Bu yeme hangi balık saldırmıştır?

Konu, 'Genel Konular' kısmında ZEYNEL_59 tarafından paylaşıldı.

1. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Üstadlara raporumun içinde de sorduğum ama sanırım raporun içinde dikkat çekmeyen soruyu tekrarlamak istedim. Sizce aşağıdaki linkte ki zargana ya ne balığı saldırmıştır? Lüfer e avlandığımız bölgede aldım vuruşu. Yem çektiğimde bu halde idi. Lüfer genelde arkadan saldırır ve bu şekilde çapaklar bırakmaz diye bildiğimden; bu soruyu üstadlara sormak istedim.

Saygılar... Rasgele...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28642

2. Aramis

Aramis

Sinarit palazı olabilir.

3. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Abi teşekkür ederim de bende sinarit palazı nasıl bir balık onu bilmiyorum. Bizim buralarda varmıdır?

4. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
  5. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
  6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Zeynel ben daha o gun baktım ama diş yapısından bir anlam veremedım doğrusu. ve şöyle düşündüm dönüp tekrarmı daldı dıye ama anlayamadım.

7. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Bende anlayamadım abi iki kez ısırmış gibi ve yandan. Çok fazla lüfer in hareketleri gibi değil.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer yeme ortadan dalmaz diye bir durum yok, dalar, ama çok nadir olarak, pek seyrek gerçekleşir. Bazen kafadan kaldığı bile olur ama, kaç avcının hayatında kaç kere denk gelir o başka.

Fakat, lüfer daldığı yemin işini böyle yarım bırakmaz. Diş izlerinden bunun lüfer değil, olsa olsa 5 - 6cm boyunda yaprakların hışmına uğramış bir zargana olabileceğini çıkarabiliriz. Elbette bu çıkarımı, konuyu illaki pomatomus saltatrix türü bir canlının saldırısına bağlamak gerekiyorsa.

Kısaca, lüfer veya serisi bir saldırgan olması pek mümkün görünmüyor.

Sinarit palazı mümkündür. Marmara'da sinarit seyrek olsada mevcut. Hatta, çok bol sinarit olduğu için adı sinarit sırtı olan yerler bile var bildiğim kadarıyla. Sinarit böyle saldırmayı ve dişlemeyi sever ama, genelde yemi bırakmaz, büyük ihtimalle alırdı. Zira o yemi dişleyerek, koparıp parçalayarak değil lüp diye yutarak beslenmeyi tercih eder. Sinarit olacağını pek sanmıyorum.

Pek akla gelmeyen ama önemli bir olasılık var ki bence son derece güçlü bir ihtimal. Yengeçlerde böyle bir şeyi yapabilir. Bilhassa bir an yemin diplemesi durumunda bu şekil bir saldırı gerçekleştirebilirler. Belki bir dalga, bir anlık duraksama, dipte ters akıntı, dönüş, yemin ilk indiği an vs. durumunda bir yengecin önüne inmiş, o da bugün rızkımız gökten geldi diyerek ziyafete girişmiştir.

9. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Evet dediklerinizin hepsi olabilir abi. Ama pek lüfer işi gibi gözükmediğinden sormak istedim. Sinarit dediğinize göre zor; bende buralarda ne duydum ne gördüm. Yaprak ve yengeç olasılıkları da bana şundan dolayı zor geliyor, anlık bir vuruştan sonra yem bu hale geldi. :confused: :confused:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yemi böyle yapabilecek dişli balık pek fazla yok.

Yengeç olması ihtimali büyük belki ama, çok büyük değil, %50 filan hiç değil.

Vuruş sizi aldatıyor olabilir. Çekişiniz vs. vaziyeti sanki balık vuruşu gibi algılamınza sebep olmuş olabilir. Uzun olta gibi yeldirmelerde şöyle bir durum oluşur. Kurşunun önüne sivri bir şey çıkar. Kurşun orada takılır, çekerken yükselir kayanın vs. üzerinde. Bu esnada arkadaki yem dibe iner, yengeç oradaysa tesadüfen, süratle onu bu hale getirebilir. Kurşun tepeyi aşınca birden boşa çıkar, yemi de kurtarır, ani düşünce de sanki sağlam bir balık vurmuş hissi verir.

Sinaritin dişleri keskin değildir lüfer gibi. O şekilde şık diye kesemez yemi. Üstelik sert bir balıktır, kolay kolay bırakmaz. Bu yüzden öyle ani bir vuruş değil, bir hayli net hissedilen kafa atışları hissedersiniz.

Ama balıkavı, genelleme düşmanıdır. Sinarit öyle yapmaz dersiniz, yanlış çıkarsınız. Her an her balık olmadık bir şekilde bir iş yapabilir. Bunlar nadir olur, seyrek olur ama olur hep..

11. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Doğru söylüyosun abi. Teşekkür ederim.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Avlandığınız bölgede çok az da olsa sinarit palazı çıkmaktadır son 2 yılda :) inşallah giderek de artar...

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bu sene 20cm sinarit palazları tuttum şarköyde... ağustos ayının ortalarında tabiki aynen iade belki o taraflarada akmış olabilirmi?

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Marmara Ereğlisinden itibaren çanakkaleye kadar olan kıyı şeridinde tek tük de olsa artık sinarit palazı görülüyor, hiç denk gelmedi bana silivride mesela, o tarafta yok ama tekirdağ ve ilerisinde zıpkıncı bir çok arkadaşım var, iki yıldır bunları görüyorlar, tabi tetik düşürmeye değecek boyda olmadıkları için dokunmuyorlar.

15. simendifer

simendifer Sennur

Esasen ihtimal vermek istemiyorum ama Edremit Körfezi'ne girdiğine göre belki Tekirdağ'a da ilerlemiştir diyerek, balon balığı olma ihtimalini düşünüyorum. Isırığa ve balon balığının diş yapısına bakarsak, çok da uzak görünmüyor gibi. Balon balığı, balığı neredeyse komple ağızlar ve yarısını kopartır benim bildiğim. En azından bugüne kadar raporlananlar o şekildeydi. Ama belki tam yakalayamadı ve böyle oldu. Olabilir gibi.

Edremit Körfezi'ne giren balon balıkları için, 5 yıl içinde Marmara'yı saracağı söyleniyor ama bu balıkların Akdeniz'den başlayarak, neredeyse 2 sene gibi bir sürede çoğalıp, Ege üzerinden Marmara'ya giriş yaptıklarını düşünürsek, Tekirdağ'da tek tük de olsa görülmeye başlanmasının çok da uzak olmayacağını düşünüyorum.

16. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    İnşallah abi. Ne diyeyim ağzın bal yesin.:) :D

17. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı: