Buda Benim Mareşalim :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GündüzGezen tarafından paylaşıldı.

1. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Selam dostlarım,
    Sizler ile bir levrek avımı paylaşmak istedim. Günlerden güzel bir Perşembe akşamı evdeyim ve canım sıkılıyor. Ne yapayım ne edeyim derken evin içinde dolanırken birden gözüme olta takımları ilişti ve birden başka bir insan oluvermiştim. Takımları hazırladım ve kendimi kapının önünde buldum ve bütün bunlar sanırım 2,5 dakika sürdü belki daha kısa :eek: Arabanın marşına bastım ve kendimi bir süre sonra avlak yerinde buldum, aracımı park ettim, sahile doğru yürümeye başladım. Avlak yerine geldiğimde birde ne göreyim iki güzel insan daha orada at çek yapıyorlar. Onlarda kim diyeceksiniz şimdi, biri dünya iyisi bir insan Hür abi diğeri ise muhabbetine ve esprilerine doyum olmayan İbrahim arkadaşımız. Onlarında avlakta olması beni daha da mutlu etti. Daha 1 hafta önce tanışmıştık ama avlaktaki sohbet ve muhabbetimiz Hür abimin levrek avı konusundaki tecrübelerini benimle paylaşması eski av hikayeleri sanki kırk yıllık dostmuşuz gibiydi. Kısa bir selamlaşma ve hal hatırdan sonra Hür abi hadi ne duruyorsun hazırlan demesi ile açtım takımı ve başladım at çek yapmaya. Bir taraftan hafif bir muhabbet, diğer yandan ortamın güzelliği ve muhteşem deniz kokusu derken baktım arkadan biri yaklaşıyor oda kim derken, bir dost daha Haldun arkadaşımızda avlaktaymış onunla da merhabalaştıktan sonra devam ediyoruz avlanmaya. Saat oldu 00:30 oldu ama daha ne vuruş var nede balık tutabilen. Neyse Hür abi hadi biraz ara verelim dedi ama ben tamam desem de kendimi alamıyorum avdan, sonra tekrar Hür abi seslendi hadi Şenol gelsene diye baktım üçüde toplanmışlar hem muhabbet ediyorlar hem de bir şeyler atıştırıyorlar bende bu muhabbet kaçmaz deyip bıraktım takımları gittim yanlarına. Biraz muhabbet, birkaç lokma atıştırdık derken saat 01:00 geçiyor döndük tekrar takımların başına ve başladık at çek yapmaya. Saat 02:00 sularında Hür abi Şenol geliyor demesi ile kepçe lazım mı demem bir oldu ve kepçeyi kaptığım gibi beklemeye başladım. Gelen balık levrekti ama Hür abiyi fazla zorlamadı, balık bir iki çekti sonra hür abi çekti derken bir iki şıpırtı ve balık hopppp kepçede aldık kıyıya baktık güzel bir levrek 30 – 35 cm civarındaydı. Hür abi ile balığı kancalardan kurtardıktan sonra bir kenara bırakıp döndük tekrar avımıza. Aradan yirmi dakika geçti yine gelen yok giden yok. Hava süt liman deniz çarşaf gibi su üstüne sinek düşse görünüyor bu havada balık olmaz diyorum bazen içimden ama tam böyle düşünürken hür abimden bir ses yükseliyor. “İbrahim takıldık galiba” ve İbrahim bey karşıdan cevap veriyor “yok benimki normal geliyor” diyor ve hür abimin oltasında yine bir levrek :eek: geliyor geliyor diyor ve fırlıyor oturduğu taburesinden ayağa. İki tur hür abi çekiyor ama bir yandan da bizim paşa çekiyor ben yine elinde kepçe hür abinin hemen önünde bekliyorum, balığın geldiği yönü gördüğüm de hemen denize girmek için. Bir ara hür abi misinaya bir şeyler oluyor diyor ve ben tırsıyorum gelen paşa sağlam galiba inşallah kepçelerim diyorum kendi kendime. Sonrasında hemen 7-8 metre önümde bir şapırtı kopuyor suyun üzerinde evet diyorum işte geliyor gördüm, hemen giriyorum suya ve kepçeyi batırıyorum suya beklemeye başlıyorum bizim paşa bir iki su üstü maharetlerini sergiledikten sonra geliyor önüme ve hooooppp oda kepçemizde. Hemen kıyıya alıyoruz balığımızı evet diyoruz güzel bir levrek tahminen 50 cm rahat var boyu. Bu paşamızı da diğerinin yanına bırakıyoruz ve tekrar daha bir azimle dönüyoruz avımıza. Hür abi “hayret bir şey diyor havaya bak yaprak bile kımıldamıyor denizde dalga yok ama balık var diyor” bana. Şimdiye kadar bir çoğunuz levrek avına çıkmamış olsanız da mutlaka ya duymuşsunuzdur yada okumuş olmalısınız, levrek dalgalı havayı sever, çırpıntılı havayı sever, havanın en az 2-4 olması lazım gibi önerileri mutlaka duymuşsunuzdur ve hatta bu havada levrek yakalayanların bir çok av hikayesinde duymuşsunuzdur. Ama bu demek ki her av sahası için geçerli olmuyor. Bunu da tecrübe etmiş oldum. Neyse biz yine dönelim avımıza biz yine atıp çekmeye devam ediyoruz ve hür abim bu sahteyi çok seviyorum gerçekten güzel diyor. Bende hangisi abi o diyorum bana oltasını çekerek sahte balığı gösteriyor ama tam seçemiyorum karanlıkta. Neyse sende ne var diyor bende Strike Pro marka rengi ise sırtı mavi, altı gümüş, gagası altı kırmızı olan sahte yemi kullanıyorum diyorum ve bana istersen bu sahtelerden var Aykut arkadaşımıza vermek üzere 2 adet fazladan almıştım istersen verebilirim diyor. Bende bir iki atış daha yaptıktan sonra denemeye karar veriyorum ve sahtenin birini alıp takıyorum, eee nede olsa hür abim bu sahte ile 2 adet güzel levrek almıştı artık bize de nasip olur deyip başlıyorum daha şevk ile avlanmaya. Sonra hür abi yine takıldık galiba diyor ama oda ne yine takılmış ama İbrahim beyin oltasına değil bir levreğin ağzına. Bende o arada yeni attığım oltayı toplayıp hür abinin balığını kepçeleyiyim derken benim olta birden ağırlaştı sanki taşa takılmış gibi benim kamışın ucu büküldü ve ardından çırrrrrr diye bir ses evet işte bu dedim kendi kendime ve başladım çekmeye. Ben çekiyorum bizim paşa çekiyor çırrrrrrrrr ben sarıyorum bizim paşa çırrrrrrrrrrrrr, hür abi Şenol kepçe diyor abi banada lazım diyorum. Hür abi benden önce yakaladığı için ve bir ispendek olduğundan rahatça almış kıyıya ama bizim kepçenin içinde daha önce tuttuğu balıklar var ve orada bana da kepçe lazım. Ben çekiyorum ve artık bizim paşa fazla direnmiyor bir iki çır diyor ama kalıyor hemen fakat yüzlemiyor bir türlü göremiyoruz nereye geldi yakındamı uzaktamı zaten karanlık hava, içimden diyorum iyi bir paşa hatta paşa değil Mareşal bu diyorum ve aklıma hemen biraz daha olan derin kıyıya doğru yönelmek geliyor. Bu arada hür abi kendi çektiği balıkla uğraşıyor kenara alıp yatırmış ve hemen geldi yanıma “nerde Şenol diyor” ben “abi bilmiyorum diyorum” “büyük mü?” diyor ben (şimdiye kadar levrek yakalamadım ki kestiremiyorum) “herhalde diyorum”. İşte tam o sırada bizim mareşal görünüyor kıyıya 1-2 metre kala evet gerçekten mareşal neyse ki hür abi var hemen eğildi suya, ben olta yardımı ile oda eliyle mareşali aldık kıyıya ve derin bir ohhh çektim. O anki duygu varya anlatılamıyor kelimeler ile heyecan var, adrenalin var, endişe var daha sayamadığı bir çok karışık duygu var içimde hem levreği çekerken hemde kıyıya aldıktan sonra devam ediyor bu duygular. Neyse güzel levreğimizi iğnelerden kurtardıktan sonra devam ediyoruz avlanmaya, tabi bu arada İbrahim beyede takılmadan duramıyoruz. “O tarafta yokmu bir şey”, “istersen yaklaş yanımıza” falan diyor hür abi, İbrahim beyde “önümde balık bırakmadınız birazda kendi önünüze atın diye bize takılıyor. Tabi bu arada saat 04:00 geçmiş vakit ilerlemiş, ama hür abi durdurak bilmiyor tam kıyıya yakın bir yerde hay allah takıldı yine diyor ve bekliyor o arada bir iki hamle yapıyor kurtarmak için ki ve neyse ki kurtarıyor. Ama ucunda bir ispendek ile, balık öğle bir takılmış ki sahtenin ortasındaki iğne gözünün kenarından, arkadaki ise tam gövdesinin ortasından girmiş haliyle balık paraşüt gibi geliyor ve muhtemelen sığlıkta bir yerde hamle yaparak taşlara taktırıyor kendini. Neyse ki kepçeye gerek kalmadan aldık kenara ama iğnelerden kurtarırken pekte iyi olmadı hali ile balık çırpınıyor ve kasılıyor ve iğneler iyice zedeliyor balığı. En sonunda kurtardık ama epey hasar aldı zaten kancanın biri gözüne girmişti hali ile alı koyduk istemeyerek. Biz (Hür abi, İbrahim bey ve Aykut arkadaşımız) aramızda bir karar aldık 30 cm altı levrekleri alı koymuyoruz hatta Aykut bu sınırı 35 santimde tutuyor, bence güzelde oluyor nedenini sorarsanız buda uzun bir mevzu Aykut arkadaşımız isterseniz size daha detaylı bilgi verir bu konuda.
    Ve gelelim gecenin finaline en sonunda İbrahim beyden bir ses yükseliyor 04:45 civarı geliyor kepçe diye hemen oltayı toplayıp kepçeyi kaptığım gibi koşuyorum yanına ve ben gelene kadar paşa yorulmuş ve yüzlemiş 8-10 metre ilerde su üstünde gösteriyor kendini en az bizimkiler kadar var gibi görünüyor ve 3-4 metre kala giriyorum suya ve kepçeliyorum balığı alıyoruz paşayı kıyıya bakıyorum 50 cm civarı rahat var. İbrahim beyi tebrik edip dönüyorum yerime hemen. Hür abi soruyor ne kadar diye 50 cm var diyorum ona da iyi diyor ve ekliyor ama seninki biraz daha büyük sanki diyor ve beni gururlandırıyor. Ve sabah 05:30 gibi hür abi ve İbrahim bey ile vedalaştıktan sonra ayrılıyorum avlaktan.
    Ve sizleri yakaladığım ilk mareşalin resimleri ile baş başa bırakıyorum.

Av bölgesi : İzmir
    Av Şekli : At çek (Spining)
    Yem : Suni balık
    Tarih : 13.08.2010 gecesi
    Ayrıca benden sıcak dostluklarını ve muhabbetlerini esirgemedikleri için Hür abi ve İbrahim bey ve Haldun arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Ve son olarak da buradan bir çok av raporundan bilgi ve tecrübe sahibi olmamı sağlayan, sonrasında beraber av yapma imkanımız da olan Aykut Aytış dostuma tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme: 23 Ağustos 2010
  2. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Allah avlarınızın bereketini artırsın rasgele

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çok güzel bir av günü geçirmişsiniz,zevkle okudum:) sanki siz balıkları çekerken bende kıyıda köşede sizleri izliyormuş gibi oldum:)

bu arada sizin oraların levreklerin de maşallahı var:)

bu günlerde ben boş gelmeyi adet edindim:) gerçi bu sabah direk den döndü 2 kez ama sonuçda boş geldim:)

kullandığınız sahteyi merak ettim şimdi,ne dir markası modeli?

saygılarımla

4. modena

modena

şenol bravo...harika bir parça...tebrikler ellerine sağlık...görüşmek üzere...:)

5. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Mert bey. Hepimizin avları bereketli geçer inşaallah.

ilginize teşekkürler Kadir bey bizde raporlarımızı yazarken bir nebzede olsa o avın bizler üzerinde bıraktığı etkiyi sizlere aktarabilmektir. Bunu başabildiysem ne mutlu bana. :)
    Ayrıca İzmir'in levreklerinin gerçekten maşallahı vardır yaz mevsiminde 2 ila 3 kilo arasında olanlar yakalanabiliyor siz birde kış aylarında düşünün 5-7 kg olacak inşallah :)
    Bu avda kullandığım sahteler ise ikiside strike pro
    biri JL-108Fserisi 9cm ve renk kodu 061
    diğeride JL-108F serisi 9cm ve renk kodu A44E

Şunuda eklemek isterim her zaman bizde nasip olmuyo bu avlar bundan sonraki 2 avımdan bende boş döndüm mesela :))

Teşekkürler Turgay bey. Nasip olursa bu hafta içi görüşeceğiz :) bi program yapayım bakalım.

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Güzel anlatım ve güzel balık. Tebrikler.

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vallah kardeş ben sıyırmak üzereyim,avlak yerimde avcı balık var ama bir balığa sanırım 2000 3000 tane kefal yavrusu düşüyor onun için hep eli boş dönüyorum:)

bırakma yaptım dün gece,bir ara zil çaldı,dedim aha bu sefer oldu:)
    vardığımda baktım benim canlı kefal korkudan hızla kıyıya kaçmış zil ondan dolayı çalmış:)

10 çeşit sahte sıparişi geçtim yarın elimde olacak,ama sizin kullandıklarınız yok içinde:) bir tek aykut kardeşimizin kullandığı rapala var ve onun diğer kankilerini aldım,bakalım girdik bir yola dönmeme niyetim var:) bu sefer cidden atçek için iyi açıldım,yakalamadan bırakmam:)

saygılarımla

8. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şayet gece at-çek aypacaksanız sahte balığın renginin pek önemi olduğunu düşünmüyorum. Bence sahte balığın karnının ve yanlarının kendini belli edebilecek parlaklıkta olması ve gerçek bir balığa yakın aksiyon vermesi ilk önceliktir daha sonra renk işin içine karışır düşüncesindeyim. Tekrar belirtiyorum bu gece avı için olan düşüncemdir.
    Ayrıca at-çek ile avcılık epey zahmetlidir. Gecede ortalama 250-300 atış yapmanız gerekebilir. Bu avında cilvesi bu sanırım ama 10. atışınızdada 290. atışınızdada balığı yakaladığınızda bütün herşeyi unutu veriyorsunuz sanki ava yeni başlamışcasına. Naçizane tavsiyem kullandığınız olta takımıda 500-600 gr geçmesin malum 150 atıştan sonra 500 gramlık takım bile bu kadar atıştan sonra 2 kg gelebiliyor ilk avlarda :)
    Yeni takımlarınız ile şimdiden başarılı avlar yapmanızı diliyorum.

9. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.

10. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    tebrikler güzel av olmuş.

11. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Şenol bey tebrik ederim çok yakışıklı balık, güzel anlatım. Avlarınız daim olsun..

12. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    şenol kardeşim gerçekten bol sohbetli ve levrekli güzel bir av gecesi geçirmişsiniz tebrik ederim oradaki herkesi avınız ve sağlığınız bol olsun nice avlara

13. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler çok güzel av. Gece kullandığınız bu sahte balığın marka ve modelinide bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vallah piyasada iş yapan sahteleri topluyorum hep:) 2 makinam var, biri 480 gram geliyor kamışla diğeri 550 gram geliyor,işe gitme derdi olmasa meradan gelesim dahi yok:D yani o denli sık at çek yapıyorum,alıştım artık yorulma yok bedenimde,tek düşüncem ne zaman çekeceğim bu güzel levreği :)

az kaldı şu ayı bir atlatalım oda olacak inşallah,

15. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Rüyamda bile göremeyeceğim bir balık.Tebrik ederim.

16. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Harika bir balık tebrik ederim.. Gerçekten çok sağlam görünüyor.

17. fish founder

fish founder Özgür

ilgili mareşal'lerin devamını bekliyoruz,
    harika av,harika anlatım,
    tebrik ederim,

18. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    tebrikler müthiş ..bende atçek olayına yeni girdim levrek için,oltamla buluşacağı anı bekliyorum..avlarınızın bereketli geçmesi dileğiyle...saygılar rastgele.

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

şenol abicim Mareşal de Mareşalmiş maşşallah güzel av olmuş :D :D
    şu Mareşalden ben bi tutamadım ya ona yanarım :(
    rastgele abicim:D

20. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Bu raporun sayesinde seni de tanıdığımıza çok memnun oldum kardeşim, sizi (biz) İzmirliler ne kadar şanslısınız vallaha :) Dostluklarınız, avlarınız, raporlarınız daim olsun. Hep güldürün yüzümüzü:)
    sevgiler.