Bu takım iş yapar mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ajurna tarafından paylaşıldı.

1. ajurna

ajurna Burak Ergün

merhaba herkese

daha öncede yazmıştım balık avı konusunda baya yeni ve bilgisizim. onun için bir sorum olucak size. oltamın kamış uzunluğu 180 cm civarında. action 40 g - 80 g gibi bir yazı yazıyor kamışın üzerinde section - 5 yazıyor. kapalı halide 45 cm. blue fish storm yazıyor üzerinde. makinanın üzerinde ise OSPREY yazıyor. CD140 da modeli sanırsam. toparlarsam eğer. cuma günü arnavutköye gitmeyi düşünüyorum bu takımla acaba sarıkanat falan çekebilir miyim? bir yem olarak istavrit kullanmıştım yine 2 iğneli şekilde istavriti yem yaparak şansım nasıl olur?

2. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Dikkat edin Arnavutköy'ün akıntısı o kamışı elinizden alıp götürmesin :) Şaka bir yana çok balık olduğu ve durgun suda iş yapar, vaktiyle aynı ölçülerde bir DAM kamışım vardı ve onunla hatırı sayılır miktarda çinekop ve sarıkanat almışlığım vardır kuruçeşmeden. Eğer balık kıyıdaysa ve su üstü yapıyorsa zar zor da olsa iş yapar. Ama makine önemli, boşluk vermeden çekmen lazım, yoksa takımı alır götürür dişli. Makineni hiç bilmiyorum o yüzden bişey diyemiyorum. Bilen ustalar öneride bulunur. Rastgelsin.

3. mehmet habil

mehmet habil mehmet habil

180 cm kısa en az 3.90 olması lazım bide 80 gr atarlı en az 100 olması lazımki ağırlık dibe otursun
    bütçen varsa 150 liraya güzel bi olta alırsın bence 3 iğneli yap en azından balık vurdumu takılma ihtimali olur ikili oldumu bazen yemi parçalıyıp duruyo

4. ajurna

ajurna Burak Ergün

bir fotoğraf koyayım en iyisi ben abi. geçende aynen dediğin gibi bir ortamda arnavutköyde yakalamıştım. [​IMG]

takım bu işte. eğer yetersiz gelir derseniz acaba bu karaköyde 30-40 liraya satılan takımlar iş görür mü?

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D :D :D bu kamisin aynisindan istanbulda var benim. 3metre boyunda uzerinde 40lik no name bir makina var. evet 80gr atar yaziyorda ben 125gr savuruyodum bi ara bu kamisla. tesadufen emirganda bir oltaciddan 15liraya almistim bir istanbul seferimde. ikinci parçasi kirilip degistirilmis, belkide ondan kirmayi bbeceremedim bir türlü.

6. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    olmaz kardeş olmaz.sen orda yeri gelec<ek 100 yeri gelecek 120 gr kurşu atacan.bu kamış onları atmaz.ayrıca boyu çok kısa ileri atamazsın.30 40 liralık setlerlede boğazda balık tutamazsın bi atarsın iki atarsın o kadar sonra makinanınn kolu vs derken zevk sana ızdırap olur.sen para biriktir.elindeki setle tekneden istavrit mezgit felan tutarsın

7. ajurna

ajurna Burak Ergün

anladım abi dediğini. geçende bununla bir tane çinekop bir tanede iskorpit yakaladım arnavutköyde. özellikle iskorpiti çekerken baya yamuldu olta. kurşun olarak da şimdi baktım 10 grlık kullanmışım :)
    peki bu oltayla galatadan falan şansım olur mu? yada o 30 - 40 liralık takımlarla bir şansım olur mu? şu anda daha fazla bir şey alma şansım yok çünkü.

8. mehmet habil

mehmet habil mehmet habil

bencede iş görmez bende lineaeffe s-flex var güzel kamış ama tuzlu bide turnafresh var 4.20 fiyatıda 75 lira 75 lirayada okuma motor alsan bi sıkıntı olmaz

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kardes 40 lira bilemedin 50 liraya capitan spider marka 3.60cm 100-250gr kamis + 60lik capitan makina al. set satilir zaten bu. hafif ve rahat olmaz ama her türlü isini görür. karaköy kat otoparkinin arka sirasinda siradan malzemecilere bak, en uygun hangisi birakirsa ordan al.

10. ajurna

ajurna Burak Ergün

yarın öğleden sonra gidip bakayım en iyisi. önerin için çok teşekkürler. nette araştırdım set halinde göremedim kamış satıyorlar şurada ki gibi.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    linkteki hem 3 metre hem pahali. ben bu kamisin 250gr atarlisini ve 3.60ini makinasi ile 40liraya almistim 5-6sene oluyor. istanbula gidince kullaniyorum iste. 3.60dan kisa alma isine yaramaz makinen de 60liktan ufak olmasin

12. ajurna

ajurna Burak Ergün

60 lık makine dediğin nedir acaba? 60 lık neyi oluyor? 5-6 yıl çok uzun zaman aslında abi zam yapmış olabilirler mi?

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    60lik makina büyüklugudur. 20-25-30-40-50-60...140 diye gider . bogaz için 60lik isini görür.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  15. ajurna

ajurna Burak Ergün

abi çok teşekkürler. bunlara bakacağım mekandan. eğer yine aklına gelen olursa yada önerebileceğin yazarsan sevinirim. çok büyük bir amacım yok zaten balık avında. arada sarıkanat yakalayayım veya istavrit yeter bana. yazında egede oluyoruz orada da çipura olursa yeterde artar bile. :thumb:

16. ajurna

ajurna Burak Ergün

misina olarak ne almam lazım acaba bu takım için?

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    4-5liraya bobinden 0.35 sararlar hemen orda. Hatta pazarligin kuvvetliyse o da hediyesi olur.

18. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    galatada istavrit için iş yaparda büyük balık gelirse ne olur bilmem aynı ebatlardaki kamış ve makinayı galatada çok kullandım fakat boğaz için zor...

19. ajurna

ajurna Burak Ergün

tekrardan merhaba herkese bugün karaköy'de bulunan candan balıkçılıktan aldım. spot balığa gittiğimde yukardaki linkleri sordum onlar yoktu elinde bende dolaşayım dedim candan balıkçılığa düştü yolum. aldığım kamış http://www.spotbalik.com.tr/GENERAL-KAMIS-350cm-100-200gr,PR-34034.html

bu kamıştan makinası ise powerline ac 102 yazıyor ondan aldım. ancak şu anda baktım galiba hafiften bir 10-15 lira fazla almış abi benden :) neyse artık öğrene öğrene devam edicez.