5-6 kg çekerli remikson fırdöndülü klipsler işini görür lüferde kalama açmana gerek yok ama levrekte mutlaka kalamanı ayarla öyle çalış rastgelsin.reeling
istanbulda levrek yakalamak nerede ise ''Hayal'' olduğu için o boyutlar iş yapmaz. istanbulda spin avında gelebilecek balık belli,çinekop sarıkanat lüfer (lüferde pek nadir) çinekop sarıkanat için o sahteler büyük biraz.
Öncelikle sahteler hayırlı olsun. Forumda, bazı bölgeler için alınan sahteleri görüp te sahte almak çok büyük hata bence. Genelde İstanbul'da avlandığını yazmışsın. Bence İstanbul için pek isabetli sahteler değil, özellikle büyük olanlar. Çünkü İstanbuldan gelen raporlarda bu büyüklükte sahteler kullanan pek görmedim. Umarım istediğin performansı yakalarsın. İstanbulda avlananları izleyerek bir alış veriş rotası çizsen daha isabetli olurdu. Bende aldım 18 cm'lik sahte ama ben 7-9 ve 8-10 havalar için aldım. Başka havalarda pekte kullanmayacağım. Çok yağmur yağar ve su çamur gibi akarsa belki o zaman da denerim o kadar. Yani demek istediğim avlağa göre sahte almalısın. Bir bölgede harikalar yaratan sahte diğer bölgelerde nal toplayabilir. Umarım güzel avların olur. Rastgelsin...
Hayirli olsun sahtelerinde ralapa klipslerinde güzel hepsini gönlünün istediği gibi kullanabilirsin. He istanbulda bu rapalalari sadece yüzdürürsün (denk gelir bilemem ama ege ve akdenize indiğinde iyi iş yaparlar gibime geliyor. Renklerini çok beğendim kismetleri açik olsun.
Yorum için teşekkür ederim. Balik bu bakarsın denk gelir Yuzdurme konusunda ise, bazen sadece yuzdumek için gidiyorum bunlarda sabah denedim fena yuzuyorlar Olmadi ege ve akdenizde yasayan birine hediye ederim
Tavsiyeler için teşekkürler Dediğin gibi 7-10 havalarda ve karadenizde bunlari kullanmayi düşünüyorum birde Tekirdağ a gittiğimde malum Beylikdüzü ilcesi bogazdan cok Tekirdağ a daha yakiniz ) Avlaga göre sahte alirsak deve yükü ile para vermek gerek bendede deve değil bit yükü ile var )
Merhaba, Dediğinize katiliyorum zira birşeyleri denemek lazim ondan sonra karar vermek daha mantikli olur. 17 cm ile ispendek alan oluyorsa en azindan deneme yapip oyle karar veririz. Tabi yaşanmış tecrübeleride dikkate almak gerekiyor. Klipsler konusunda bilgiler için sağolun, deneyeceğim Bol trofeli avlar nasip olsun.
Teşekkür ederim bilgiler için. Klipslerin ufagina 40 tl lik sahteyi takmak bana biraz korku veriyorda Bu arada geçmiş olsun umarim yakin zamanda sahalara mrsparkle donersiniz
15 kg cekeli celik olanları var onlardan arayın bulun alın . bizim arkadas netten satın aldı ama ben bılmıyorum nerden aldıgını bulursam yazarım cok saglam . 3 kg palamut 1 kg kalamar cekti banamısın demedi