Teknik olarak bunu yapmak her durumda boş iş olacaktır. Balığa gitmekte boş iştir zaten. Fakat bu, bunları yapmanın dolu dolu zevk, neşe, başarma hissi filan vereceği gerçeğini değiştirmez.
markete git bir kalın bir diş fırçası al hafif ısı ile şekillendir.. ben yaptım oldu rengini artık fırçanın rengine göre ayarlıcaksın
Serdar, ben bunu yaparsam, avlağa gittiğimde ille de kendi yaptığım sahte ile balık yakalama hevesimin kurbanı olacak ve ısrarla bu sahteyi kullanacağım. (Huy bu çıkmaz). Sahte iş yapmayacak olursa, her türlü boş iş yapmış olacağım. Ama sahte iş yaparsa, katmerli zevk alacağım. Sahtenin orijinalini, yahut benzerini kullanan biri varsa birşeyler yazar, biz de faydalanırız inşallah. Tatlısuda turna için...
Bak sana bir sır vereyim: En iyi sahte, en çok güvendiğin sahtedir. Eğer güveneceğin kadar iyi yaparsan, en iyi olacağından da adın gibi emin olabilirsin.
Sunun şurası torbacılıktan, oltacılığa geçeli 2-3 yıl oldu. Her balıkçı gibi, sırlarım olsun istiyorum. beni sahada öne çıkaracak sırlarım. Onun için denemeler yapar dururum. Bunu da deneyeceğim.
Yavuz abi yapacağın modeli balsa ağacından yapsan daha iyi ulurmu acaba ? Bende kaliteli markaların birkaç moledini yapmayı düşündüm fakat onların yaptıkları sahtelerin uzun araştırma ve arge çalışmaları sonucunda uretildiklerini biliyorum. Onlar kadar hassas ve aerodinamik yapısını tutturamam diye hiç baslamk bile istemedim .
klips halkasının uca mesafesi ile dalarına ayar verilebilir. Daha çok yalpasının hırçın olabileceği ihtimali cezbediyor.
Yok be Seyit, bu işler atla deve değil. Senin elin de yatkındır. Başla biryerlerden derim. Bak Murat abin nasıl yapıyor.
Yavuz abi asagiya benzer sahte resimleri ekliyorum, Zalt markasi. Isvec ve Finlandiya da en cok turnayi bunlarla tutuyorlar.19,1 kg luk rekor da bununla tutulmus, %100 e yakin efektif oldugu uzerine pek cok makale okudum. denizde nasil olur bilemem ama tatlisuda cok etkili imis
Bu tip sahtelerden arkadaşımda görmüştüm,çok hafif,erimi çok düşük.Sanırım tekne arkası sürütme için daha uygun.Bunu tekne arkasından çekerek turna avlayanların videoları youtube de var.
Bu sahtelere benzer sahtelerim var. Birinin beli ekli (oynak). orijinal iğneleri küçük, büyük takınca aksiyonu bozuluyor. Zalt'ı araştıracağım. Teşekkürler.
Yavuz abi turna için yapacaksan kesin iş yapar bence bu tarz çalışmalar balıkta iş yapmasından çok ince işçiliğin, el becerisinin ortaya çıkması için yapılır.. şahsen ben yapsam bu amaçla yaparım yoksa turna yakalayacak olduktan sonra uğraşmaya ne gerek var 1 liralık jighead ve 1 liralık silikon ile koca gün turna yakalarım
bence yaparsın yavuz, hemde güzel aksiyon yapar, ama balsa kullanman lazım. bundan yapmayı bende düşünmüştüm,bir ara yaparım bende