Merhaba arkadaşlar, Bir süredir merak duyduğum bir teknik olan "Fly Fishing" ile ilgili olarak, Ebay.co.uk üzerinden "tying" takımı satın aldım ve ilk denemelerimden birini sizlerle paylaşmak istedim. Kullandığım malzemeler: 1) İğne, #10 numara bronz buzzer tip 2) Siyah ip, bildiğimiz dikiş ipi 3) Kırmızı ip, sentetik halat içerisinden bir miktar alıntı 4) Sipiral şerit ip, esasında düz bir şerittir. Sipiral şekli ben verdim. Bu şerit ip oldukça kullanışlı ve çeşitli parlak renklerde mevcut. 5) Tüy, kolay bulunan horoz sırt tüyü. 6) Süre, 20dk
Merhaba Koray haklısın birşeye benzetmeye çalışmadım, sadece elim alışsın diye uğraşıyorum. Herşey ileride birşeylere benzeyen şeyler yapabilmek için...
Tebrikler Cenk bey ilk deneme olmasına rağmen bence çok güzel eliniz alıştıkça daha çok çeşit yapacağınıza eminim.
Mükemmel olmuş.Ayrı bir yetenek ve ustalık gerektiriyor zannedersem.Biz anca çapari yapabiliyoruz daha
İlk deneme olmasına rağmen kesinlikle güzel olmuş, zaman içinde el alışkanlığı kazanarak çok daha güzellerini yapacağınızı tahmin ediyorum.
Cenk, çalışman çok güzel olmuş. Ben de yavaş yavaş bu işe merak salmaya başlıyorum. Bir gün dayanamayıp bu işe girişeceğim ben de ama bakalım ne zaman. Uğraştırıcı olduğu kadar çok zevkli ve dinlendirici olmalı. Kısacası tam benim kalemim. İlerleyen zamanda yapacağın çalışmalarını da görmek isterim. Gayet güzel görünüyor arkadaşım, devam...
Merhabalar, Yok hiç deneme fırsatım olmadı. Zaten ülkemizde Fly Fishing tekniği ile avlanmak kolay olmuyor. Uygun yer pek yok. Ancak 12 temmuz - 3 Ağustos tarihleri arası İsveç'te bulunacağım. Döndüğümde tüm iğneleri ve sahte yemleri denemiş olacağım. Ve sizlerle paylaşacağım.
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Yemden öte vitrinlik malzemeler gibi sanki. Balığın bol olduğu bi bölgede şeklin neye benzediğinin çok önemi yok benim görüşüme göre. Bu teknik balıktan çok balıkçı için. En böceğe benzeyeni yapıp kendini tatmin meselesi. Aman yanlış anlamayın. Aynı şeyi bende yapmak isterim. Çok zevkli bi uğraş. Tekrar tebrikler. Yenilerini görmek ümidiyle.