Kis tatili hesaplarinin yapilmaya baslamasi ile levrek denemeleri icin alisveris fasli da basladi. kendime gore sahteleri almaya calisiyorum. benim sormak istedigim asagidaki resimdeki silikon sahteler ile levrek alinabilir mi. 5-10 gr lik jig headler takilabiliyor bunlara. dikkatli incelerseniz kuyruk yapisi biraz degisik parcali gibi. dancing tail dedikleri bir aksiyonu var. tatlisuda ben son bir haftada 7-8 turna tuttum bu sahteler ile. levrekte tecrubeli dostlarimdan ustalardan gorus almak istiyorum. bu tip silikonlar is yapar mi? yaparsa renk ne olmali. beyazdan sariya simli den mata pek cok rengi mevcut. iki renkliler de var. kafa kirmizi kendi beyaz vb.
silikon konusunda çok çok tecrubeli degilimde. klasik shad silikon. jighead ile tarama usulü avda perchleri kandiracagini düsünüyorum
Kendim tutamadim ama tutani cok gordum, yanimda iri levrekleri bu silikon kandiricilarla (Raglou) avlayanlara bircok defa sahit oldum. Ozellikle de simli, parlak beyaz renkli olani, yani ilk resimdeki...
roy perchlerle ilgili bi sorun yok. kiyi trollingi halletti onlari benim sorum bizim deniz levregi icin. kis tatiline gittigimde ocak ayi gibi yanimda gotureyim mi bu silikonlarda. Deniz levregine
selamlar çok başarılı olacağını sanmıyor ben denedim levrekler bölgende 1 kg nun üstündeyse ve derenin denize birleştiği bölgede levregin en sevdiği yem canlı faredir onun sahtesini bulabilirmisin bilmem ondada basarılı olursun bol şans
Bu renkler gece ve özellikle sabah gün açmadan kullanacağım renklerdir raglou için. Balık olduğu takdirde iş yapacağını düşünüyorum. Kullanacağım sıralamada sizin resimlerdeki gibi olurdu. 1-Simli 2-Düz 3-Kırmızı kafa Nasıl bir sistem düşünüyorsunuz? jighead-texas rig-carolina rig-şamandıralı sistem?
mehmet bey ben jig head ile kullanmayi dusunuyorum. 5-7 ve 10 gr lik jigler ile. ayrica burda tatli suda kullanilan kiyi trolling denen bi sistem var. kursunlu bi takim. onu da denemeyi dusunuyorum
Şu aralar pek iş yapacağını sanmıyorum, zira lüferler gelip hunharca davranabilir bunlara. Ama kışın gayet iyi iş çıkarabilme potansiyeli olacaktır. Bu potansiyelde, boyu ile doğru orantılı ve nerdeyse logaritmik olarak artacaktır.
Bu silikon yemler ile uzun süredir avlanıyorum. En büyük nedenlerinden birisi de rapalalara verdiğim servettir.Dişli balıklarda ne kadar dikkatli kullansam da rapalaların boyaları dökülüyor.(Rapala markası ayırt etmiyorum) Bu tür sahtelerin yüzüşü gerçekten de muhteşem. Özellikle kuyruk hareketleri çok güzel. Hafif jig kafalar tercihim. Tatlısuda 18 kg yayın ve sayısız turna yakalamışlığım var bu yemlerle. Beyaza yakın renkler daha çok iş yapıyor. Resimdekilerin hepsinin denizde iş yapacağını düşünüyorum. Sonuçta hepsi avcı balık. Meraya uygun boyu ve rengi seçmen yeterli. Bu arada internette dropshot yöntemini bir araştır derim. Rastgele..
dediklerinize aynen ben de katiliyorum. ben bunlari burda golde kullaniyorum genelde 5 grik jig head ile. hemen hemen her seferinde turna tuttum bunlarla. drop shot teknigi ile ilgili sanirim bunlardan degil de o is icin ozel daha ince ve yumusak yapida silikon lazim. bu aralar texas riglere bakiyorum. ozellikle berkeleyin sand eel tipli silikonlarindan edineyim diyorum.