Bu yemler işe yarar mı?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Selen Alk tarafından paylaşıldı.

1. Selen Alk

Selen Alk Selen

2. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    yakalaması lazım kalamar taklitleri çoğu zaman , çoğu denizde iş yapar o kurtlarda tatlı suda iş yapar gibi gozukuyorlar.

3. fishman07

fishman07 Fevzi

Canlı olarak gösterilen yem daha çok tatlı su için kullanılır. Tuzlu su için kullanılmaz. Hazır yem seçerken şöyle düşünsek daha uygun olur, Doğal ortamda denize canlı yem olarak gösterdiğiniz canlı düşer mi ? düşerse onu balık yer mi ? Sanırım ilk canlı yem için verilecek cevap hayır :) ikincisi için bir şey söyleyemeceğim İstanbul' da kıyıdan avım olmadı fikir yürütmem ahkam kesmek olur. Rastgele....

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Selen merhaba Deniz avcısı olmadığımdan tatlı sudaki bir tecürbemi aktarayım Türkiyede yaşadığım yıllarda ikinci linkteki kalamar imitasyonunun verdiğin linkte ebatlarını kestiremiyorum ama benim kullandığım bir karış civarındaydı elektrik yeşili renginde olanından İstanbul yakınlarında x bir gölde yayın yakalamıştım nasıl yakalandığına gelince akşam üzeri hava kararmadan botla göl içinceki ağaçların yanına yanaşarak kalamar imitasyonunun hemen ucuna 50 gr. kurşun bağlamak şartıyla oltayı bottan dibe kadar saldım hafif sardım makinayı neredeyse dipten 50 santim yukarıya başladım oltanın ucunu kesik kesik uzun çekişler mesafeler vermeden indirip kaldırmaya arada sahteyi mahsus dibe oturtup oltanın ucuyla titretme efekti vermeye sabırla devam ettim orada yayının olduğunu zaten önceden biliyordum ne zaman balığa gitsem duyardım suyun içindeki ağaçların orada sık sık olmasada olduğunda da ciddi sesler su şaldırtısı oluyordu gece veya gündüz bu yırtıcı su üzerinde veya bölgesine yakın yerlerde avlandığından avlandığı zaman hele avı su üzerine yakınsa çok keyifli ciddi sesler çıkarır:)konuyu dağıtmadan tekrar kalamar sahtesine dönelim kalamar sahtesinde uzun uzun püskül gibi silikonlar var ya işte av sırasında bunlar iş görüyor onlara oltanın ucuyla verdiğin titreşim efekti görmekten ziyade titreşime ve haraekete daha duyarlı olan yayının bir de üstüne merakı eklenince harekete geçiriyor biraz sabırla hareketlere devam edilirse şayet orada yerleşik yatan yayın varsa av banko üstünde bu arada avda benim kullandığım örgü misinadır sevgi ve selamlarımla rastgele

5. Selen Alk

Selen Alk Selen

Çok teşekkür ederim anlattıklarınız için :)
    Tatlı suda işe yarıyormuş bunlar zaten ama bu benim dediğim kalamar sahtesi çok ufak boyutlarda.Bende o yüzden deniz de denesem mi acaba dedim :D
    Olur ya hani birkaç balık merak eder gelir kapar falan..
    Tatlı su deneyimim hiç olmadı zaten.Denizden nasiplenmeye çalışıyoruz fikir üretiyoruz :)
    Sevgi ve selamlar benden..

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Selen dene kardeşim bu aylarda İstanbul için iç sularda av yasağı varmı yokmu tebliğden bir kontrol et uzun zamandır yurtdışında olduğumdan ve foruma eskisi gibi sık giremediğimden baya Türk kanunlarını unuttum bence ilk fırsatta bir göl kenarına git mantarlı oltayla elinde bir parça ekmekten yaptığın hamurla dene eminim çok memnun kalacak keyifli zaman geçireceksin selamlarımla:)