meraba abilerim bi kaç gün önce bi arkadaşımdan unkapanı köprüsünde ramazana dogu çinekop çıktıgını duydum.şimdi sizlere soruyorum çinekopun yemi nedir 0.25 misineye 5 kefal kancası baglayıp yemi taksam takım yeter li olurmu
sarımsak zoka(hırsızlı), ince kesilmiş istavrit filetosu takıcaksın, en uçta zoka olucak araya bi 10 gr kıstırma kurşun,arkasına fırdöndü, hiç tasmalama yapmadan kıpırdamadan bekliyceksin takılmasını, köprünün çinekopları çok nazlıdır, en ufak harekette kaçarlar
luferci arkadaslar daha ayrintili yanit verirler orasi kesin ama ben söyle kisaca söyliyeyim 1 no kasik agir olanlarda olursa daha uzaga gider buda daha iyi olur kasigi mumkun oldugunca orta suda cekmelisin..misine 30 luk olursa daha iyi olur ve ucunada orgu misine veya celik beden kullan lcinekop gelecek diye bir sey yoktur lufer kofanada denk gelebilir bu yuzden isini saglama al...diger bir sisten ise samandirali olarak takim yapabilirsin bundada yarim metreden 1,5 mt reye kadar alt beden makineye gore tabi bu uzunluk altina hirsiz olarak 5-6 no igne veya tek uclu kullanabilirsin...bu alt bedeni orgu misine veya celiktel ilave ederek hazirlaman daha iyi olur...yem olarak ta canli istarvit veya fleto zargana eti kullanabilirsin...2-5cm arasi rapala,meps ve silkon baliklarlada yakalamak mumkundur...
ah ah ben senin yaşındayken istanbulda olsaydım,okul felan okuyamazdım balığa gitmekten! allahtan geç gittik de üniversiteydi,kızlardı felan derken okula gittik mecburen neyse canım kardeşim sen en iyisi kendin takım hazırlamadan önce git köpriye bir keşif yap bak bakalım hangi saatlerde çinekop yapıyo! genelde hava kararmaya yakın başlar ve devamı gelir ama bazen gündüz de yapabilir çinekopa belli olmaz! sonra milletin takımına ve kovasına bak kim çok tutmuş onun yanına git soteye yat izle izle izle! takım olarak ne kullanıyo iyice bak anlamazsan terslenme pahasına yapış adama veya bayana sor! sonra yem olarak ne kullanıyo öğren çünkü çinekop zaman zaman istavrite zaman zaman hamsiye zaman zaman izmarite vurur! millet hamsiyle at çek yaparken sen istavritle gidersen takımına veya kendine sorun bulursun!tam tersi de olabilir tabi! en son hangi köprüye gideceksen en çok balık alanın yerini iyice öğren attığı en önemlisi de attığı derinliği öğren "abi kaç tura atıyosun diye?" köprünün ve çinekopun vazgeçilmez aksesuarı daha önce köprücülük yapmadıysan TAHTA :kamışı dayayacagın tahtadır!hemen bir tane edin! sadece kendi önüne at köprücüler asabi olur arıza yapabilirler!köprüden ileriye atmayı öğren AŞAĞIDAN SALLAMA yöntemiyle! balık hangi suda vurursa o suda makineye işaret koy! balık tutuldugu zaman mümkünse kamışın ucunu aşagı eğ ve durmadan sar yoksa takımı keser çinekop! en son balığı kancadan çıkarırken eline dikkat et dişleri çok fenadır! en önemlisi erkenden gidip yer kap!yoksa millet tutar sen de bakarsın! gözlerinden öper başarılar dilerim!şöyle bir kova tut da bizimde gözümüz şenlensin! ah ah çinekopun o oltaya vuruşu o kafa atışı,en güzel kadından daha güzeldir! saygılar...
ben geçen ramazanda 15 tane arka arkaya aldım, saat 3 te gittim vurup vurup kaçıyodu 2 saatte 2 tane alabildim sonra saat 5 de bir başladı arka arkaya 15 tane aldım 1 saatte
herkese verdigi bilgiler için teşekkür ederim özellikle doguguclu abimeçok saol abi baya bi aydınlattın beni ama bilmedigim tek şey takım balıga yeni başladıgım için sadece mezgit kfal çapari biliyorum.anlattıgınız şeylerin ne oldugunu bile anlamadım çok araştırıcam ayrıca ramazana dogru dedim o lafım sadece b seneyi kapsar genel aylarını bilemem bu sene ramazana dogru başlar dediler.ayrıca 2. problemse balıgın suyunu bulmak olacak
sarımsak zoka 10 gr kıstırma kursun tasmalama yapma bu üçünü bilmyorum ayrıca takım olayında sayende az çok fikir edindim abi saoL ayrıca çinekop için kaç nolu misine yeterli olur sormayı unuttum
Sevgili Serdar bilmediklerini öğrenebilmen için forumda biraz araştırma yapman gerekiyor, mesela ben arama bölümüne "zoka" yazdım karşıma aşağıdaki linkteki bilgiler çıkıverdi http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=191&highlight=zoka Bilmediğin diğer bilgileri de bu yola forumdan öğrenebilirsin...
valla abi verdigin linkte zokanın hareket etmesi ii olur balık atla yazıyo ama bu sayfa da sabit tut balık kaçar diyohangisi dogru
serdarcım takım işi için daha çok erken! takım sorununu ordaki takımcılarla hallediceksin! tutanları iyice izle takımlarına iyice bak!sonra da takımcıya gidip gördüklerini izah et o sana ne verecegini bilir!biraz para kaptırırsın ilk zamanlar ama sonra alışırsın!genelde 3 mantarlı hırsızlı,mantarın etrafı parlak jelatin kaplı takımlar çalışır!eger balık çalışırsa zaten çok iğne kaptırır çok para harcarsın takımcılara! yok eger ben köprüde değil de kıyıdan atıcam yenikapı veya karaköy tarafları gibi dersen onun da takımı ayrı onu da başka zaman anlatırım ama insan azsa köprüde zoka da kullanabilirsin,zoka çok hafif oldugu için çok gezer ve o yüzden çok insanın takımını karıştırır,ama çok da keyiflidir zoka avcılıgı!ama zokada hamsi durmaz ya istavrit ya izmarit takmak gerekir,zokaya palamut veya lüfer de atlayabilir bu arada! yazmayı unuttugum bir şey daha köprünün hangisine gidersen,her 2 tarafını da iyice gez,bazen bir tarafında bazen diger tarafında balık çalışır! ramazanda... bir de balık olursa galatada büfeciler;balıkçılara çorba servisi yapar iftardan sonra büyük termos bardaklarla yanında yarım ekmek ekmek de yetmez o çorbaya kafana dikersin bi daha olsa bi daha içersin... sabaha karşı poaçalar gelir,buğulu arabalarla hurra çökersin... yüzün göğe bakar ,yüreğin denize başka diyarlara göçersin... uzaktan izlersin benim gibi çökersin...
Sevgili Serdar bu balık işi... yani okumayla herşeyi öğrenebilme şansın pek yok, uygulayarak, tecrübe ederek zamanla öğrenebilirsin ancak. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır biliyorsun
tamamda ortada yöntem yok bilgi var.bilginin 2 cvbı olmaz ya dogru ya yanlış bunlardan hangisi yanlış uygulamayıda ona göre yapıcaz saygıılar
zokayı hareket ettirmenin nedeni avcı balığı üstüne çekmek içindir..ama çinekop için çekmene gerek yoktur çekersen balık oltadan huylanır ve kaçar kanımca