merhaba arkadaşlar başarısızlıklar serüvenim devam ediyor hala dün akşam yine bir heyecanla galata köprüsüne gitmiş bulundum. takım olarak http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51435 bu malzemelerden ancak buradakinden farklı bir takım yaptım. yaptığım takım işte bunu örnek alarak aynı bu şekilde yaptım. iskelenin orada bulunan balıkçılardan yarım kilo istavrit alarak yem yaptım. tabii gene sonuç hüsran oldu. ilk önce 100 gr lık bir kurşun taktım yanımda bulunan bir amca kurşunun ağır geleceğini ve vuruşları hissetmeyeceğimi söyledi. onunda yönlendirmesiyle daha küçük bir kurşunu direk klipsli fırdöndüye takarak atmaya başladım sonuç gene hüsran bu arada diğer tutanlarda genelde hep istavrit yakalıyorlardı yemli olarak. benim takımımdaki misinanın kalın olduğunu söylediler oradaki tutanlar. misinanın markasını kalınlığını bilmiyorum ama satın aldığım yerdeki kişi takmıştı onu büyük bir makaradan. velasıl kelam gene bize hüsran gene bize hasret kaldı... cyrr
Burak çok takilma istanbul sahil bir tarafa galata bir tarafa.. cok farkli bir avi var oranin.. gecen bizde gittik eli bos geldik gerci biliyorsun orası unlimited çalışıyor adam dişlinin havyarini cekse aticak kovaya.. denemeye devam.. işi ögrenene kadar hazir takim almani tavsiye ederim.. aldigin takimin aynisini fc misina ile tekrardan olusturabilirsen trofe bile yapabilirsin bence
Bak bu kendi bağladığım takımlardan biri; Uploaded with ImageShack.us Eğer balık varsa çok şükür her seferinde alıyorum. Öyle aman aman çok özel bir takım da değil. 0.28 FC misina, 2 numara iğne, kırmızı mantar o kadar...
valla aynısı abi benim yaptığımda ama misina farklı sadece. acaba ondan mı oluyo? iğnede mustad 3 nolu iğne. bi de yukardaki verdiğim örnek takımda yapınca karışıyorlar sürekli birbirlerine. c.tesi günü eğer uygun olursam geleceğim abi.
Balık bol olduğunda misina vs pek farketmez, çok balık varken makinemdeki 0.35 misinadan oracıkta takım bağladığım ve devam ettiğim durumlar vardır. Balık nazlıysa farkeder hatta daha ne numaralar yapmak gerekir... Benim takımlarım çok çok nadir karışıyor hem de boğaz akıntısında, kurşun ayağın uzun bence, ben 6-7 cm üstüne pek çıkmam. Diyorum ya müsait olursan gel beraber takım bağlayalım bakalım duruma. Gelemezsen de fırdöndüden itibaren oltanın uzunluğu 1 metre en fazla. Benimkiler tahminen 90 cm civarı. 3 numara iğne iyidir. Mantarın kırmızı olması iyi oluyor, olmadı oje ile boyayabilirsin. iğneler ve mantar çift kat misina olsun sağlam olsun.
Burak, Galata çoook başka bir yer. Ben orda mantarsız 3-4 no sıradan iğnelerle hazırladığım takımlarla deli balık alıyorum. 0.35 beden 0.25 - 30 köstek . köstek uzunlıkları 20-25 cm . kurşun en az 100 gr. ama teyakkuz şart olta aşağı çekildimi yukarı çıkmasına fırsat vermeden tasma. Ve en önemlisi dip değil , her saat çin farklı derinlik.
Doğrudur usta, buna hiç lafım yok. Arkadaş çevresindeki diğer balıkçılardan da bilgi alıyor, mantarlı takım kullandıkları bir vakit tahminim. Muhtemelen köprü değil, iskele civarıdır diye düşünüyorum. Yorumlarım da mantarlı takım üzerinedir.
Mantarlıda iş yapar ama eşek kadar mantar değil. En ince mantarın yarısını kesmek lazım. kırmızı hiç iş yapmaz orda ışık çok çünki.
abiler ben şöyle biraz daha açıklayıcı yazayım mesela ben oltayı galata da öyle uzağa falan atmıyorum hemen önüme atıyorum sayılır ki genelde orada da öyle atıyorlar gibi geldi bana. sonra dibe kadar çökmesini bekliyorum çökünce de boşluğunu alıp bekliyorum. bu durumda hiç vuruş hissetmedim mesela dün akşam. daha öncede boş döndüğümde de aynı şekilde vuruş hissetmedim. kurşun 100 gr kullanıyorum nedense bir yerden aklımda kalmış bu. ama ağır gibi geliyor bana çünkü kamışın ucu yamuluyor boşluğu alınca. dün yanımdakilere sordum 50 grlık falan takıyoruz dediler. birde onların kurşunu aşağıda iğneler yukardaydı. ufak mantar altında bir iğne biraz mesafede yine aynı şekilde ufak mantar bir iğne şeklinde üç adet vardı böyle. ben direk burak abinin gösterdiği takım gibi takımla gidiyorum istavriti fleto yapıyorum sonra gösterildiği gibi takıyorum ama bırakın balığı tutmayı vuruş bile hissetmiyorum hiç. tutmasam ama vuruş hissetsem o bile yetecek durumdayım
Eh sen ne güzel anlatmışsın işte... Oradaki avcıların yaptığını niye yapmadın? Daha önceki başlığında mantarlı dip takımı istiyordun, hatta planını arıyordun, biz de ondan yola çıkarak yazdık bunları Adamlar köstekli köprü takımı kullanıyorlar (yanılmıyorsam böyle geçiyor literatürde). Onların yaptığını yap, Bak Orsilon'da çok güzel tarif etti... Galata gerçekten boğaza göre çok farklı. Bu durumda sana önerim, oralardaki oltacılarda bahsi geçen takımlardan vardır. Onlardan bir iki tane edin, o gün avlanmaya çalış akşam da eve gidince o takıma bakarak biraz daha kaliteli malzeme ile yeniden yap. Ordaki ustalar da yönlendirir zaten.