Strike pro nun sahte yemiyle yakaldım aslında 1 tane daha yakalamıştım ama kaldırırken düştü Herkese iyi avlar..
nuri abi,dogal hayati koruma memuru oldugundan suphelenmeye basladim,gizli tabiati koruma memurumusun?bana soyleyebilirsin,kimseye soylemem korkma mrsparkle
valla ilk defa tutyorum.. o yüzden ama söylediğin için teşekkürler bir dahakine dikkat ederim kal sağlıcakla..
Balli abi o dedigin Deniz turnası (Scomberesox saurus) için doğrudur. Ama arkadaşın yakaladığı ıskarmoz (Sphyraena sphyraena) yani 5kg limitli
Aksine Scomberesox saurus bir zargana türü olup asıl adı Zurna balığıdır. Fotosu şu: Yukarıdaki balıktan ayrı olduğu bariz. Sphyraena sphyraena ise gerçek Deniz Turnasıdır. (Iskarmoz) Günlük avlanma limiti 1 adet olup boy limiti de 60 cm. dir. Detay bilgiye alttaki linkten ulaşmak mümkün. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280 .
valla daha ben istavrit - sardalye - zargana - kefal -gümüş - izmarit - çinekop dışındaki balıklara rastlamadım onlarda nasip olur inşallah ama yanımda bi bilen olması gerek yoksa bilmediğim balığa tutmam