Bugünki kısmetim Levrek..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında uFuK-28 tarafından paylaşıldı.

1. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaşlar bugünde herzamanki gibi 00.30 av yerime gittim(liman) fakat dalga istediğim gibi değildi buraman iş çıkmaz deyip dere ağzına gittim(yaklaşık 1km uzak). Başladım saat 01.00 gibi atçeke saat 1.30 bir balık takıldı ama erken kurtuldu yani benim meşhur hamsimden kurtulmayı başardı içimdende bu büyük balık olabilir normalde ufakların kaçtığı daha hiç olmamıştı, ve sahtemi değiştirdim (gagaları değişen fakat ben gagasız kullanıyorum su üstü gelsin diye) fakat vuruş olamadım. Bu sefer genelde kullanmadığım 2 iğnesi olan beyaz sahtemi taktım daha ilk atışta balık yapıştı ama ne yapışma kalama falan vız geliyor balık aldı başını gidiyor(kalama ayarım normalde 2kg) benim bir el oltada bir el kalamada yavaş yavaş sıkıyorum ama ne fayda dedim misina bitecek balıkta gidecek öyle olmadı balık durdu başladım çekmeye ama milim gelmiyor dedim bu böyle olmayacak (ben balığı 7kg gibi zannettim) kalamayı biraz daha sıktım kamışın kuvvetiylen denemeye karar verdim kamışa asılıyorum balık geliyor kamışı indirip misinayı sarmaya başladığımda balık hala azda olsa kalamayı çekiyor fakat ben balığa asıldığımda kalama yerinde sayıyor dedim bu iş olacak. Balığı görmeye çalışıyorum ama ne fayda sebebi sola kaysa orası kayalık takılıp gidecek tabi ben asılmaya devam ettim mecburen tahminen 30-35 metre gibi ilerde balığı gördüm içim rahatladı fakat ara sıra balık azda olsa kalamadan yiyor neyse zar zor yanıma yanaştırdım o ara hafif bir dalga geldi o kuvvetlen balık ayağımın dibine indi misinadan tutup kaldırdım arkamdaki kayanın arkasına attım balığı. Balığın zorlaması iğne ağzından değil karnından girmiş sebep o imiş, resimde sahtenin ilk iğnesinin altında yara gibi olan yerden girmiş ilk iğne, sondaki iğnede balığa girmişti fakat resimde belli değil. Kullandığım misina berkley whiplash 0.12mm normalde 0.10mm kullanıyordum iyiki bugün kalınını takmışım birde gomatsu 2no(pakette öyle yazıyor) iğneye borçluyum balığı kıyıya almaya normal iğnesi olsaydı kesinliklen yamulturdu iğneyi. Ben balığı tahminen 5 kg gibi zannettim ama ölçüp tartınca öyle olmadı yani rekorumu egale edemedim rekorum 72cm 3800gramdı bu balıkta 72cm 3800gr geldi.Herkese rastgelsin.. [​IMG] [​IMG]

2. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Vala levrek birakmadiniz suda. Daha iyileri denk gelir insallah.

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler..

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel balık.
    Zorlu bir av olmuş, hele karnından yakalanınca, direncini az çok tahmin ediyorum. Niceleri rastgelsin.

5. GencoGnc

GencoGnc Genco

Hah işte bu tebrik edilir :)

Ben de birçok sahtemin iğnelerini daha büyüğü ve güçlüsüyle değiştiririm fakat genelde aksiyonunu azaltıyor.Modifiye edilmiş sahteyle av raporu görmek daha bir güzel.

6. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    ufuk bey tebrikler raporların ardı arkası kesilmiyor nazar değmesin inşallah

7. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    tebrikler güzel bir balık almışsınız benim merak ettiğim bu balığı aldığınız zaman deniz suyu yükselmişmiydi çekilmişmiydi her zamanki seviyesindemiydi?

8. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    herkezin rüyalarını süsleyen bir av tebrikler....

9. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    İstanbul Giresun arası kaç saat be abi:) Bir rapor daha açarsan Şileden 3 arkadaş çadırı alıp geleceğiz. :D:D:D

10. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    Ya da en iyisi ben bu işi bırakayım beceremiyorum nasip yok. İnsan bir tane yakalamaz mı cyrr

Tebrikler...

11. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    tebrikler bu kadar paşayı sen ne yapıysun ,mola ver biraz yav hergün levrekmi alınır :)alan var alamayan var :)
    akşama bende çıkacam artık bu kadar beklemek yeter :)

12. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    maşalah abi gerçekten güzel macera yaşatmış sana paşa :)

13. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Çok sağol daha irileri sana nasip olsun. Rasgelsin

Teşekkür. rastgelsin.
    Teşekkürler daha büyükleri sana nasip olsun.Evet bayağı zorlandım çekerken. Rastgelsin.
    Teşekkür ederim, modifiye dedin aklıma geldi bu sahtenin gagasıda yanlardan yontulmuştur su üstüne yakın gelsin diye.Aksiyon eğer balık gelirken biraz yalpalıyorsa yeter bence sebebi bütün yakaladıklarım balıkları gagaları eğelenmiş haldeki sahtelerlen yakaladım. Rastgelsin

14. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Teşekkürler, nasıl desem bu balık bu seneki 87. balığım raporlarıma bakarsan çok azdır. Hatamı ettim acaba :(.. Rastgelsin
    Teşekkür, deniz seviyesi ne düşük nede yüksek normal seviyede. Rastgelsin
    Çok sağol seninde rüyaların gerçek olur inşallah. Rastgelsin

15. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Teşekkür, yağmur kar fırtına soğuk demeden 24 saat usanmadan vede balık çıkan yerde farklı günler her saat diliminde olta atarsan belki olur. Ben bu işin daha başındayım yeni yeni öğreniyorum:). İnşallah ilk balığın trofe balık olur. Rastgelsin

Teşekkür, balık dolapta folyeye sarılmış vaziyette yan yan yatıyor bende düşünüyordum ne edem diye temizlemesi bir dert evin heryeri pul doldu:(. Bu son raporum olsun birdahaki 100. balığımda olacak :). Rastgelsin.

Seyit sağol, aynen güzel macera oldu darısı senin başına dileklerimle rastgelsin..

16. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    Biraz daha yakın olsan alırdım senden kg 30 tl 'den levrek müşterim çok bu aralar :)

17. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    öncelikle tebrikler.benim daha levrek den yana siftahım olmadı.onun için bi iki şey sormak istiyorum.sahteniz kaç gram ve atış için herhangi bi aparat kullandınızmı şamandra bulrag gibi .avlarınız daim olsun

18. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Bende teşekkür ederim, emin ol balık varsa sahte pek seçmiyor. Ben aynı boyda ve kiloda başka balığı 9 cm kırmızı kafa gerisi beyaz olan (dolayısıyla iğneleride ufak) sahteylen yakaladım haziran ayında. Herhangi bir parça kullanmadım sadece ipten sonra 0.50mm yarım metre gibi misina bağlıyorum sebebi balık taşa sürtünce misinayı koparıyor. Fakat bu misinamda ek yoktu onun yerine savager markasının siyah kaplamalı 0.5mt uzunluğunda olan çelik telinden bağlamıştım, iyiki bağlamışım demekki kayalara sürtmüşki telim mahvolmuş. Sadece kumsal yerden atsam ek parça bağlamazdım.. Resimdeki sahteyi hediye etmişlerdi kutusu olmadığından bakamadım onun yerine netten buldum linkini veriyorum. rastgelsin. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/strike-pro-jl115f-euro-minnow-11-cm/4836/

19. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    KUSURA BAKMA belki raporları okuyan arkadaşlar benim balığı yada balıkları sattığımı zannedebilirler. Burada balığın kilosunu 40 tl,den alıyorlar ama ben daha bir tane BALIK SATMADIM. BU balıkta şuan buzdolabında derin dondurucuda temizlenmiş halde. Bu sene emin ol ocaktan beri tahminen 3000 tl kesin harcamışımdır sadece istanbulda 1 ay evvel 1050 tl harcadım. Aslında harcanan miktar burada yazılmaz ama eğer ihtiyaç fazlası ise satmanında bir mahsuru yok diye düşünüyorum. Yok amatör satmaz lafları bana hikaye adamın ihtiyacı varsa satar arkadaş :). SON DİP NOT: YAKALADIĞIM TEK BALIKTAN KURSAĞIMA 1 KURUŞ GİRMEMİŞTİR.

20. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    ben işin esprisindeyim ,seni kimse yargılayamazki haram değil günah değil satarsın satmassın ,satsanda kime ne
    ben aşçıyım çalıştığım yere devamlı levrek getiriyolar ve alıyorum bir çoğu amatör ve hobi olarak yakalayanlar ,keyfi zevki ayrı o tartışılmaz ,yanlış birşey yok bence .
    koskocaman derya insanlara büyük bir nimet herkes faydalanabilir ,uslubüne ve kurallarına göre tabiki