Bugün Torikleri Teknemize böyle davet ettik,:):):)

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sizlerle beraber olmadığım zamanlardaki balık avları raporlarım.

Çok sert bir rüzgar var ama güneşle beraber kalacağını düşünüyoruz, limendan ayrıldık, bugün gene mercan avı yapmak için hazırlıklarımızı yaptık yemlerimizi aldık, meramıza doğru yol alıyoruz, Conta kaptan kendibe yeni takımlar hazırlıyor, ben de bu arada hem tekneyi kullanıyorum hem de palamuta sırtı çekiyorum, bir kaç günden beri palamutun bizim buralara geldiğinin haberlerini alıyoruz, belki sabah erkenden bizim de rapalamıza bir palamut takılır diye bu arayı değerlendirmek istedik.
    Bu arada denizde dalgaların boyu artmakta rüzgar çok sert olarak gün doğusundan esmekte devam ediyor, mercan meramıza yaklaşıyoruz bende sırtı takımımı topluyorum, mercan taşına geldik fakat denizde durmak gerçekten çok zor, bu havada av yapamayacağızı anladık ve yeni bir karar aldık, sırtı çekeceğiz, gene palamuta döndük, ben yozuri 10.5 yeşilimsi, Conta kaptan da aynı rapalanın mavisini çekiyor, bir müddet sonra kuşların denizi üzerinde bağırışlarını gördük birde ne görelim çok büyük bir balık sürüsü oynağı suyun üzerinde taklalar ayıyor, hemen oynağın üzerine doğru gidiyoruz, oynağın ön tarafına geldik ve takımlarımızı oynağın tam içersine gelecek şekilde birazda tekneye yol vererek oynaktan balık almaya çalışıyoruz, bir kaç sefer denememize rağmen balık alamadık ve sürü kayboldu,
    gene gözümüz kuşlarda kuşlar gene bir sürünün üzerine doğru yöneldiler, bizde hemen tam gaz sürüye doğru gidiyoruz, tan sürüyü geçtik ve Conta kaptanın bağırışı - tamam tamam aldım, bende hemen gazı kestim fakat bu bir palamut değil diyor Conta kaptan sonra balık biraz mücadeleden sonra yorularak tekneye yaklaştı bu bir torik, hemen tekneye aldık, fotoğrafları çekmeye başladık.:)
    Tekrar takımlarımızı suya biraktık kuşlar bu sefer çok kıyıdalar haydi gene kuşların ve oynağın üzerine, bir iki dönüş yaptık bu sefer ben bağırmaya başladım -oldu bu iş , takımını topla kaptan dedim, balık çok sert, devamlı yol istiyor, daha evvel hazırladığım kalamamdan misinayı salıyorum ve balığı durduruyorum, sonra yavaş yavaş tekneye doğru gelen torik kafasını suyun üstüne çıkarınca hareketsiz olarak hemen tekneye buyur ediyoruz.:)
    Teknede tam bir bayram havası sürüyor, iyiki mercana bakamadık, neye niyet neye kısmet.:):):)
    Bu günlük bu kadar yeter dedik ve tekrar limana, gene güzel bir av ve gelen torikler bizleri çok mutlu etti, sizlere de ben ve Conta kaptan ile çok güzel balık avları dileriz, sevgiler, hoşçakalın.:):):)

[​IMG][/QUOTE]

2. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Kıskananlar çatlasın. ;)

Mesela ben.
    Seni hem kıskanıyorum, hem de ortadan çatlamak üzereyim ağabey. :help:
    Ah şu çalışma hayatı ve zorunluluklarım olmasa. :ballchain:

Gün gelir, ben de emekli olurum elbet.

Eline, emeğine sağlık ağabey.

RASTGELSİN.

Conta Kaptana selam.

3. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Merhaba Orhan Ağabey.Herzamanki gibi yine süper bir av olmuş.Balıklar çok güzel görünüyor gerçekten zevkle okudum raporunuzu.Umarım bizede nasip olur böyle avlar yapmak.Nicelerini tutmanız dileğiyle Afiyet olsun :):)
    Saygılarımla

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Orhan abim güzel raporun için teşekkür ederim. Gene zekvle ve sanki o teknenin içinde bende varmışım gibi hislerle bir çırpıda okudum avınızı.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bak sevgili Tarık kardeşim senin lakabın zaten torik can, kıskanmakla bu işler olmaz çıkacaksın denize tutacaksın balığını, Torik tutmak zaten senin işin bak.:) :) :)

Sivrice'ye bekliyoruz, buradan sana hepimizden selamlar sevgiler saygılar, hoşçakal sevgili Tarık üstadım.:) :) :)

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Torikcan , severim bu ismi ,, Hocam sanada selamlar,,güzel avların olsun..

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Atilla kardeşim, her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır derler,:) :) :) bende sırtı avlarımda yapmış olduğum Torik avlarından her zaman çok zevk almışımdır, torik avı bambaşka bir avdır, işte bende uzun senelerden beri gerçekleştirdiğim bu torik avlarımdan çok heyecan ve zevk almışımdır, senelerden beri yapmış olduğum sayısız torik avlarımda avladığım toriklerin sayısının ne kadar olduğunu ben de bilmiyorum, sana da bu güzel ve zavkli avı tavsiye ederim, bu konuda sana bildiğim kadarı ile her zaman yardımcı olabilirim, yapmış olduğum diğer torik avlarımı imzamın altında bulabilirsin, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

8. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Herhalde bir çanakkale yapmamızın zamanı gelmiş gelen raporlara göre.. Torikler maşallah kallavi. Zevkide tartışılmaz torik tutmanın. İlk tuttuğumda zokalı takımda titrediğimi hiç unutamam :D Halada gittiğimde ilk balığı alışımda aynı duyguları yaşarım..Ellerine sağlık çok güzel bir av olmuş..

Rastgele.

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Volkan kardeşim, bu güzel yorum ve övgülerin için sana kalpten teşekkürler,:) :) :) sizlerin bizlere gösterdiğiniz ilgi bu güzel balıkçılık tutkumuzu dahada körükleyecek ve daha güzel avlarımızı sizlerle paylaşmanın heyecanını şimdiden bizlere yaşatacaktır, Torik avlarıma gelince bu avlarıma senelerden beri çok vakitler harcadım, ama en sonunda bilgi ve tecrübelerimin üzerine devamlı yenilerini koyarak bu torik avları konusunda usta olmasamda kalfa durumuna yükseldiğimi hissediyorum,:) :) :) seni de eğer fırsatın olursa Sivrice'ye torik avları yapmaya beklerim, Sivrice'den sevgiler, selamlar hoşçakal.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bizler de seni severiz Muaffak hocamız, vaktin olursa bizim buralara uğramayı ihmal etme, sana da güzeel avlar dilerim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Orhan ağabey bu güzel balıklar için ikinizi de tebrik ederim. Sevgiler saygılar. Sezon bereketli olsun.

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey,

ohhh maşallah ki ne maşallah! Dört gözle bekliyorum senin raporlarını vallahi. Afiyetler olsun.

Bir tanesi ızgaraya diğeri Lakerda'ya mı ayrıldı acaba?
    :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Murat kardeşim, güzel yorumların ve övgülerin için çok teşekkürler sırtı avlarımı genelde rapala (sahte balık) ile yapıyorum bu torik avı en çok zevk aldığım avlarımın başında geliyor. Dediğin gibi ilk vuduğu zaman, ilk mücadelesi unutulacak gibi değil, :) elini sanki bileğinden koparacakmış gibi oluyor, inşallah senden torik avlarının devamını dilerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

14. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    maşallah diyelim nazarımız değmesin

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Emir kardeşim bu torikler iki gün uğradılar ve sonra sırra kadem bastılar, her gün gözlerimiz denizde martıların altındaki oynakları aryor, yeterki torik olsun :) :) :) , sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili kerem kardeşim, biri ızgara olduda lekarda için daha yeterli değiller burada bu lekardanın ustası var, bizim biraz daha beklememezi söyledi, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

17. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Avlarınız daim olur inşallah, Tarık ağabeyime bende katılıyor ve kıskanıyorum :)
    Emekli olsak
    Ankara da deniz olsa
    Teknemiz olsa
    Bizde Torik tutsak
    :D

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler Levend kardeşim, sizlere de rast gelsin, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

19. OMMG

OMMG OKAN

Abi yine harikalar yaratmışsınız,insan imreniyor vallahi yaptığınız avlara.Sizin yüzünüzden balık avına daha çok zaman ayırabilmek için bir an önce emeklilik hayalleri kuruyorum :D :D.Rastgele...

20. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    orhan amca lakerda yapmıyormusunuz
    ege balığından olur mu bilmiyorum ama
    sen lezzetine düşkün adamsın
    bilirsin bu işleri :)