bu arada tutulan balıkların hiçbir ticari amacı yoktur eşe dosta paylaştırıyoruz resimdeki cipura 1950 gr geldi bilginize sunulur canlı yengece vurdu
tebrikler akdenizden çupra görmeye pek alışkın değiliz. daha detaylı bilgi verebilir misiniz avınızla ilgili.. çok güzel balıkmış
hımmmm 1950 gr gerçekten çok güzelmiş tebrikler bu balığı kaç numara misinayla çektiniz markası neydi iğne kaç numara tip numarası kaç nasıl bir takım kullandınız
ASLINDA MERSİN BLGESİNDE YAKALADIĞIMIZ BALIKLARA GÖRE DAHA FARKLI GÖRÜNÜYOR SANKİ ÇİFTLİK KAÇAKLARINDAN . AŞAĞIDAKİ RESME BAKARSANIZ FARKI DAHA BELİRGİN GÖRECEKSİNİZ. AMA MUHTEŞEM BİR BALIK TEBRİKLER. By Wetblue By Wetblue
Balik halis muhlis çipura gibi geliyor bana.. Gerçi akdenizdeki yabani çipuraları pek göremesemde irice bir çipura bu.
cüneyt tamam halis muhlis çipura ama yanağında kırmızılık bile yok çipura irileştikçe yanağındaki kırmızılık artar hatta adınada alyanak derler bu balık akdenizde yetişmiş bir çiftlik firarisi
cumhur abi çipuranın akdeniz egesi olmaz ben egedede akdenizdede yabani çipura tutan birisi olarak hiç bir farklılık göremedim hepsi senin ilk resimdekine benziyorlardı
yabani çupra balıgı arkadaşım tebrikler güzel av olmuş aynı balıktan bende kıyıda yakaladım 30 luk misina ile finike sahilinde tek tek ile aldım
Aytekin abi, Halis bir çipura derken yabani bir tür olmadığını ama kaçkın olabilme ihtimalini yazmadım. Haklısın kaçkın bir çipura ama dediğim gibi akdenizdeki yabani bir tür değil bence.
Arkadaşlar Oltaya Vurduktan Sonra Cifliktenmi Kactin Diye Sorgulamadim Ama Benim Bildigim Akdenizde Yüzüyordu Benim Garibanin Misinasina Denk Geldi Sadece Nesli Tükeniyor Hatirlayin Diye Resmini Koydum Ciflikmi Dogalmi Uzman Arkadaşlarin Derin Bilgisine Sunuyorum
Resimdeki çipuranın çiflik kaçkını olduğunu sanmıyorum. Küçük reşimdeki kaba lidakilerin renk ve görünüşüyle 2 kg lik bir çipuranın görüntüsü kıyaslanamaz. Eskilerde gökovada yakaladığımız 3-4 kg lik çipuralarda dahil olmak üzere arkadaşımızın yakaladığı çipuranın aynısıdır. Lidaki ve kaba lidaki daha ziyade sığlıklarda kumsal ve taşlık zeminlerde kolay yiyecek ararken irice çipuralar 15 20 m derinlere kadar özellikle kayalık zeminde istakoz iri yengeç diğer böcekleri avlar. Çipura büyüdükçe rengi biraz kararır. Ama çiflik çuprası küçükkende karamsızır. Büyüyünce de iyicene kararır. Ama Çok belirgin olarak kararır. Resim biraz yanıltıyor ama dikkatli bakılırsa resimdeki balığın çok kara olmadığı görülecektir. Balığın başka açılardan çekilen resimleri olsa daha emin konuşabilirdik ama dikkatli bakılırsa balıltaki pembemsi tonlarda gözlemleniyor. Çiflik kaçkını veya doğal sonuçta eski günleri hatırlatan güzel bir fotoğraf. Tebrikler.
fotoğraf çekim açısı ve ışık durumu ile balığın boyu da çok önemli renkte ama bu balık sonradan yabani olmuş bir evcil çipura. ama bu avın değerini düşürmüyor tabi ki. çok güzel, kafalı balık... tebrikler tutana. not: bir de şu var; egede tuttuğum sargozlar ile silivride tuttuğum baltabaşlar arasında çok büyük renk farklılıkları var, egedeki gümüşi, silivrideki de haki-boz olmakta hep. yerli-göçmen farkı da var. bulunduğu zemine adaptasyon farkı da var. sığ suda ise gece-gündüz yakalanma farkı da var... ama yine de yanak ve yüzdeki geniş karalıktan ve dumanlı renkten dolayı bence çiftlik kaçkını olup sonradan tabiatta büyümüş nefis bir balık.
Sevgili Suat kardeşim, Tebrik ederim, balıksız geçen bu günlerde, çok değerli balıklar, Çıpra ama değişik yörenin çıprası diyelim, belkide diğer bir adıda vardır, lezzeti nasıldı onu söyle, anlat bize. hoşçakal.
Çiftlik kaçkını olan çipuralarla, doğal çipura ayrımındaki en belirgin fark, pulların düzgün ve renk geçişlerinin düzgün olmasıdır. Doğal çipuraların pulları düzgün olduğundan boydan boya belirgin çizgi şeklinde gözükürler. Dikkat ederseniz avlanan çipurada pul düzeni zayıf olduğundan hem çizgiler hem de renk geçişleri belirsiz. Balığın doğal veya çiftlik kaçkını olması hiçbir şekilde bu avın değerini azaltmaz. Bu büyüklükte kafalı bir balığı yakalamak herkese nasip olmaz. Bu büyüklükteki çipuraya ben yüzen ceviz kıracağı diyorum
bu sözlerinize sonuna kadar katılıyorum saygı duylacak bir balık ve saygı gösterilmesi gereken bir avcılık kesinlikle tartışılamaz bile benim anlatmak istediğim çipurada akdeniz ege diye bir ayrım yok aslında buda çok ufak bir ayrıntıdır sonuçta mükemmel bir balık karşımızda durmakta