Merhaba resimde görülen takımı rapala kullanarak yapmak mümkün mü? Yani rapala veya silikon sahte kullanılması verimli olurmu?
Bu takım sanırım kalamar takımı. Ancak buna benzer olan bir takım özellikle istanbul boğazında çinekop avında kullanılıyor. Yalnız resimde görüldüğünden farklı olarak kurşunun bağlı olduğu misina uzunluğ yaklaşık 2 karış olurken, sahtenin bağlandığı misina 1,5-2 metre oluyor...
Verdiğin cevap için teşekkürler ümit,peki sahtenin bağlandığı misinayı yaklaşık 1 mt uzunlukta tutmamız halinde takım verimli olur mu? Gerçekten şu sahteleri kullanmayı bi türlü beceremedim ve şu ana kadar aklıma en çok yatan takım şeması bu. Bu konuda tecrübeli kişilerin vereceği cevaplar benim için çok fazla önem taşıyor.
aslında hedef olarak illa şu olacak dediğim bir balık yok. Ama 3 hafta önce dip kıbrısı oltaya gelen ve ayaklarımın dibine kadar getirip oltamdan düşen bir levrek olayından sonra levrek'e karşı bir hırs yaptım. İlk amaç levrek ama açıkcası tüm avcı balıklar hedef kitlem dahilinde.
O zaman sen hiç kurşunu karıştırma işin içine. Misinanın ucuna uygun bir sahteyi bağla ve at-çek yap... Eğer meranda levrek varsa illaki biri sahtene atlar...
5-10 gr atarlı güzel bir spin kamışla yeşile çalan 7-8cm lik rapala işini görür.Aslında ben rapaladan ziyade ragout raglou sahtesi kullanıyorum.Beyaz simli etrafta levrek varsa kaçırmadığını söyleyebilirim.Ha sen nden hiç levrek resmi paylaşmadın dersen benim etrafımda levrek yoktu da ondan
Merhaba, peki bu takıma ragolu bağlamak için sizce misina uzunluğunu(t şeklindeki fırdöndüden sonra sahteye giden misina) 1 mt gibi mi tutmalıyım yoksa daha mı kısa? Birde misina kalınlığını 0.18 düşünüyorum ama çok mu ince olur? Eğer sorduğum sorular komikse kusuruma bakmayın gerçekten çok sınırlı bir balıkçılık tecrübem ve bilgim var. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
Tanju bu sistemlerde misinaya sahte dışında birşey bağlanmaz genelde. En sağlıklı olanı da budur. Ancak Raglouların çok hafif olması nedeniyle genelde önce bir şamandıra(zargana topu, şefaffa şamandıra vs.) şamandıradan sonraki misinaya da raglou bağlanır. Kamışın boyutuna göre raglou şamandıradan ne kadar uzak olursa o kadar iyi.... Sen yukarıdaki resmini verdiğin düzenekte takılı kalmışsın. Onu düşünme bence