Bu Sahteyi Hangi Balıklarda , Nasıl kullanırım ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında maligunel tarafından paylaşıldı.

1. maligunel

maligunel mehmet ali

Hayırlı günler değerli hocalarım ,
    gecen gün takım çantamda bulunması için bu sahteden aldım , serçe parmağım kadar , daha önce rapala ile avlanmadığım için bunu hangi balıkda nasıl kullanabiliceğime dair bir fikrim yok . Balıkçı lüfer ve çinekopa uygundur. dedi . bilemedim değerli görüşlerinizi almak istedim.

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Bizde yeni başlıcaz at çeke ama değerli usta muvaffak abimizin bize geçenlerde aktardığı bilgilere göre gagalı sahteler kıyıdan çok liman içi ve dışı gibi bölgelerden av yapmak için daha uygun olur yine değerli ustalarımızdan tevfik abimizden edindiğim bilgilere görede balık aa bu çinekop sahtesi diye ayırmaz :D levrekte avlayabilirsiniz diye düşünüyorum ama boyunun ufak olması tabi nasıl etkiler bilemem

Son düzenleme: 1 Eylül 2011
  3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu sahte hafif olmalı (ufak dediğine göre) gagası büyük oldugu için devamlı dalma eğilimi gösterir.. tekne limanlarında derin yerlerde kıyıdan kullanabilirsin..yada tekne ile gezerken. kıyıya paralel 1-2 m derinliklerde de tekne arkasından kullanabilirsin..sanırım iş yapar..

4. maligunel

maligunel mehmet ali

muvaffak abi , gagası onun kadar yok , küçük bir gagası var , bayramda tekne çeyrek de giderken arkadan salayım dedim nasıl bi gidişi olucak , martılar üşüştü tepeme hemen çekmek zorunda kaldım yoksa ilk avı martı olucak gibiydi :))

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    boğazda sarıkanat alan sahtelere benziyor gerçi sırtı kahverengisine rastgelmemiştim daha önce ama şekli şemali güzel

6. maligunel

maligunel mehmet ali

Son düzenleme: 4 Eylül 2011
  7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Abi gagası Rapala X-Deep e benziyor onun daları 1,5-4,5m arası sanırım. 1-2m den biraz daha fazla derine inmesi gerekebilir...

8. sayitusta

sayitusta MEHMET

Favori Kamış:
    Ryobi 2.65 spin 40-120 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4+ 4000FA - Shımano Sahara 4000 FD
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Bendede aynısı var hiç bir işe yaramaz belki tekne arkası yada ırmak işi iş yapabilir ben baya bi denedim verim alamadım inşallah siz alırsınız.....

9. maligunel

maligunel mehmet ali

sayitusta hevesim kaçtı sen böyle söyleyince :( boğazda fln denediysen ben denemeyeyim

10. berk_guren

berk_guren Berk

Bazi predatorler kendilerini cok ufak yemler icin yormuyo bizzat gorup denedim meradaki baliklar 7 cm lik is yaptigi kanitlanan sahtelere rabet etmezken 12 cm gibi boylardaki sahteler takip ve vurus alabiliyo.