Bügünlerde Turna Başladı Eylül Turna Rüzgarları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Bülent_39 tarafından paylaşıldı.

1. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

[​IMG] Selam Arkadaşlar Turna avımıza karar vermiştik arkadaşım Kerem Fuat ve ben artık turnanın bugünlerde iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoduk bu rüzgarlar ve hava tam onun havasıydı.Sabah avlak mekanına vardığımızda ilk balığı Fuat kankam kacırdı.Hani derizya kaçan balık büyük olur diye gercektende 4kg civarında bir turnaydı Fuat tam balığı çekerken balık otların arasına girdi balığın yanına tam kepçeyle yaklaştımki Fuatın bir anlık balığa fırsat tanıması hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı.Tam 20 dakkika birbirimizle konuşmadık inancımızı yitirmemiştik olsun nabalım kaçtı bir kere.Başka turnalar tutucağımıza inançlıydık beklenen an gelmişti tekrar Kerem arkadaşımın oltasına 2kg civarı bir turna geldi ve kıyıya aldık,arkadan fuat bir tane çekti ve son balığı ben çekmiştim oda 2kg gelmişti ve bir kaçta testere yakalanmıştı.Dilerim bir gün hepimiz beklediğimiz o balığı tutarız sevdalı dostlarım Rstgeleyin.
    Bir kaç testere ve turnalar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Eylül 2008
  2. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

selam evet biz Sudak balığına testere diyoruz sudak. bazıarkadaşlarda amerikan levreği diyorlar. Kırk yıllık testereyi amerikan levreği yapıyorlar.

3. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

:) Tabiki o balığın adı Sudak :) biz bizim burda testere diyoruz balığın namı böyle kalmış böyle gidiyo :) ben sadece amerikan levreği denmesine biraz karşıyım.

4. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

:) İsrail sazanı he :) ona bakarsan Bulgar sazanı da var :) Kısacası demek istediğim bıraksınlar şu amerikayı bali balıkların adında kullanmasınlar.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bildiğim kadarıyla amerikan levreği denilen tür oldukça ufak bir tür, şekil olarak da sudak ile hiçbir benzerliği yok. Hani şu sırt kısmı biraz daha kambur karnında kırmızılıklar olan balık, en büyüğü 400gr civarı oluyor.

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Şimdi resimdeki balıklar sudak değil ,YÜcel ustamın bahsettiği tatlısu levreği,
    testere ismini taktığınız tür sudak mı yoksa tatlısu levreği yani ingilizce adı perch olan balık mı??

7. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sevgili kardeşiM Erdem Ortadaki resmi iyi incelersen Hangi balığın sudak olduğunu anlıcaksın yani bizim TESTERE dediğimiz balık, Diğerleri Turna balığı

8. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bülent güzel bir av yapmışsın tebrikler ben denizde avlanıyorum bunları nerede yakaladınız benim burada bir komşum vardı mesut diye omurcalı oda orada avlanıyor bir kere gitmiştik oraya ama göl buz tuttuğu için hiç birşey tutamadık o rada güzel turna avlıyorlarmış belki tanıyorsundur evet bizim buralarda sudağa testere diyorlar sarılara giden arkadaşlarım eskiden büyük sarılarda yayın yakaladıklarını söylüyorlardı küçüktede genelde testere ve turna yakalıyorlardı şimdi nasıldır bilmem afiyet olsun rastgele

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bülent abi
    Sudak bu diye biliyorum;
    Tatlısu levreği de bu ;
    diye biliyorum.Benim de kafam karıştı şimdi:) orta resimde ki balığı çıkartamadım.
    Bu arada ilk mesajda unuttum çok güzel bi av olmuş tebrik ederim,ben de bu yaz heves etmiştim turnaya ama başlayamadan bitti:(

10. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel av olmuş Bülent,eline sağlık.Paylaşım için teşekkürler..

11. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    tebrikler.balıkların ismini boşverin.güzel av olmuş.rastgele

12. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler Bülent güzel av olmus paylasimin icin tesekkürler.

13. Güzel balıklar..Şansınız daim olsum:)

14. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tebrikler güzel av olmuş :)

15. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Eşref abi teşekkür ederim sağol.Evet abi tam üzerine bastın [Omurca] :) 2000 ylından beri aynı avlakta avlanıyorum.Omurcaya geldin demek Mesut diye oralı bir arkadaşın belki kesin rast gelmişimdir onla olabilir.Ben genelde en çok sazların arasına girerek tulum çizmesiyle avlanırım,burda hangi takımla dağa iyi randuman alındığını paylaşıcam sizlerle turnanın gördüğü zaman ben bunu ağızlamadan gidemem dediği bir kaşık oltası.Sarılara bende en son 2006 yılında gittim,Her zaman şansın bol oltan bereketli olsun Lüleburgazdan Sevgilerle.

16. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sağol Erdal Abi teşekkürler her zaman seninde şansın bol olsun rastgele.

17. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Selamlar Menfer abi ben teşekkür ederim.

18. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sağol Murat abi teşekkür ederim.Hepimizin şansı herzaman rastgitsin.

Son düzenleme: 28 Eylül 2008
  19. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Tüm Sevdalı Dostlara tek tek teşekkürler.Her zaman şansımız bol olsun rastgele.

20. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Selamlar sevgili Erdem teşekkür ederim.Foto koymuşsun üst resmindeki tatlı su levreği:) alttakide hani ben diyorumya testere yani sudak balığı.Sakın ola turna avından kendini bıktırma bence vazgecme Sevgilerle.