Bugün pazar. Bugün ne sıkıcı gün.sevmiyorum pazarları,nedense hep elime ayağıma bulaşır bugün. Mesela aile içi toplanmalar genelde bugünlerde olur,ve mutlaka gelin,kaynana,elti,görümce yahut dayı yeğen kavgası ile son bulur. Bugün pazar. Tatil günüdür ya bugün; balığa gidersin.tek balık gelmez. Arkadaşlarla buluşursun, sohbete dalarsın.masadan şen kahkahalar yükselir evvela.hahhahhaaaaaayyyyy.. sen adamı öldürürsün diyen arkadaş ilerleyen saatlerde,bu lafı ettiği muhattabı tarafından gerçekten maktül yapılmak istenir. Bugün pazar... Bugün ne sıkıcı gün.Yağmur özellikle bu günü bekler,rüzgar,soğuk,sıcak,gam,kasavet.hep bu günü. Komşu kavgaları,çocuk dalaşmaları,film,entrika hep bugün olur. Bugün pazar.. Ve ben çok sıkılırım pazarları. Bize ne kardeşim demeyin. Dedim ya bugün pazar.sıkıcı şeyler günü. Birazda siz sıkılın.
Doğru usta zaten eski bir naftalin kokan laf var boşuna dememişler,ayda yılda bir pazar onu da yağmur bozar ben pazarları şöyle yorumluyorum kafamızda boş zamanlarımızda birçok şeyi yapma planlarımız vardır ya işte pazar günleri aklımızda bütün yapmak istediklerimizin üstüste binmiş kilit olmuş halidir ne hikmetse tembellikten bir işin ucundan tutamayız sadece planladıklarımızın ağırlığının altında eziliriz ve o yüzden kasvetli gelir en azından benim için öyle
Can sıkıntısı adama yazı da yazdırmaz. Demek ki o kadar da vahim bir durum yok, oturup döşenmişsin. Ya da tersi: Can sıkıntısı yazdırır da yazdırır sayfalarca. Ee hani, çoğu nerede? Demekki o kadar da vahim bir durum yok, oturup döşenememişsin.
Vallahi tebrikler, Cemal bey...Şu güzel tatil gününde bizimde içimizi karaarttınız. Şayet önceden plan yapıp sevdiğiniz insanlarla birlikte olursanız eminim bu pazar sendromundan kurtulursunuz.Bana göre tatilin kötüsü olmaz. Sana nice mutlu pazarlar arkadaşım...reeling
Sorun sevdiğin insanlarla birlikte olmak değil. sorun mutluda olmak değil........ sorun Pazar.Sanada haftanın 7 günü mutluluklar arkadaşım.
Keyifli seyleri, mesela renkli av raporlarini paylasinca coskuyla karsilik veren dostlar... Keyifsiz paylasim yapinca neredeler? Hergun hersey keyifli olmaz, olamaz... Keyifsizligi paylastikca ayri bir keyif alacagiz belki de... Kim bilir, en azindan denemek lazim. Boyle paylasimlara verilen yanitlar gosterir biraz da... kara gun dostu ile iyi gun dostunun farkini... Eline saglik Cemal dostum... balik fotograflari, gulen yuzler, hafta sonu coskusunu yansitan dizeler olmadi mi mesaji okumadan kapativerenlere inat... tum ictenliginle yazmaya devam... Keyifli gunler, nice icten paylasimlar dilegimle...
Bu gün pazar, olsa ne yazar olmasa ne. tek güzel tarafı çocuklarımla birlikte ortak paylaştığımız yanı. sen bütün haftanın yorgunluğunu atabilmek için bu günü bekle,evden yapılan baskılara boyun ey, burnuna takılan zincir ile nereye gidilecekse git. Ben pazar günlerini sevmiyorum, tüüüüüüüüm özgürlüğüme ambargo konulduğu gündür.
Ben de ilkokul yıllarımı hatırladım bu başlıkla. Pazar demek 2 günlük aradan sonra akşam yine erkenden yatmak demek, akşama doğru 3 numara saçlara 2-3 kez sabun +1 şampuan tatbik edilmesiyle yıkanmak demek, tuttuğun takımın yenilmesi halinde maç özetlerini acı acı seyredip ertesi gün geçilecek dalgalara karşı kafanda kullanacağın cümleleri hazırlamak demek,günlerdir yağan karın biraz daha dayanamayıp o gün erimesi demek.. vs vs.. Sanırım herkes benzer şeyleri yaşamıştır. Olsun, hafta içi izin kullanıp pazar günü çalışan insanların yüzü suyu hürmetine moral bozmamak lazım en azından