Bu Troller Varker Işimiz Zor. 17/12/2008

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    DÜNKÜ BAYRAMI DEVAM ETTİRELİM BARİ DİYE ÇIKTIK HİKMET HOCAMLA BERABER . BU SEFERKİ LOKASYON TÖMÜK DERESİ AÇIĞI 38 KULAÇ,KLASİK 3 LÜ TAKIM 0,30 KÖSTEKLER 6 NO BEYAZ PALALI NORVEÇ İĞNELER, KARADESLER BUZLUKTAN. MANZARAMIZ YİNE ÇOK GÜZELDİ ;

BİRKAÇ KOPEZ VE İZMARİT İLK TAKILAN KISMETLER OLDU . İLK MERCAN ÖYLE ASILDI Kİ BEN BİLE ŞAŞTIM AMA BAKIN VAZİYET NE.???

DÜNKÜ RAPORDA YAZMADIM AMA BU KEZ RESİM VAR İSPATLADIM, MERCAN VE DİĞER BALIKLARI YUKARI ALIRKEN BİLE KOVALAYAN BALON"KURBAĞA" BALIĞI İŞTE YAKALANAN BALIĞI BÖYLE PARÇALIYOR ARKADAŞLAR . DÜN VE BU GÜN 5 TANE MERCANI BÖYLE KAYBETTİK. BUNLARLA UĞRAŞIRKEN YAKLAŞIK 5 MİLDE BİR TROL TEKNESİ BİZİ BAŞTAN ORTALADI BAŞLADI GELMEYE ,TAKİ 1 KM KALANA KADAR BU TAVRINI DEĞİŞTİRMEDİ. AYNI ANDADA TROL ÇEKMEYE DEVAM EDİYORDU. BİZ ARTIK DÖNMEYECEK HAZIRLANALIM DEMEYE BAŞLAMIŞKEN SANCAĞA AZ KIRDI VE BAŞ OMUZLUKTAN 150 METRE AÇIKTAN GEÇTİ. BU TACİZ BİZ OLTACILARA HEP YAPILMAKTA VE GEÇEN AY HOCAM YALNIZ ÇIKTIĞINDA TROLÜN FİLESİ TEKNESİNİN ÇAPASINI KAPMIŞ VE BİR SÜRE SÜRÜKLEMİŞ. ÇAPA İPİ KESİLEREK KURTULMUŞ ARKADAŞIM. BAKIN BİR KAÇ KAREDE NE KADAR YAKIN SEYİR YAPITIĞINI İZLEYİNİZ.....

BU FASLI ATLATTIK AMA OLAN BİZİM PEMBELERE OLDU. YER DEĞİŞTİRDİK AMA SABAHIN O SAATLERİ BİR BALIK KATİLİ PARDON TROLCÜ YÜZÜNDEN ZİYAN OLDU GİTTİ. SADİST BİR ZEVK ALDIĞINDAN EMİNİM O KİŞİNİN..NETİCEDE ALDIKLARIMIZ BU KADAR.

ÇAPA ÇEKMEKTEN BIKANLAR İÇİN KENDİMCE BİR UYGULALAMI SUNMAK İSTERİM

DOSTLAR 40 KULAÇTA BALIK AVLAMAYA DEVAMLI GİTTİĞİMİZDEN ÇAPAYI ALMAKTA BENİM İŞİM OLDUĞUNDAN, GEÇENLERDE KENDİMCE BİR BULUŞ YAPTIM. UYGULADIM NETİCE HARİKA. EĞER BENDEN ÖNCE BİRİ BUNU DÜŞÜNDÜ İSE VEDE BANA SÖYLEMEDİYSE KIZMAM SADECE BANA NEDEN SÖYLEMEDİN DERİM :p

ÖNCE 10LT BİR BİDON ALINIR. ÇAPANIZ NORMAL BİR ÇAPA İSE TABİKİ. DEĞİLSE BÜYÜTÜN. AĞZI SIKICA KAPATILIR . BİR BÜYÜK KARABİNA İLE ÇAPA HALATINA TAKILIR . HALAT ÜSTÜNDE ÇALIŞIP İLERLEMESİ MÜMKÜNMÜ BAKILIR.

ÇAPA ÇEKİLECEĞİ ZAMAN BU KARABİNALI BİDON HALATA TAKILIP TEKNEYE AKINTI YÖNÜNDE" İPİ GERİLDİĞİ YÖNDE" NORMAL YOL VERİLİR. BİDEN TEKNEDEN UZAKLAŞMAYA BAŞLAYACAKTIR..

ÇAPA DİPTEN KESİLDİĞİNDE HALAT VE TEKNE VEDE BİDON AYNI HİZADA VE BİDON SU ÜSTÜNDE OLACAK HALE GELİYOR TAM YOL VERİN BU ŞEKİLDE TAKİ ÇAPA BİDONA ULAŞIP ARKANIZDAN GELENE KADAR . BAKTINIZ GELİYOR TAM U DÖNÜŞÜ YAPIN BOŞALAN HALATI HEM İÇERİ ALIN HEMDE BİDONA DOĞRU SEYRE DEVAM EDİN BU ŞEKİLDE 120 M HALAT ELLE O KADAR KOLAY ALINIYORKİ . DENEMEK ÇOK BASİT. ÇOK İŞE YARADI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. PATENDİ BANA AİTSE NE MUTLU BANA . BUNDAN SONRA ELLERİNİZ ACIMADAN DERİN SUDAN ÇAPA KALDIRABİLECEKSİNİZ ARTIK.

Son düzenleme: 18 Aralık 2008
  2. ozan

ozan Ozan

geçmiş olsun. aynı şey burdada oluyor. bi gün üzerimize sürüp ağ gelmeden çapayı topla yoksa sürüyecek deyip geçmişti:(

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Cumhur abi tebrikler çok güzel bir av olmuş trol a ve balonlara rağmen . Ayrıca çapa çekme topları var burada satılıyor yaklaşık 20-25 ytl sizinki de güzel olmuş el emeği göz nuru :D

4. ilyasreis

ilyasreis İlyas Çaylı

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    En İyi Avı:
    1.57 cm'lik Migri
    Bilginize

Öncelikle avınızı tebrik ederim. Buluşunuzdaki zeka kıvraklığı fevkalade,Aşkın Kardeşimizin belirttiği gibi tekne çapası Plastik topu İzmir de satılıp bölgemizdeki tekne sahipleri tarafından blinmekte Teknelerinde ırgat sistemi olmayan lar tarafından kullanılmaktadır.Tahminimle 12 metre boyundaki teknelere kadar kuullanıldığını zannediyorum.

5. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    cumhur abi tebrık ediorum güzel bi av olmuş buluşunda fevkalade ama mercanların öle yarım yarım gelmesi trollerin üstune üstune gelmesi fazla can sıkıcı dunde biz alata deresinin acıgında 25 kulaçta tartıştık nıtekım sahil güvenligi aradık geldi bir saat falan ugraştılar netıceden haberim yok fakat avı toplattılar trolcu acıga dogru surdu..dün cıktıysan balıga görmuşsundur.......abı trolleri gectikte bu balonları ne yapacaz bunada bı cözüm bulsalar diorum:)......avın bereketli olsun abi rastgele.....

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    trolcülerin belli güzergahları olduğunu düşünüyorum. bu güzergahı değiştirmek istemiyorlar, balık gördükleri yeri tarıyorlar, yol üstü siz varsanız size tepki duyuyorlar nedense. sanki deniz babasının da bir tek o avlanabilirmiş gibi.

zaten trolcülerden başka herkesin antipatik baktığı avcılıklarını ve kendilerini daha da antipatik hale getiriyorlar...

7. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Yine aynı film ve yine aynı başrol oyuncuları. Ama malesef istesekte istemesekte bu filmi zorla izlemek zorundayız. Malesef ki bu adamlar kendilerince denizler ve avlak yerleri onların biz oltacılar ise onların yollarına çıkan birer avantacı gibi görüyorlar. Kendileri doğru işi yaparken bizler yanlış zamanda yanlış yerde bulunup yanlış işler yapıyoruz ve onların bu bitmek bilmeyen tacizlerine maruz kalıyoruz. Yazık hemde çok yazık. Acaba ne zaman akıllanacaklar ki bu sorunun cevabı sanırım denizlerimizde balık kalmayıp teknelerini karaya çekmek zorunda kaldıklarında olacak. 3 tarafı denizle çevrili bir ülkede yaşarken yurtdışından balık ithal edip yemeğe başladığımız zaman anlayacaklar ama o zaman iş işten çoktan geçmiş olacak..... Yazık.......

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    geçmiş olsun kardeşim yinede güzel bir av olmuş

9. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Cumhur Abi Geçmiş olsun. Ne diyeyim şerefsizler bunlar. Abi avın çok güzel ve bereketli geçmiş. Çapa aparatıda çok güzel bizim çok işimize yarayacak. Teşekkürler.

10. rakibalikadam

rakibalikadam raki balik adam

Favori Kamış:
    Kamış: Denim 270. Makine: Flash Fl-60
    En İyi Avı:
    500 gr Mercan
    iyi bir av olmuş ancak troller işi hep bozuyor buna yapacak birşeyler olmalı.
    tebrikler

11. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    3 kg kırlangıç, 2,9 kg dülger, 2,5 kg levrek
    tb

Tbler abi sen 150 mt diyosun bende sana başımdan geçeni anlatayım
    gece 2de tüm lambalarımız yandıgı halde vinçli 1 gırgır üzerimizden geçiyodu
    kaptanı otomatik pilota baglayıp köşkünde yoktu. bizim çıglıklarımızla tayfalar kaptan köşküne koşup tornistanla durdurdular eger bagırmasak 4 kişi
    resmen öldürcekler bir kaçışı var tam yol.korkudan dilim tutuldu allah korusun
    sanada geçmiş olsun.RASGELE.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.