Bu Siyah Balık Nedir?

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında Y.Yerlikaya tarafından paylaşıldı.

1. Y.Yerlikaya

Y.Yerlikaya Y.Yerlikaya

Yakalayalı neredeyse bir sene olacak ama bir tüelü fırsatını bulup gösteremedim. Mersin Taşucu'nda yakalandı. (O zamanlar daha bilinçsizdik, acemilik hevesiyle küçük balıkları da alıkoyuyorduk.)

Eşkinaya benzetmiştim ama olmadığına kanaat getirdim. Akarsuyun denizle birleştiği sığ bir noktadan geldi.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010
  2. simendifer

simendifer Sennur

Yaprak balığı dedikleri balığa benzettim ama emin değilim şu anda.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010
  3. sazanmili

sazanmili fatıh caglar

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 7470 gram+17 kg aynalı sazan2010
    buyuk ıhtımal yaprak balıgı baya bı benzıyor yaprak balıgına

4. Kirve

Kirve Caner

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Atomic 65
    En İyi Avı:
    Belone belone 60 cm
    Lobotes surinamensis

5. simendifer

simendifer Sennur

Doğrudur, aşağıdaki konuda da bahsi geçmiş daha önce. Ben kaçırmışım demek ki. ;):) Diğer adı da üçkuyruk (yaprak) balığıymış bu arada.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6310

6. selam kaptan :)

7. simendifer

simendifer Sennur

Selamlar Kutay, nasılsın? Nasıl geçti ameliyatın? Hiç haber vermedin, sesin soluğun çıkmıyor. :)

8. valla ameliyat olalı aylar oldu oldu bitti iyileştim .. hatta benim sayemde 6 ay rahat bile uyudunuz, askerdeydim bi süredir o yüzden sesim soluğum çıkmıyor. şimdi döndüm iş arama koşturmacasında siteye bile giremedim yeni sesimi çıkartabildim.. nasılsınız organizasyonlar ne durumda.. varsa bir etkinlik PM'den bilgilendirebilirsiniz..

9. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Bu balık benim eskiden akvaryumda beslediğim astronotlara benziyor:D

10. Y.Yerlikaya

Y.Yerlikaya Y.Yerlikaya

Bilgi veren herkese teşekkür ederim. Akvaryumda beslenesi bir balık gerçekten, simsiyah çok alımlı.

Derisi sert, eti siyahtı ama lezzetliydi.

11. LapinCash

LapinCash

Bende ilk amerikan çikletlerine benzettim.

12. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Kendi tatlı su balık ansiklopedimi oluşturduğumdan tahmin ettiğim tür balık olduğunu gördüm
    Latin adı Tilapia nilotica
    Türkçe adı Nil Tilapiası

KAYNAK

Habitat ve hayat Hikayesi: Nehirler, göller, evsel atık sular, sulama kanalları gibi tropik
    ve suptropik bölgelerin tatlısu habitatlarında, bazen acı sularda bulunur. Bentoplelajik ve
    potamodromdur. Fitoplankton ve bentik alglerle beslenir. Döllenen yumurtalar dişiler
    tarafından ağızda kuluçkalanır, 60 cm boy, 4.300 g ağırlığa ulaşabilir (Anon 2006).
    Doğal Yayılış Alanı: Nil Nehri, Chart havzası, Filistin, Güney İsrail Doğal olarak en
    geniş yayılım alanına sahip olan tilapia türüdür, yetiştiricilik ve baraj göllerine stoklama
    açısından çok popülerdir. Dünya çapında taşıma ve stoklamalara konu olmuştur, global bir
    yayılış gösterir.
    Etkiler ve Değerlendirme: Subtropikal bir balık türü olarak, orta kuşak bölgelerinde
    bulunan bir çok ülkede doğal üreme göstermez (Welcomme 1988). Yoğun ancak kötü
    büyüyen populasyonlar oluşturma eğilimi daha zayıf olduğundan bir çok yerde O. mosambicus
    a tercih edilir. Büyüme karakteristikleri ve tadı iyidir.. Aşırı üreme potansiyeli
    nedeniyle potansiyel olarak zararlı bir türdür. O. mossabicus ile olan hibritleri (kırmızı
    tilapia) Tayvan da yetiştiricilikte kullanılmaktadır. Hibritleri dünyanın çeşitli yerlerine
    yetiştiricilik ve bilimsel amaçlarla götürülmektedir. (Welcomme 1988). Türkiye’de hibritlerinin
    olup olmadığı bilinmemektedir.
    DIAS türün Türkiye sularına ne zaman ve kim tarafından aşılandığına dair kesin bilgiler
    yoktur, muhtemelen kaza ile yetiştiricilik ve bilimsel amaçlı olarak getirildiğini, doğal stok
    oluşmadığı bildirmiştir (Coad 1996, DIAS 2006). Ancak bu tür Türkiye’ye DSİ tarafından
    1975 li yıllarda getirilmiştir. Halen Hırla gölünde, Çukurova sularında, Asi nehri, Köyceğiz
    gölünde üreyebilen populasyonlar oluştuğu, Köyceğiz gölünde baskın hale gelerek diğer
    türleri tehdit ettiği bildirilmektedir (Sarıhan ve Toral 1982, Sarıhan ve ark. 1990, Başusta ve
    ark. 1996, Tekelioğlu ve ark. 1999, Çelik ve Gökçe 2003, Akın et. al. 2005). Bu tür halen doğal
    ortamlarda, yetiştiricilik ve bilimsel amaçlı olarak çeşitli kurumlarda bulunmaktadır.

13. simendifer

simendifer Sennur

Ergin bey merhaba, bu açıklama hangi balık için acaba?

14. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Emrenin gösterdiği astronot ve y.yerlikaya arkadaşımızın yakaladığı balıklar tilapia türleridir. acı sularda yaşayabilen bir tür tuzlu ve tatlı suyun birleştiği yerlerde yaşama özelliği var

Son düzenleme: 12 Temmuz 2010
  15. CasperFisher

CasperFisher Eren Can Yaşar

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kilo
    Üçkuyruk Yaprak Balığıdır Bu.