resmini koyduğum takımı ben kendim yaptım sazan avlamak için. siz ustalar acaba bu takım iş yaparmı değerli görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim...
iğnenin bağlı olduğu bedeni biraz daha uzun tutarsanız ve kurşunuda klipse değilde makaradan gelen ana bedene takarsanız (gezer kurşun) gayet güzel iş yapar
öncelikle ilginiz için teşekkürler ama tam anlayamadım net şekilde anlatırsanız sevinirim iyi çalışmalar...
makaradan gelen misinanıza 30,40 gr gezer kurşu (delikli kurşun, zeytin kurşunda denir) geçirin, kursunu geçirdikten sonra klipsin fırdöndü tarafına misinanızı bağlayın, klips tarafınada iğnenizin bağlı oldugu uzunca kösteği bağlayın hepsi bu. sazan yemi aldığı zaman böylelikle kurşun hareket etmez. dirençle karşılaşmıyacağı içinde yemi kusmaz ve yutar. klipse takılı kurşunda ise balık yemi aldığı zaman dirençle karşılaşır, kurşunun hareketi balığı ürkütür ve yemi kusar. bu tarz takımlarda oltanızı çok gergin bırakmamanız gerekiri biraz boşluk verirseniz çok daha iyi olur
siz aynı kurşunu kullanmışsınız. kullanmanız gereken kurşun iki tarafı delikli olacak,misinayı içinden geçireceksiniz klips olmadan sade bir fırdöndüde işinizi görür. bu kurşunu ana misinanıza geçirin sonra fırdöndüyü bağlayın, fırdöndünü diğer ucunada iğnenin bağlı olduğu bedeniniz bağlayın. beden 40-50 cm olsa yeterl.
Arkadaşım madem sazan için böyle bir niyetin var ben sana tam anlamıyla bir örnek göstereyim. Ama ilk önce bilinçli olarak bu işi yapmak istiyorsan kocaeli amatör balık avcılığı derneğine üye ol Engin başkan ve Oktay Aydıner ile tanış sonrasında Eylülde yapılacak olan büyük yarışmaya katıl ve orada türkiyede sadece yılda bir kere görebileceğin modern avcıları bir arada görme fırsatını yakala derim. Aklına takılan her şeyi öğrenebileceğin tek türkçe kaynak olacaktır sana ama Tek ve Tek kaide yakaladığın her balığı bırakmak olmalıdır prensibin. ilk adım: www.kamader.org.tr ikinci adım: http://www.vimeo.com/6129221 Allahtan herkese iyi günler diler, salmayıp alıkoyan herkese ama herkese bir an önce acil şifalar....
gezer kurşunsa eğer tamadır. tabi daha dengeli ve düzgün yaparsın. 30-40 gram yeterlidir resim ekliyecektim ama bir sorun var ekleyemedim o yüzden
Kamadere üye olun diyorsunuz, madem kamederi bukadar yakından tanıyorsunuz balık tutma yarışması dışında bir etkinliğinden bahsedebilirmisiniz, senede 1 veya 2 kere tatlı ve tuzlu su balık tutma yarışması düzenler, ondan sonra arada bul bulabilirsen, kamaderi. Körfezde kaçak avlanmalara karşı, deniz kirliliğine karşı bugüne kadar ne etkinliği olmuştur, buna bezer kamadere yazı yazıp sorularım oldu, size döneceğiz dendi hala dönecekler senesi geçti. AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ.
eğer hiç beceremeyecek gibisen 5 gram kurşun ve 5 gram şamandıralı takım ile fırdöndüyü klipse geçirip kullan ve kancalarını mümkünse çift le yani bedeni çift kancalı hazırla kurşun fırdöndü ve klips ile kancaların arasında 20 cm kadar mesafe olsun... ayrıca fırdöndülerin ufak görünüyor 4 numara fırdöndü kullan