Geçen yaz büyük heves ve keyifle başladığım sualtı foto ve video merakım bu yaz da devam ediyor.. yer Marmara Adası.. normal bir dijital fotoğraf makinesini sıradan bir sualtı kılıfına sokarak çektiğim fotolar elbette kaliteli bir sualtı makinesi gibi göz alıcı olmuyor ama malesef almayı düşündüğüm sualtı makinesini çeşitli nedenlerden dolayı bu sene de alamadım.. Şimdi sizleri bu karelerle başbaşa bırakıyorum, iyi seyirler Bayramda yine gideceğim, bu sefer çok daha güzel ve net kareler yakalamak niyetindeyim :thumb:
Berkan abi maşallah akvaryum gibi tüple mi dalıyorsun? su altı makinaları için de ben geçen sene bir araştırma yapmıştım. olympus u çok övüyorlar. gerçi teknolojiye yetişmek mümkün değil bu sene gene bi araştırmak lazım http://www.hepsiburada.com/liste/ol...uctId=ftkomolytg810g&categoryId=248#Gorseller
Sağol Fatih, şnorkel maske ve palet, başka bişey kullanmıyorum.. hatta bu sene paletlerimi bulamadım paletsiz daldım İyi makineler pahalı, orta kalite bişey alıcam sanırım..
Sağol Kenan.. karagöz, mırmır, lapin, gümüş gibi çok bilinen türler olduğu ve fazla çeşit olmadığı için yazmadım..
güzel.. merhaba Berkan abi.. yine güzel fotolar çekmişsin ellerine ve nefesine sağlık.. bende bayramdan sonra erdek-ocaklarda olucam yanıma neler almalıyım neler yakalarım orda 6 senedir o tarafa gitmiyorum çünkü.. orda olursan adaya uğrayabilirim yanına görüşmek dileğiyle..
Sağol Övünç teşekkür ederim.. Ben bayramda adada olacağım, son günü akşamı istanbul a dönüyorum, takip eden hafta sonu gidebilirm belki, bir de 30 ağustosa bağlanan haftasonu sezon kapanışı yapabilirim.. inşallah havalar güzel olur.. Haziran gibi gitmiş olsaydın gittiğin yerlerden güzel eşkinalar alabilirdin, gerçi şimdi de alabilirsin ama ufak olabilir, en kötü ihtimal yakala bırak yaparsın küçük gelirse.. ilgilenirsen kefal boldur, ben 3 adet trofe aldım bu yaz.. istavrit boldu ben gelirken hala da bolmuş, çapariyle sabah ve akşam suyunda çok balık yapar.. kayalık yerlerden karagöze atabilirsin, iskorpit te vardır.. en güzeli de zargana zamanı olması, yanına zargana topu zatgana ipeği hırsızlı zargana takımları falan al.. umarım çok güzel balık yakalarsın, şimdiden iyi tatiller dilerim :thumb:
Güzel kareler için illaki derinlere dalmaya gerek yok şnorkel mesafeside gayet güzel canlı florası barındırır. Bence kamera kadar flaş ve ışıklandırmaya da ihtiyaç duyuyorsunuz. Her şeye rağmen güzel kareler güzel bir hobi tebrikler.
Teşekkürler.. kesinlikle kamera çok önemli, fotoğrafçılıkta ışığın önemi zaten malum, güneşin sualtına vuruş açısı bile görüntüyü çok etkiliyor. bir hat boyunca giderken ışığı çok güzel yakalarken aynı hattan dönüşte çok farklı olabiliyor..
bilgiler için bende çok teşekkür ederim.. bayramdan 1 2 gün sonra gider en az 1 hafta kalırım muhtemelen abi.. mırmır da olabilir belki denemek lazım,zargana için hazırlıklı olurum o zaman avcılığı çok keyifli oluyor.. kefale kıbrısmı yoksa tek iğneli kıstırma kurşunlu bir takımmı kullanmalıyım ? bakalım artık kısmetimizde elbet vardır bişeyler tekrar teşekkür ederim berkan abi..
Mırmır kumluk bölgelerde bolca var, dalışlarımda sıkça rastladım, gideceğin zaman tam da mırmır zamanı aslında.. ben kefal avında şöyle bşr taktik kullanıyorum; önce avlanacağım bölgeyi balık kafaları organları vs yemleyip kefalleri oraya çekiyorum, bir süre sonra geliyorlar gerçekten.. sonra tek iğneli bi şeytan oltasına istavrit veya sardalya (hangisi varsa) takıp o bölgeye atıyorum ve gözle yemi izliyorum.. balığın yemi yuttuğunu göfür görmez çekip alıyorum balığı.. bu arada çelik iğne kullanmanı tavsiye ederim..
Olympus yerine Pentax yada Fuji'ye öncelik verirseniz çok daha memnun kalırsınız. Fikir almanız için, http://www.youtube.com/watch?v=79cXV-MQW4g http://www.letsgodigital.org/tr/28160/fujifilm-finepix-xp30/
fujiyi daha önce incelemiştim, 5 metreye kadar basınca dayanıklı olması biraz yetersiz gelmişti, onun dışında beğendiğim bir makine.. öneri için teşekkürler.. :thumb: