dayımın yıllar önceki kullandığı bir teknik var. şimdilerde kullanmıyor ama şöyle idi: 300 m lik bedeni olan 100 lük misina üzerine 1 m aralıklı 60 cm kösteği bulunan yüzlerce kanca bağlamış. kancalara hamsi takıp barajın yüzeyine gerip büyük bir balık gelene kadar beklermiş. bu yöntemle ne tür balık avlanır? bi seferinde yaklaşık 10 sn önce hatırlıyorum 2 kg lık hamsiyi takmıştık ve germiştik ama bişey yakalayamadık. dayım sazan diyor ama emin değilim bilen varsa söylerse sevinirim...
cevap suyun ustune gerdi ise mersin baligi yakalanir altina ise dip baliklarinda ne varsa.. sazan yayin ... veya
Abilerim kullanılan yemin kilosuna ya da hangi balıkların yakalanıcağına takılmaktansa yasak olduğunu vurgulamak gerekmez mi sizce??Dayınızın kullandığı yöntem amatörlüğe aykırı ,balık soyuna son derece zararlı ve yasak bir yöntemdir.Denemezseiz sevinirim..
Biz buna ankara bölgesinde tatlı su avcılığında kullanılan yöntemde barikat diyoruz ve sirkülere göre yasaktır bir amatör balıkçı en fazla 4 olta ile avlanabilir her olta için en fazla 6 iğne takabilir bu balığına göre değişir alabalıkta olta sayısı ve iğne sayısı daha azdır imza ayarlarımdaki linke tıklayıp yazımı incelersen bazı bilgiler senin işine yarayabilir.İyi avlar dilerim.
merhaba Merhaba, kullanılan yöntem kesinlikle yasak ve sakıncalı bencede,fakat hamsiyle kızılırmakta bekir denilen bazı yerlerde tilki burun dedikleri balık türü avlanıyo sazana benzerliği var, gerçekten zevkli bi avdır.
Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Allahuekber ben huzurumu buldum ve yanlışlarımı gördüm az öncede düzelttim okuyan biri yanlış anlamasın diye gerçi sirkü altı zararıda olmazdı yani
Bu yöntemi denizde balık avlayan birinde gördüm ben ama gölde barajda kullanılabilir mi bilmiyorum... Yalnız bunun barajda gölde kullanılabilir şeklinden bahsedebilirim. Arkadaşın söylediği gibi uzun misine ye 1-2 şer metre aralıklarla misine parçaları bağlıyoruz uçlarına da kanca.. tabi hafif kıstırma kurşun da kullanıyoruz.. bunu hazırlarken ana misineye yani uzun olan misineye 3-5 metre aralıklarla ağ şamandırası takıyoruz... suyun üzerinde kalması için... ama bu yöntemde derinliği kesin olarak bilinen yerlerde avlanma yapılabilir. arkadaşın dediği hamsi kullandık lafı falan kefal veya alabalık için olabilir... bahsettiğim yöntemin tatlı suda iş yapıp yapmadığı konusunda verim alınamıyor diye biliyorum.. ama denizde bu yöntem doğru kullanıldığında iş yapıyor...
Şöyle biraz geriye baktım da. Çok doğru ama bu tarz avcılık demek bile istemiyorum tevessül ediyorlar, Ailece löpür,löpür et ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bilmeyen arkadaşlarımız için "parakete" aynen "tırıvırı" yasak av şeklidir.