Selamlar Balık konusunda amatörün de amatörüyüm. Karabük Safranboludayım. Göl için uygun orta halli bir kamışım ve Shimano Hyperloop 6000 FB makinam var. Bu ağırlık olarak mantarlıya pek uygun değil ve bir de mantarlı olta için spin kamış düşünüyorum. Arada uygun avlağa gidersem at - çek de yaparım düşüncesindeyim. Bulunduğum coğrafi konum itibariyle yaklaşık 100-125 km ye kadar çevredeki avlaklara balığa gidiyoruz arkadaşlarla. Çevremde bulunan avlakları da düşündüğüm zaman aşağıdaki gibi bir set çok mu saçma olur? Yaklaşık 175 tl limitim var. Bir de sahte yem ile göl - akarsu yada deniz de hangi balıkları avlayabilirim. Shakespeare Ugly Stik GX2 L 183 cm Spin Kamış (4-10lb) Okuma Dead Ringer FD DRG-25 Sorularım ustalar için çok saçma da olabilir ama okudukça da kafam karışıyor Selamlar, saygılar.... Emre
kamış spin için bence çok kısa ve boyuna göre ağır. ha, çok sağlam bir kamış, 2.40'ını kullandım epey bir süre, at çek için ağırdı. bence daha uygun fiyata daha hafif ve 2.10 kamış öneririm. ben yeni başlayan arkadaşlara ucuz kamış, pahallı makiana öneriyorum. makinadaki hataları usta balıkçı telafi edebilir, ama acemilerin başına iş çıkartır. kamış ise muhtelif sebeplerden bir iki kere kırılacak illa ki, o yüzden ucuzundan heba etmek mantıklı diye düşünüyorum. 50-60 liraya cormoran, dam, ron thompson, mitchell gibi markaların herhangi bir kamışı işinizi görür. makine konusunda fikrim yok ama az önce söylediğimi düşünürseniz (ve bu hobiye gerçekten zaman ayıracaksanız) biraz daha iyi makine tavsiye ederim