Buda bizden olsun. Adıda kırmızı benek konsun:)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında melerk tarafından paylaşıldı.

1. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Aksekiden herkese selamlar

Ben ve balıkların yarısı diğerleri suda :)

Ben ve kardeşim Osman :)

Av bölgemiz

Ustamız Fatih :)

Osmanım ateşi yaktı

Ortam Birazcık karanlık(çokkkk karanlık)

2. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Erkan, güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz. Ancak bize av hikayenizi hiç anlatmamışsın. Özellikle de nasıl bir takım kullandınız, hangi yemle avlandınız, mekan neresi v.s. gibi bilgileri verirsen seviniriz. Bu arada avlakta ne kadar zaman kaldığınızı da merak etmiyor değilim. Kırmızı benek alabalığı 24 saatlik dilimde, kişi başı 3 adet ve her bir balığın boyu 20 cm. olmak kaydı ile tutabilirsiniz. Bu konularda da bilgi verebilirsen sevinirim. Keza fotoğraftan da kaynaklanıyor olabilir ancak balıkların boyu 20 cm. den küçük göründü gözüme. Vereceğin ayrıntılar için şimdiden teşekkür ederim. Rast gelsin...

3. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Sayın simendifer öncelikle antalyadan yaklaşık 2 saat araba yolculuğu ve 1 saate yakındağ yolundan yürüyüş ile av bölgesine ulaştık 3 gün kaldık av bölgesinde 3 kişilik küçük bir çadırın içinde Kullandığımız takım 2 numara sarı üzerine mavi meps ve 505 6 numara oltaya dereden yakaladığımız böcükler ama meps daha çok işe yaradı.balıkların hepsi 1 karıştan buyuk özellikle ona dikkat ettik 4 tanesi 2 karışa yakın tuttuğumuz yere gelince akseki tarafında bir köy diyebilirim sadece.tşk

4. Spider

Spider Mert Eren

Öncelikle ellerinize sağlık, keyifli bir av olduğu belli.

Yine de konu alabalık olunca çok fazla hassas davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse HİÇ'e yakın alıkoyulmalı. Ülkemizde gittikçe azalan alabalık ırklarının kendini toplarlaması için fırsat vermeliyiz.

Siz ne olur ne olmaz karış yerine bir de ölçmek için takım çantasına bir şeyler alın bence

;) ;) ;) ;)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Başarılı avınız icin herşeyden önce tebrik ederim.
    Bende gencken sizingibi mesafe tanımaz cadırda yatar avlanırdım.Şimdilerdede yapıyorum sayılır.Artık alabalıkları alıkoymaya yüreğim dayanmıyor.Hemen hepsini salıyorum.Şayet artık yamyamlaşmıs,ırkına zararı dokunmaya başlamış erkek bir tanesini yakalarsam alıkoyuyorum.
    Sana ve partnerlerinede önerim aynı hassasiyeti gösteremeniz.O dereler sizın neslinizin.Ibradı Akseki yöreleri eskiden o kadar verimliydiki.İnşallah sizler oralarda uzun seneler avlanacaksınız.Bu bakımdan yemek icin cok azını ayırıp gerisini salınız
    Sevgiyle kalınız cengaver gencler

6. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Güzel ve macera dolu bir av...Tebrikler...Hassasiyet içeren mesajlara katılıyorum...İlk resimde balıkların yarısı suda denmiş..Şayet ilk resimdeki balıklar tutulan balıkların yarısı ise üzülürüm...Vedat Abimizin dediği gibi yakala bırak Alabalık için en güzeli...Sözümü iyi bir alabalık avcısı vede dostum olan sevgili Burak KALAÇ'IN aynı duyguları paylaştığım güzel bir makalesiyle sonladırıyorum...

Bir alabalık sevdalısıyım. Bence alabalık yakalamak bir ayrıcalık, incitmeden geri salmak ise avcılığın son duyumsal basamaklarından biridir. Bu konuda ben dahil bu ülke o anlamda çok geridir ama biryerlerden de başlamak için geç kalınmamıştır. Alabalık sportif balık avcılığının en değerli balığıdır. Yabancı bir balıkçı şöyle der ; Bir alabalık bir kez yakalanmayacak kadar değerlidir. Batı dünyası bu balığın değerini 100 yıl evel keşfetmiş ve sportif avcılığını sinek ( fly ) ile yakalamak yoluyla derin bir kültür yaratmıştır. Alabalığın çevresiyle olan iletişim yoğunluğu insanoğlunun onu yakalamak gayesiyle ilgi alanına girmiş ve neticede sineklerin yaşam döngüsünü incelemekten başlamış onu alabalığı önüne atabilecek ve kandırabilecek incelikte bir teknolojiyi keşfetmesi ve uygulamasına sebep vermiştir. Hikaye uzun. Ama şu özelliğini belirterek sonlamak istiyorum yazımı ; bir suda yakaladığınız alabalığın deseni herhangi bir başka suda yakalayacağınızdan "hep" farklıdır. O yüzdendir ki farklı suda hep farklı alabalık avlarsınız. O yüzdendir ki yeni bir suda avlanırken sanki ilk kez bir alabalık tutacakmışcasına heyecanlanırım , hala.

Son bir not: Avrupa ve Amerika artık hiç bir suda doğal alabalığını bulamaz olmuştur. 100 yıl evel doğal alabalıklarını tüketmiş ve akılları başlarına geldikten sonra başka sulardan alıp ekmek yoluyla bugünkü balıklarına sahiptirler ama binlerce doğal tür ortadan kalkmıştır. Şimdi bizlerin nasıl bir hazineye sahip olduğumuzu anlıyabiliyormusunuz,....henüz geç kalmış değiliz ..........BIRAKMA ZAMANI geldi geçiyor bile

7. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için tsk. Kalan 1 gunumuz vardı ve balıkların yarısı tabiri ondandır. bu arada tuttuğumuz balık sayısı bundan çok daha fazla idi ama biz ağzından iğneyi çıkartmakta zorlandıklarımızı aldık geri kalanları bıraktık balıkları en son gun fazlada tutma taraftarı değildik buyuk birseyler gelirse alırız mantığıyla atış yaptık ama gelmedi.yine ağzı yırtılan 2-3 tane aldık.

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Hakan

Sevgili Burağı görmeyeli hayli zaman oluyor.Telefonunuda kaybettim.Lütfen selamlarımı söylermisin.
    Sevgiler

9. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Vedat abi ilk fırsatta selamını söyleyeceğim...Selamın başımın üstünde olsun..Sevgilerimle....

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler çok güzel bir kamp olayı olmuş .Bir şey daha dikkatimi çekti . Avlakta kalınan süre 3-5 gün her neyse her gün için yeni limit anlamına mı geliyor . Eğer öyle ise son gün jandarmaya yakalanıldı diyelim , arabanın bagajında gördüğü balıkların hangi gün yakalandığını anlayabilecek alet edevatları var mı? Yoksa zaten onlar bu işte çok tecrübeliler mi? Yada avlağa gitmeden önce kamp kurulurken jandarmaya haber mi veriliyor? Merak ettim yoksa bir günde 30 tane alabalık yakalayan biri ben 1 haftadır burdayım derse jandarmayı kandırabilir mi? Gerçi sakallarından anlarlar bir haftadır orada olmadığını ama onunda çaresi yanımda traş aletlerim var dersin olur biter mi? ;)

11. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Kisaca verdigin soruya cevap vermeye calisayim Sevgili Askin,

Bu konu yurt disinda da oldukca tartisilan bir acik kapidir.Acik kapi diyorum cunku ifade olarak muglakta birakiyor insani. Ancak yaygin ve mantikli gorus su dogrultudadir.

Kanun koyucu avcinin bir gununu bir sefer olarak goruyor. Yani kasit bir seferden eve goturulecek maksimum miktarlardir bu adat ve kilo sinirlamalari.Bu sefer uc gunde bir hafta da surebilir.Dogal olarakta ornegin uc gunluk bir avin ilk gununde dogal ortamda bir balik yakalandigini varsayalim, bu baligin buzluk veya benzeri sartlar olmadan, kamp yasami icersinde bozulmadan saklanmasi , ucgun livarda saklanmasi neredeyse imkansizdir.Boylece yakalanan balik ya o ilk gun kamp ortaminda tuketilecektir, ya bir sekilde gun sonunda eve ulastirilacaktir yada salinmak durumunda kalinacaktir. Eger uc gun sonunda bu ucgunun avi toplandigi iddia ediliyorsa ve avlaktan ayrilirken bu ucgunun baligini goturuldugu soyleniyorsa bu cok inandirici olmaz.

Aksi bir uygulam zaten kontrolu imkansiz kilar. Herkes avlaktan ayrilirken kontrole yakalanirsa aldigi illegal balik adedine muteakip gun orada kaldigini iddia edebilir. Muhtesem olculerde istismar yaratabilir.Hatta bir ticari balikci
    cok degerli turler icin bunu iddia edebilir.Dusunsene bagajinda 9 orfozla avlaktan ayrilan bir insanin ben bu baligi 3 gunde tuttum dedigini.Olacak is degil.Bu buyuk bir ihtimalle pareketecilik yapip tuttugu baligi daha fazla para eden bir yere goturen insandir.

Bu yuzden lutfen avlaklarimiza ve baliklarimiza daha bilincli sahip cikalim , cunku
    bu hepimizin gelecegi. Ulkemizde nufus cok fazla, tahribat hali hazirda zaten cok agir, bir-iki gunluk keyifin "adam sendeciligini" o yoreye gelen her balikci yapsa zaten bicak sirtinda duran dengeler onarilmaz yaralar alabilir ve hali hazirda bu yaralari aliyor.

Hic birimiz eger amator balikci olmaya kudretimiz varsa ac acik degiliz. Limitleri asmis bir alabalik avciligiyla donus yoluna dusmeye muhtac degiliz.

Arkadaslarima saygi ve sevgiler sunuyor, onlara bilgi vermeye calisiyor, hatasiz kul olmayacagini takdir ediyor, ancak neyazikki bu sartlarda avi tebrik edemiyorum.

Daha dikkatli amator avcilikta bulusabilmek umuduyla ...

12. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    Elinize kolunuza sağlık çok güzel bir ortam ve güzel bir av paylaşım içinde ayrıca teşekkürler

13. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Av bölgeniz karelerden anladığımız kadarıyla harika bir yermiş,avda güzel geçmiş.paylaşım için teşekkürler.

14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel balıklar

15. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    herkese yorumları için teşekkürler. inşallah bi maniniz olmazsa ayın 14 inde yine yollara düşücez. ve yine eğer şansımızda iyi giderse sizlere ayın 19 unda yeni fotorla eklerim.:)

16. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    sayın namık bey kılıç için 5N 1 K istemissiniz hemen cevaplıyayım
    Ne: KILIÇ
    Nerede: Antalya yatlimanından açıldık ne kadar gittiğimizi bilmiyorum
    Niçin: Maksat muhabbet balık bahane
    Nezaman: Sene 2002 idi sanırım
    Nasıl: Yakaladığım barbun 1,5mt si çelik geri kalanı sanırım 120-140 lık tı iyisinden 100 mt misina ve 2,5Lt lik pet şişe

Ve en önemlisi Kim :tabiki BEN :)

17. BURKALA

BURKALA

Merhaba,

Net de dolaşırken şans eseri bu konu başlığına denk geldim ve daha da önemlisi ismimin geçtiğini gördüm :) Sevgili Hakan sağolsun başka bir forumdaki yazımı burada da dillendirmiş.

Vedat abi ; uzun zaman oldu haklısın, ama ben pek çok yerden seninle ilgili balık dolu haberlerini alıyorum zaten:) Yani uzakta sayılmazsın, herzaman takibimdesin :)

Coğrafya harika ama maalesef balıklar fazlaca ufak ve de sayıca çok fazla. Anladığım derin bir vadi tabanına sıkı bir yürüyüş yapılmış ! Zaten en keyifli kısmı pek çok insanın el değemediği coğrafyada alabalık avlamak. Ama Erkan ( Melerk ) arkadaşım sağduyulu ve de durumun idrakinde diye algıladım. Umarım hepimizin sadece geri salarken trofe balık resimlerimizle övündüğümüz günler gelir.

Benim merak ettiğim ise yandan bu doğal alabalıkların bir resmi olup olmadığıdır ? Erkan bey bizimle paylaşırsa sevinirim.

Tşkler, rastgele

18. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    Tebrikler güzel balıklar

19. ozan

ozan Ozan

tebrikler arkadaşalar.

NAmık abi bu işin sırrı sen ne dersen de bidon da abi:D :D :D

20. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    telefonla çekim yaptık fazla ayrıntıya giremedik. uzgunum ama hepsi orijinal yani havuz değil:) vede sap sarı eti var tavsiye ederim.:)