Bu Sefer kısmette eşkine

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dünkü sargoz raporunun ardından bu seferde 1400 gr lık bir eşkine beni sevindirdi. Hani çocuklar bir yerde para bulurda sonrasında hep aynı yeri kontrol ederler ya benimkide böyle oldu. Takımları kopartan balıklar ve kiloluk sargozdan sonra artık kafam hep aynı yerde. Acaba olurmu, daha irisi varmıdır.Yakın bir arkadaşımıda alarak aynı meraya tekrar ertesi gün gittiK. Bu sefer ne olur ne olmaz diyerek kepçemide aldım. Görende bu ağustos sıcağında bizi balık yakalayacağız zanneder.Ama umut fakirin ekmeği.Umut olmadan da yaşanmıyor. Amatör balıkçıda zaten tek tükenmeyen şeyde umut değilmi.Çok defa bir daha şuraya veya buraya balığa gitmiyeceğim demişimdir ancak çok geçmeden ertesi günü büyük umutlarla aynı yeri aşındırmışımdır. Bu da bunlardan biri oldu.Takımları yemledik ve suya bıraktık.Bu sefer eşşeği sağlam kazığa bağlama için elimden gelenide yapmıştım. İki makineninde misinalarını değiştirdim. Takımları 0.40 FC misinelerden yaptım. Balık vuracak ve bende korkmadan tasmayı atacaktım. Bir saat geçti yok, ikinci ve üçüncü saatlerde de bir hareket yok Güneş batmak üzere son umutlar yani son onbeş dakika son defa yemleri tazeledim ve muhtemel en iyi npktaya bıraktım. İlk vuruş oldukça hafif adeta balık yemi yokladı ve ben kamışı elime alıp hafif bir süzdürme hareketi yapıyordumki pandomin koptu.Zaten dip yapısı bozuk olan yerde başladım balıkla kavgaya yaklaşık 50 metreden geliyor yani gelmek istemiyor hayvan tüm marifetlerini sergiliyor dibe, sağa, sola ve ilk raund o başarılı küçük bir mola veriyorum tekrar balığı havalandırmaya çalışıyorum neyse bana doğru dönüyor ve o güzel yüzünü bize gösteriyor.Tabi o an benim yüz ifadem nasıldı onu kime soracaz bilmiyorum. Son gören bence o eşkine olmuştur. Arkadaşım kepçeyle bekliyor ona suya girmesini söylüyorum ben zaten belime kadar sudayım ( buda suya girmek için iyi bir bahane ) neyseki balığı kepçeleyip alıyoruz tabi bu kadar neden zorlandığımda ortaya çıkıyor.Yanımda olta atan iki kişi daha vardı ve oltaları benim takımın üstünde imiş. Tüm takımlarıda sürüyerek kıyıya almışım. İşte böyle tek balık ama güzel bir mücadele ve balık kollarımda.Daha ne olsunki.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 4 Ağustos 2010
  2. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Bülent abi ellerine sağlık çok güzel bir olmuş.Tek balık ama çok yakışıklı...Balık çok heybetli duruyor:) Daha irileri rasgelsin...

3. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    Güzel raporlar peş peşe geldi bugün. Tebrikler Çok güzel bir av, raporu okurken bende oralarda olmak isterdim demekten kendimi alamıyorum.

4. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    tebrikler,elinizdeki balik bana eskinadan cok minekopu hatirlatti,ikisininde ayni familyadan oldugunu forumda okudum,afiyet olsun.

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bülent
    Gerçek bir amatör ruhla yaptığın ve anlattığın avın için tebrik ederim.
    Artık cemalini kafama yazdım.Seni nerede olsa tanırım.O günlerin erken gelmesini bekliyorum.
    Sevgiyle kal

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Bülent abi maşallah çok yakışıklı balık, bereketli avların daim olsun, rastgele..

7. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    çok güzel bir balık,tebrikler

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tek ama güzel balık, tebrikler abi.

9. modena

modena

bülent abi tebrikler...çok güzel bir eşkina...afiyet olsun...

10. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    Harika bir av,harika bir anlatım.. Ama niyeyse eşkinaya benzetemedim,ustalarımız daha iyi bilecektir tabiki..

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Eşkineye diyecek yok gerçekden güzel, tebrik ederim.

12. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim gerçekten balığın duruşu güzel bende farkettim.

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah anlatım iyi olmuşsa tamamdır. Zaten hikayesi önemli. sağolasın.

14. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Üstad balığı sudan çıkarttığımda bende ilk bir dakika şüpheye düştüm. Minekopa benzettim hatta ilk sudan çıkartırken bir ara levrekmi acaba dedim. Renk olarak biraz farklı ve formuda farklı gibiydi ancak balık eşkinedir. Minekop ağız yapısı, renkleri ile ayırt edilebilir bir balık. Ama form olarak oldukça benzer balıklar.İşte bazen eşkinenin yaşadığı bölgeye özgü farklılıkları olabiliyor. akdenizde, egede, marmarada ve karadenizdeki balıklar eşkine anlamında farklı oluyorlar. Egede yetişmiş bir eşkinenin eti karadenizdekinden farklı bunları bizzat tespit ettim.

15. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İşte koca usta Vedat abi sesini duymak güzel, yorumlarını okumakta güzel, selamını almakta. Öncelikle gönderdiğin selamını aldım çok teşekkür ederim. İzmitten av bayi vahit ile selamın geldi. Ve bende sana şunu söyleyeyim bir gün olurda beraber balığa çıkarsak inan senden öğreneceğim çok şey olacak. Ben buralarda inan taşı sıkıp içinde balık çıkarmaya çalışıyorum.Ne yapayaım deniz verimli değil şu günlerde hatta son bir kaç yıldır verim kötü.Ama uğraşınca arada böyle bir iki tane kayda değer tabi bizim açımızdan:) balık oluyor.Bakalım kısmet sonbahar ve kış ümidimiz bu mevsimlerde yazın sıcağında bu iş verimli değil. Abicim kendine iyi bak görüşmek dileğim ile.

16. albatros4174

albatros4174 Kamil

Favori Kamış:
    abu garcia blac arrow 420
    Favori Makine:
    shımano titanos 4500
    En İyi Avı:
    sazan 3750
    Bülent abi balık pek güzel değil neden çünkü giderken beni götürmedin:D altı üstü 1400 gram eşkine rapor hazırlamaya değmez yaşasın kötülük:D Gerçi av dönüşü avın hikayesini senden canlı dinlemiştim ama raporu okumak da keyifli oldu eline koluna sağlık tebrik ederim.on numara sinek iğne ve 0,15 misinayla yakalanan levreğin raporunu da bekliyorum:) Sağlıcakla kal.

17. umuts

umuts Umut

Tebrikler...

18. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Evet balık minakop yada karadenizde bilinen adıyla kötek balığı ama ne olursa olsun yakışıklı balık. tutmasıda çok zevklidir. Bu güzel balık ve güzel anlatım için tebrik ederim. Avlarınız daim olsun ;)

19. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    abi tebrik ederim balığın çok güzel ama anlatımın hepsinden güzel geçen sene oradan güzel balıklar aldık ama bu sene nasip olmadı inşaallah birgün bizede nasip olur

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel bir son 15 dakika geçirmişsiniz Bülent abi :) eşkinanın maaşallahı var:) afiyet olsun,