Bugün Lüfer Çıldırdı desem yeridir....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Anahtar tarafından paylaşıldı.

1. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    Okuma Cedros CJ-65 Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    Akya 17,5 kilo Adrasan'da... Levrek 3450 gr Çanakkale
    Bugün balık kudurdu... Tam 28 tane aldık teknenin baş tarafını Livara çevirdik... Ne atarsak yedi balık, aynı paramparça zargana ile 3 tane balık aldım. Muhteşem bir avdı hiç bu kadar zevk almamıştım.

Takım : Uzun Olta
    Yem : Taze Zargana ( Bez taksam yine atlardı balık) :D

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

2. fhmyzc

fhmyzc FEHMİ

Favori Kamış:
    SHIMANO Beastmaster Dx Tele Surf Serisi 430cm Olta Kamışı
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Ey Maaşallah ne güzel bir av olmuş bazen lüfer böyle cıldırıyor nedendir acaba olur olmadık zamanlarda herşeye saldırıyor ..

Rastgele

3. ozkan79

ozkan79 özkan

selamlar;

bu ırk nedendir çözemedim ama sizinde yazdığınız gibi bazen ölümüne çıldırıyor belirttiğiniz üzere beze bile atlayacak oluyor,ama günü geliyorki suda olmasına rağmen asla kandırılamıyor,

yokmu şunun bir orta ayarı,

seçenekler tıkla :D

balıkların devamı gelir inşallah rastgelsin.

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Soner abi raporlarının hızına yetişemiyorum artık :) tebrik ederim çok güzel bir av olmuş :)

5. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese teşekkürler... Gelen balığı geri çevirmiyoruz işte...

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bereketli bir av olmuş, tebrik eder, devamınıda dilerim.

7. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Özkan Bey Selam, hava sertleşmeden once ve fırtına durulduktan sonra lüfer avı çok iyi olur.. Bu balığın hisleri çok kuvvetlidir. Lodos'tan bir gün once veya Lodos durulduktan sonra muhteşem av verir. Hava bozacağı ve aç kalacağı için ne bulursa saldırır. Fırtınadan sonra hele 2-3 gün sürdüyse muhteşem balık alırsınız çünkü balık 2-3 gündür açtır ve ne bulursa yine saldırır. Bugün biz denizde iken bir ara deniz kuduracak dedik. Kudurdu ama Poyraz olarak öğleden sonra sağlam hava yaptı Teknede motor üstü rolantide gidemedik biraz yol vermek zorunda kaldık... Yol verip tekne biraz hızlanınca dönüşler de balık daha da bir iştaahlı saldırmaya başladı. Bu arada VMC'nin 2/0 Düz uzun pala galvanizli iğneleri bu av için muhteşem geçen hafta bu iğneleri alana kadar çok balık kaçırdım takım kestirdim ama bu iğnelerden sonra hiç balık kaçırmadım...İğne uzun olduğu için balık genellikle iki iğne arasındaki misinaya veya 2. iğneye ulaşamıyor...

8. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Mükemmel bir av olmuş ayrıca güzel bilgiler ve resimler içinde teşekkürler daha iyileride rast gelsin maşaallahın var abicim ellerine sağlık :)

9. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler gerçekten güzel av olmuş, şu balık birazda kıyıdakiler için çıldırsa ya :D

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Maşallah çok güzel..
    Tebrikler..

11. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese teşekkürler.

12. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Bu sene balık tekneci dostlara güzel maşallah:)
    41 kere maşallah , balıklar çok güzel.

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Soner abi tebrikler, Lüferler şahane görünüyor :clap2: kıyıdan olta atan birisi olarak bir denk gelemedim bu lüferlerin çıldırmasına, tekne olmadan da bu hadiseye ulaşmakta zor sanırım :rolleyes:

Bu arada dişlilerin yemlenme davranışları hakkındaki bilgiler için ayrıca teşekkürler :thumb:

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler, balığı koyacak yer bulamadık diye buna derler. :)
    Haftasonunu ve 29 Ekim tatilini iple çekiyorduk, bu raporlardan sonra artık halatla çekiyoruz. :)

15. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    MAAŞALLAH.....

BEREKETİ OLUR İNŞALLAH....TABİİKİ GIRGIRLARDAN FIRSAT KALIRSA...BEN ASLINDA KUSGUNCUKLUYUMAMA 9 YILI AŞKIN GEMLİK TARAFINDAYIM....GEMLİKTE DUMANINI ÇIKARDILAR TEK BİR TEKNE 12000 ADET DİĞERLERİDE 2000CIVARI....RAHAT BIRAKMIYORLAR.....KIYIYA BAKAN KONTROL EDEN YOK....DÜN AKŞAM KÜÇÜKKUMLA İSKELESİNDEN OLTA ATIYORUS TEKNE GELDİ KIYI YOLLU BİR DAİRE YAPTI ARDINDAN BAŞLADI MOLAYA KOYVERDİĞİ YER EN ÇOK 10 KULAÇ....ALLAHIN İŞİ KAPATANA KADAR BALIK AĞDAN KAÇTI KUŞLAR TAKİPETTİĞİ İÇİN FARKETTİM ...DEDİĞİMDE ÇIKTI.....ÇABUK TOPLADILAR VE GİTTİLER...TERS TARAFTAN BAŞLADI HERHALDE.....NEYSE....BİR TAVSİYEM VAR BEN ÇOK USUN YILLARDIR KULLANIRIM....VMC-9146....1.0-2.0-3.0 USUN PALA ARKASI HALKALI NİKEL İĞNELER ÇOK KEYİFLİDİR....İĞNENİN ARKASINDAKİ HALKAYI HAFİF ISITIN ORAYA UFAK FIRDÖNDÜ GEÇİRİN....FIRDÖNDÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜ İĞNEYE GEÇECEK KADAR OLMALI....GEÇİRİRİNCE HAFİFÇE OYNAYACAK AYARDA SIKIN....KAÇ İĞNE EKLEMEK İSTERSENİS ARDI ARDINA EKLEYEBİLECEK VE BALIĞIN KESME ŞANSINI ORTADAN KALDIRACAKSINIS......RASTGELE .....SEVGİLERİMLE.....

16. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selamlar, Küçük Kumlayı çok iyi bilirim Annemlerin orada yazlığı var 10. durakta Kirazlıbahçe Sitesi çocukluğum o L şeklindeki iskelede sabahlara kadar balık tutarak geçti. Ama o bölgede en güzel balığı Narlı yapıyor. Bu yaz Narlı'da çok güzel avlar yaptım. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ancak ben VMC deliksiz, düz, uzun, ince pala ve galvanizli gri iğnelerini kullanıyorum bu iğneleri kullanmaya başladığımdan beri kesme olayı kalmadı. Son 15 günde sadece 1 kere balık takımımı kesebildi. Ayrıca neredeyse hiç balık kaçırmadım. İğneleri 0,50 misinaya arka arkaya bağlıyorum. Gaga iğnesini bağlar gibi bir düğümlede iki iğneyi birbirine bağlıyorum ki balık aralarını açamıyor. iğnelerden 1 cm sonra 0,50lik misinayı kesip düğümlüyorum ve arkasına 20 cm. 0,25 misina bağlıyorum gaga iğnesi bu 0,25 misinanın üzerinde oluyor ve en sonuna da 0 veya 1 Numara kaşık takıyorum. Ayrıca tüm düğümleri oje ile sabitliyorum.. ve takım hazır ayrıca tüm bu misinalar flourocarban misina ... Tekrar teşekkürler daha iyileri sizlere nasip olur inşallah...

17. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aret bey selamlar, sizinde çok güzel raporlarınızı okudum bu zamana kadar nasip olsada tanışsak... Size bir tüyo vereyim bugün Suadiye açıklarında idik ve gayet güzel boylarda 17 tane daha lüfer aldık. Ben teknemi bu sene aldım ve bunlar benim ilk lüfer avlarım. Ancak yanımda çok usta eski balıkçılardan bir abim var ve herşeyi ondan öğreniyorum. Erkan Abi Marmara denizini avucunun içi gibi biliyor. Nerede taş var nerede kaya var nerede hangi balık var onu biliyor. Garmin 500C balık bulucu aldım onun yüzünden kullanamıyorum. '' Ben balığı daha iyi bulurum diyor'' ve gerçekten buluyor. Bu yaz yakaladığımız balıkların haddi hesabı yok... İnşallah daha iyileri sizlere nasip olur...

18. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese çok teşekkürler... Daha iyileri sizlere nasip olsun inşallah..

19. stadhonda

stadhonda mehmet yılmaz

afiyet olsun,maaşallah

20. Efsane1907

Efsane1907 M.Bilgili

Çok keyifli bir av olduğu belli.Devamını dilerim...