Yakalayalı neredeyse bir sene olacak ama bir tüelü fırsatını bulup gösteremedim. Mersin Taşucu'nda yakalandı. (O zamanlar daha bilinçsizdik, acemilik hevesiyle küçük balıkları da alıkoyuyorduk.) Eşkinaya benzetmiştim ama olmadığına kanaat getirdim. Akarsuyun denizle birleştiği sığ bir noktadan geldi.
Doğrudur, aşağıdaki konuda da bahsi geçmiş daha önce. Ben kaçırmışım demek ki. Diğer adı da üçkuyruk (yaprak) balığıymış bu arada. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6310
valla ameliyat olalı aylar oldu oldu bitti iyileştim .. hatta benim sayemde 6 ay rahat bile uyudunuz, askerdeydim bi süredir o yüzden sesim soluğum çıkmıyor. şimdi döndüm iş arama koşturmacasında siteye bile giremedim yeni sesimi çıkartabildim.. nasılsınız organizasyonlar ne durumda.. varsa bir etkinlik PM'den bilgilendirebilirsiniz..
Bilgi veren herkese teşekkür ederim. Akvaryumda beslenesi bir balık gerçekten, simsiyah çok alımlı. Derisi sert, eti siyahtı ama lezzetliydi.
Kendi tatlı su balık ansiklopedimi oluşturduğumdan tahmin ettiğim tür balık olduğunu gördüm Latin adı Tilapia nilotica Türkçe adı Nil Tilapiası KAYNAK Habitat ve hayat Hikayesi: Nehirler, göller, evsel atık sular, sulama kanalları gibi tropik ve suptropik bölgelerin tatlısu habitatlarında, bazen acı sularda bulunur. Bentoplelajik ve potamodromdur. Fitoplankton ve bentik alglerle beslenir. Döllenen yumurtalar dişiler tarafından ağızda kuluçkalanır, 60 cm boy, 4.300 g ağırlığa ulaşabilir (Anon 2006). Doğal Yayılış Alanı: Nil Nehri, Chart havzası, Filistin, Güney İsrail Doğal olarak en geniş yayılım alanına sahip olan tilapia türüdür, yetiştiricilik ve baraj göllerine stoklama açısından çok popülerdir. Dünya çapında taşıma ve stoklamalara konu olmuştur, global bir yayılış gösterir. Etkiler ve Değerlendirme: Subtropikal bir balık türü olarak, orta kuşak bölgelerinde bulunan bir çok ülkede doğal üreme göstermez (Welcomme 1988). Yoğun ancak kötü büyüyen populasyonlar oluşturma eğilimi daha zayıf olduğundan bir çok yerde O. mosambicus a tercih edilir. Büyüme karakteristikleri ve tadı iyidir.. Aşırı üreme potansiyeli nedeniyle potansiyel olarak zararlı bir türdür. O. mossabicus ile olan hibritleri (kırmızı tilapia) Tayvan da yetiştiricilikte kullanılmaktadır. Hibritleri dünyanın çeşitli yerlerine yetiştiricilik ve bilimsel amaçlarla götürülmektedir. (Welcomme 1988). Türkiye’de hibritlerinin olup olmadığı bilinmemektedir. DIAS türün Türkiye sularına ne zaman ve kim tarafından aşılandığına dair kesin bilgiler yoktur, muhtemelen kaza ile yetiştiricilik ve bilimsel amaçlı olarak getirildiğini, doğal stok oluşmadığı bildirmiştir (Coad 1996, DIAS 2006). Ancak bu tür Türkiye’ye DSİ tarafından 1975 li yıllarda getirilmiştir. Halen Hırla gölünde, Çukurova sularında, Asi nehri, Köyceğiz gölünde üreyebilen populasyonlar oluştuğu, Köyceğiz gölünde baskın hale gelerek diğer türleri tehdit ettiği bildirilmektedir (Sarıhan ve Toral 1982, Sarıhan ve ark. 1990, Başusta ve ark. 1996, Tekelioğlu ve ark. 1999, Çelik ve Gökçe 2003, Akın et. al. 2005). Bu tür halen doğal ortamlarda, yetiştiricilik ve bilimsel amaçlı olarak çeşitli kurumlarda bulunmaktadır.
Emrenin gösterdiği astronot ve y.yerlikaya arkadaşımızın yakaladığı balıklar tilapia türleridir. acı sularda yaşayabilen bir tür tuzlu ve tatlı suyun birleştiği yerlerde yaşama özelliği var