Merhaba arkadaşlar 25 gr kurşun üzerinde üst üste2 adet 4 numara celik kanca var.Ben bunlara boru kurdu yada yaprak kurdu takıp kefal avlayabilirmiyim.Yoksa kancaların değişmesimi gerekiyor. Not:Gideceğim yerde hemen hemen herkes kurşun yerine yay takıyor.Onun içine ekmek ve havuz yemi kullanıyor.Böyle bir yerde benim takımım iş yaparmı.Yoksa sadece levrek mi beklemeliyim.
kefal takımı merhaba 4 tane üst üste kanca derken köstek varmı yoksa kıbrıs gibimi acaba. ama bence sen bir gezer kurşundan sonra kıbrıs takım yapıp dibe atmayı deneyebilirsin ekmeği yem olarak kullanabilirsin daha verimli olacağını düşünüyorum yada direk kurşunsuz kıbrıs deneyebilirsin ekmekle . kıbrıs bence her zaman kefal için idealdir ama yinede üstadlar farklı yöntemler önereceklerdir rastgelsin
kefal için kıbrıs kullanabilirsin ama 2 iğneli şamandıralı bi oltaylada yakalanabilir. misal ; | | | | [ ] şamandıra | | | | / \ | | / \ her uca bir kanca
avlanacağın yerin durumuda önemli mesela dereağzı veya durgun su göl gibi yerlerde arkadaşların bahsettiği şamandıralı takım iş yapabilir ama kıyıdan avlanacaksan ben her zaman kıbrısı tercih et derim eğer kefal varsa mutlaka alırsın hatta gezer kuşunlu dip kıbrıs takımı iri kefalleride sana getirebilir tekrar rast gele
ihsan1987, vatoz tutmuş adamsın.kefaller senin yahu. denizde mi kullanacaksın? elindeki oltayla zor olur. arkadaşların dediği gibi kıbrıs olta kullanacaksın. mersin usulü bağlarsan kancaları daha iyi kandırırsın, oda zahmetli bir iş. piyasada hazır olarak satılanlardan verim alamıyorum. ayrıca kefal ustaları denizde kıyıda tek iğne ile de tutuyorlar ama çarpma olacak. bol bol ekmek lazım bu arada kurtlada kefal tutulabiliyor... sitede biryerlerde kefal avı teknikleri olacaktı, mutlaka bir bak
gecen sene ızmır karaburunda kıbrıs takımıyla cok sarpa ve kefal tuttum kıbrıs takımını ankaradan almıstım 2 tane bı kac hafta sonra koptular kayalar yuzunden felan gıttım carsıdan bı tane aldım karaburundan hıc balık gelmıyo yanı denız kenarı yerdekı adamlarda bu ısı bılmıyo yuh dıyorum kıbrıs takımında hangı ıgneler nasıl takılmıs cok onemlı
Bizim burada kıyıdan tutanların olta takımı, 2 adet kanca var en altında kursun yerine yay var yaya ekmek ve havuz yemini sıkıştırıp oltayla fırlatıyorlar.Bende aynı yerden yay yerine 25 gr kurşun ve yaprak kurduyla deneyeceğim.Bakalım iş görecek mi.
dene hocam ve bilgilerini paylaş ben 3 kostekli mırmır takımıyla dahi kefal tuttum ama genelde kıbrıs kullanıyolar şamandıra ve tek avcı iğneylede mümkün yem olarak ekmek ve biraz büyük balıkların içindende bulundur yanında bulabilirsen balık içide iyi iş yapıyor
ihsan1987 sizin sistemi ben de cok merak ettim. gerçi çupra takımıyla da kefal çekersiniz ama verimli bir av olması açısından kullandıklarımızı yazdım. havuz yemi koyacaksanız tatlı suda mı avlanıyorsunuz, ben deniz için yazmıştım