bu spinning set hakkinda ne dusunursunuz?

Konu, 'Kamışlar' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  2. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli site üyesi kardeşim tanıdığım bir ağbimiz bu seti kullandı hatta banada tavsiye etti kendisi fiyatı ile kıyaslandığında oldukça iyi olduğunu belirtti hafiflik ve ekonomik olması performansının iyi olması kamış ve makinanın almaya değer derim
    saygılarımla

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayırlı olsun roy, kullanmasamda özelliklerine bakınca çok güzel duruyor. Tipleri de çok güzel. Bence fiyatlarına göre güzel seçimler. :)

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Seçimini yapmışsın zaten roy kardeşim. Sizin standartlarınızda ki birisinin seçimine görüş belirtmekten ziyade, seçiminizi portföyümüze yazmak, çok daha sağlıklı ve isabetli olacaktır kanaatindeyim.

Güle güle, zevkli avlarda kullanaman kısmet olsun.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Crossfire kamisi inceleme firsatim oldu hosuma gitti hatta almaya niyetlendim ama hayalimdeki kamis stokta 1 tane unutulmus olarak cikinca vazgectim:) aksiyon olarak 10-30 lara gore daha sert etli bir kamis idi:)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    cidden fiyatlari cok cazip geldi bana da. olmadigina degmez.

sagolasin ceyhun. evet aslinda makine daha iyi bir seçim yapilabilirdi lakin av bayiimde olan makinalarin içinden bir seçim yaptim. devri bana spin için biraz dusuk geldi. bu makina tur basi 89cm topluyormus. eger devi dusuk gelirse kolunu açili ve uzun bir kol ile degisebilirim diye dusunuyorum.

tesekkur ederim volkan :) bir de biz deniyelim su spin isini :) bunun yaninda bir paket de keitech marka japon mali seffaf simli silikon hediye etti av bayiim:)

http://www.keitech.co.jp/ktec/index.php?id=232

yukardaki linkteki silikon kodu 422 olan

estafurullah tevfik abi, sizlerin unuttuklarinizi aklimizda tutabilsek eminim çok iddiali pozisyonda oluruz :) spininng konusunda çok çok iyi materyeller mevcut lakin bu konuda pek iddali olmadigim için makinayi kalitesine guvendigim orta karar makul fiyatli modelden yana seçtim. tesekkur ederim:)

sert kamis olmasi benim için bir avantaj o zaman çagri :) bu habere sevindim. adettendir ucunu soyle bi wtd aksiyonunda salladim; heeee iyi sallaniyomus tamam aldim dedim :D

8. karalahoz

karalahoz kemal apak

En İyi Avı:
    AKYA-27KG/SIRTI KARA 3.2KG/ZINDAN DELEN
    daiwa sweppfire 4000 E daha yakisikli bence:)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yakisikli olmaya yakisikli da daha yakisiklilari da var :) regal mesela caldia mesela :) sirf spin uzerine yogunlasmis olsam caldia alirdim heralde

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende makine alacam ama 040 nekadar alıyo

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    spin makine mi alacaksin ilyas? bu makine 0.30 mono 270 metre aliyor. spinning ve hafif yemli avlar için fiyat olarak da ideal bir makine. lakin istanbulda çapari ile istavrit avi için falan zayif kalir diye dusunuyorum.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    0.40 190metre alir yanilmiyorsam

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli kardesim Roy,

Yeni makara ve kamisin hayirli, ugurlu olsun... keyifli avlara vesile olmasini dilerim. :)

Diger bir Daiwa fanatigi olarak senin malzeme secimlerine hep guvenmisimdir. Yine guzel bir tercih yapmissin. Memnun kalacagindan eminim.

Kamisi kullanmadigim icin fazla yorum yapmam dogru olmaz, "Daiwa olduktan sonra kafan rahat olsun" diyebilirim sadece.

Makara icin de benden tam puan dostum. :thumb: Urun Daiwa olduktan sonra Sweepfire, Crossfire, Regal, vb. model ve versiyonlari arasinda cok buyuk farklar olmayacaktir. Rulmandaki bilya sayisi arttikca fiyat artiyor tabi ama tek bilyalisini da inceledim, akiskanligi harika, baska markalarin 5, 6 bilyalisindan bile iyi donuyor. Hal boyleyken, "Daiwa olsun, tek bilyali olsun, az biraz ekonomik olsun" dusuncesi dogru geliyor bana da. Yoksa bu serilerin sonu yok biliyorsun. Caldia filan derken Saltiga'ya kadar cikip dunyanin parasini harcamak da var ama ne icin? Ayni baligi Sweepfire da tutuyor neticede. Yeter ki denizde balik olsun. 4000'lik olusu da dogru isabet olmus bana kalirsa.

Son zamanlarda edindigim Daiwa spin makinalarimin (Crossfire X2500, Exceler X3000, Regal XIA4000) tumunu deneme firsatim oldu. Gecen hafta boyunca Didim'de sahte ile levrek olsun, yemli cipura/mirmir/karagoz avi olsun, hepsini tuzlu suyla tanistirdim. Neticede hepsi de sinifi gecti. Balik olmayinca yapacak birsey yok tabi. :p

Bu arada, konu spin makaradan acilmisken, gecenlerde Ankara'da bir balik marketinde sohbet ettigim bayi arkadastan ogrendigim bir bilgiyi buradan siz balik dostlariyla paylasayim. Muhtemelen konuyu bilenler vardir ama ben yeni ogrendim. Yurt disinda ikamet etmem nedeniyle Turkiye fiyatlarinin oldukca altinda balik malzemesi alma imkanim olmasina ragmen, bazen urunun orijinalligine dair kuskulandigim oluyordu. Sanirim hepimizin aklinda Cin mali urun, fason uretilmis urun, gercek orijinal urun ayrimina dair soru isaretleri vardir. Bu konu forumda da cok islendi yakin zamanlarda.

Av marketi (hangisi oldugunun onemi yok, ayrica belirtmek de uygun olmaz) calisani dostumuzun dedikleri ile benim yurt disinda edindigim alisveris tecrubesini birlestirince, anladim ki dunyanin neresinden alirsaniz alin, alisverisi bizzat veya internetten yapmanizin da bir farki olmamak uzere, olta makaralari uc ana grupta toplaniyor:

1. Ana firmanin kendi uretimi olan orijinal urun (Daiwa'nin Japonya'da urettigi ust segmentteki model, cok pahali makaralar gibi, -ki bunlar ekseriyetle Japon ic piyasasina arz ediliyor-, bu urunleri Amerika veya Avrupa'da da bulmak kolay degil).

2. Tali firma uretimi orijinal urun (Cin yapimi Daiwa, Malezya yapimi Shimano makaralar gibi Japon firmasinin maliyeti dusurmek adina disarida urettirdigi urunler, bunlar bizim anladigimiz anlamda Cin mali degil, tuketiciyi kuskulandirmasin, zira markanin bilinen kalitesinden odun vermeyen orijinal urunler ve fiyatlari nispeten makul olabiliyor).

3. Yabanci isimler altinda Cin'de uretilen Turk mali urun (uyanik girisimcilerimizin yuzlerce Dolar odeyip disaridan getirttikleri orijinal bir urunu Cin'e goturup kopyasini belki onda biri maliyetine urettirdigi ve uzerine marka/model bastirip Turkiye'de satisa sundugu urunler). Bayi arkadas hakli olarak bu durumdan sikayetci ve bu bilgiyi samimiyetle paylasiyor. Cogu tuketicinin bu urunun sahte ve dusuk kalitede oldugunu bildigi halde ucuz olusu nedeniyle tercih ettigini fakat iki kullanmadan sonra kaldirip attigini, bazi tuketicilerin ise urunun gercekte ne oldugunu bilmeden, yani kandirilarak bu urunleri aldigini soyluyor.

Yani demek oluyor ki Turkiye'de piyasada bulunan her turlu markanin (Daiwa, Shimano, Penn, Quantum, Cormoran, vs. gibi taninmis markalar dahil) orijinal gorunumlu urunlerinin sahte olma ihtimali var. Uzerinde nerede (Cin'de veya baska bir yerde) uretildigi yaziyor olsa da bu urunun sahte olma ihtimali (yani 2. kategorideki Cin'de uretilmis orijinal urunden farkli) her zaman mevcut.

Bu durumda, gereksiz masraf etmek istemeyen ama kaliteden de odun vermek istemeyenler icin 2. kategorideki urunleri gonul ferahligiyla alip kullanmak, 1. ve 3. kategoridekilerden ise uzak durmak en akillica hareket tarzi olacaktir.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok degerli bilgiler vermissin ibrahim abi tesekkur ederim.

çindeki fason uretim yapan ureticilerin genel bir hastaligi bu. bir çok sektorde bu boyle malesef. bana yaptigi urunun aynisini pek ufak degisikliklerle sana da yapiyor. sordugun zaman " efendim trendin geregi olaraktan kem kum " gibi bahaneler uretiyorlar.

daiwa gibi shimano gibi sektorun buyuk markalari bir çok kalemde rekabet içerisinde kalabilmek, imalat giderlerini en aza indirebilmek için bu yolu seçiyorlar. lakin bir taraftan da teknolojilerini ve birtakim imalat sirlarini rakiplerine kaptiriyorlar diye dusunuyorum.

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Alinti yapamiyoruuuuummmm:( Roy abi ben catana ve speedmaster kullanicisi olarak iki kamisinda kullanim ve aksiyonlarini iyi biliyorum ama speedmaster modelini daiwayi gordukten sonra aldim ve o zamana kadar catana ile wtd yapiyordum. Yapilmiyor degil ancak efor sarfettiriyordu. Cunku bir hayli esnek kamis. Buda misinaya wtd esnasinda verilen kuvveti azaltiyordu:) İstoc remixona gittigimde sizin kamisi gordum ayni wtd yapar gibi, hayali yem varmis gibi basladim aksiyona:D gercekten cok hosuma gitmisti acik soyliyim speedmaster olmasaydi banko almistim:) daiwa konusunda tabiki elinize su dökemem sadece izlenimimi paylasma geregi duydum:) tabi model olarak sadece at cek yapilacaksa cok ust duzey modeller var ballistic caldia gibi ve ya stradic twinpower stella vs gibi.

16. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Levrek balıgını abartmaya gerek cok mücadeleci bir balık değil zaten 2-3 kg lık balıkları(0.30 misina ile kalama vermeden) spin mesafesınde kıyıya almak en fazla 1 dk dolayısıyla benim sahsi fikrim takımı belli bir kalite seviyesine ulastırıp daha sonrasında hafiflikten yana seciminizi kullanmanız daha iyi olucaktır.
    Oldukca uzun soluklu bir av oldugu için sizin takımlarınız cabuk yorup avdan düsmenize neden olucaktır.
    Yani anlatmak istedigim marka vermeden bu paralara kamıs 150 gr makina 240 gr gbi agırlıklarda takımları secmek daha akıllıca olabilir hatta cok daha hafif takımlar kurmak bile mümkün.
    Saygılar.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Roy kardeşim, ben şuna karşıyım. '' Çin malı '' kötüdür. Çin malı kötü değildir. Kötü olan, adamlara o malı yaptıran zihniyetin, çok daha fazla kazanma hırsıdır diyeceğim.

Siz gidin Çin'e ve fason olarak bir ürün isteyin. Adamlar size o ürünü kaç liralık istediğinizi sorar. 1, 10, 100. Buna siz karar verirsiniz ve ürettirirsiniz. Bu fason Çin üretimi içindir.

Dünyada markası ekol olmuş öyle firmalar var ki, mesela bir Sony, bir Canon, sadece üretim ve işçilik maaliyetlerini düşürmek, ağır vergilerden kurtulmak için üretimlerini Çin'e taşımışlardır. Kendi fabrikalarında üretim yaparlar. Yani fason üretimle kendi ürününü kendi fabrikasında üretmek arasında dağlar kadar fark olmalı.

Daiwanın Çin üretimi varmıdır, varsa fasonmudur bilemeyeceğim ama Shimanonun Çin menşeli makina üretimi kesinlikle yoktur. Japonya dışında sadece Malezya'da üretimi vardır ve o üretiminide kendi tesislerinde yapar. Yani fasonu yoktur.

Malzeme almak için gittiğimiz yerlerde, aradığımız markalı ürün yoksa, hemen yapıştırırlar lafı. '' Bunların hepside Çin malı. Hepsi aynı yerde üretilir, birine A markası, diğerine B markası basılır. Siz boşu boşuna o markaya fazladan para veriyorsunuz '' gibi. Tabii bu bir satış taktiği. 100 kişiye söyler, 50 sini kandırır ve elinde ki o fason Çin malını satar.

Bilmem konuya bitaraf olp yazmama gerek varmıydı, konu hakkında en az benim değerlendirmem kadar birikim ve tecrübeniz vardır ama, yinede yazdım.

İyi dileklerimle sevgiler iletirim.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çin mali kötüdür fikrine ben de karsiyim Tevfik abim.
    Dediginiz gibi adamlarda en kötüyü ve en iyiyi yapabilecek imkan mevcut. Shimanonun malezyadaki fabrikasi kendi kurdugu bir tesis diye duymustum. Daiwanin çindeki fabrikasi da öyle. Mesela mitchel fason üretim yaptiriyor. Can alici parçalar ( pinyon, vargel mili ) baska yerde imal edilip, montaji çinde yapiliyor.
    Global ekonominin dogal sonuçlari malesef...
    Bunu Türkiye'deki elektronik veya otomotiv sektörlerine benzetebiliriz. Ford, alman mali. Sahibi amerikan general motors. Connect Türkiye'de montajlaniyor.
    Vestel ve saba'nin fason montaj yaptiklari bir sürü marka var.
    Ibrahim abinin yazdiklarindaki sahtekarlik olayi cidden dikkat edilmesi gereken bir durum. Aldigimiz bir shekspire, penn, mitchel makinenin sahte olmasini kim ister.. Bunu anlamanin basitce bir yolu ürünü tartmaktir. Çakma ürünler genelde orjinallerine göre agirlikta farklilik gösterir. Teknik bilgide yazan 550gr bir agirlik tartida oldukça farkli çikabilir. Renk, malzeme kalitesi de etken fakat anlamayabiliriz.
    Bence en iyisi pahalisina ucuzuna bakmayip güvendigimiz yerden alisveris yapmak.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabeyin dedikleri onemli ve dikkat edilmesi gereken hususlar. "Cin mali kotudur" onyargisina ben de karsiyim ve yazdiklarimdaki maksadim "Cin mali var, Cin yapimi var" noktasini belirtmekti.

Roy kardesim, bu arada sen Mitchell deyince aklima geldi, Mitchell Compact Gold 7000 makarayi bir hafta sureyle test ettim. Sarimi guzel, agirligi da cok sayilmaz, genel olarak memnun kaldim, sadece aklinda olsun, kafanin alt tarafina dogru siyah bir lastik halka (conta gibi birsey, marka/model baskisinin altinda) var, hemen esniyor ve yerinden oynuyor. Her atistan sonra yerine oturtmak gerekiyor, yoksa misinaya karisip makaranin duzgun bosalmasini engelliyor. Bu halkanin bir fonksiyonu yokmus gibi geldi, cikarip atacaktim ama emin olamadigim icin oylece biraktim.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bende fark ettim o lastik contayi ibrahim abi. Zannediyorum atistan hemen sonra bosluk alirken misinanin makara altindaki vargel miline dolanmasini engellemek için konulmus. Gereksiz bir conta, çikaririm ben onu.