ailemle beraber avlak yerımıze gıtmıstık.babamla bırlıkte ellerımızle balık yakalamaya calısıyorduk ama yakalayamıyorduk.gezerken tırıvırıya takılmıs bir balık gördüm ve babama baba balıga bak dedım babamda geldı yanıma bırak dedi şu kokmus balıgı uzaktan bakıyorum dur dedım su balıga bır sopayla dokunuyum hareketsiz duruyordu sopayla balıga bır dokundum balık sıcramaya basladı hemen babamı cagırdım kostu hemen balıgı yakaladı yazık hayvancagız dolasmıs tırıvırıya takılmıstı cagresız ölumu bekliyordu.bayagıda buyuktu. iyiki tırıvırıyı yasaklamıslar ama hala kullananlar var demekki. buda ilginç bir anı benım için sizinle paylasmak istedim
yaksaydın canem o tırıvırıyı lanetlı ınsalar kullanıyo o seyı babamda bulmus bıyerden aldım alınden odageri aldı ama anlattım kullanmıyo evde duruyo yakıcam onu olmassa yırtarım :s heheh
geçenlered tvde şoray uzun yoldayı izlemiştim van gölü kıyısındaydı ve bir belediye başkanı balık avlıyordu elindede tırıvırı..... tırıvırının paraşüt ağın yasaklanması ve yetkililerin satan yerleri kontrol etmeleri gerekir .
Arkadaşlar, tırıvırıları gördüğünüz yerde toplayın ve imha edin lütfen. Gördüğünüz yerde bırakmayın yani. Bırakırsanız, aynı tırıvırıya yine balıklar takılacaktır. Sadece balıklar değil, su kuşları, kurbağalar v.s. hepsi takılıp, bir tırıvırı yüzünden can verecektir. Lütfen gördüğünüz yerde tırıvırıları toplayıp imha edin. Ve eğer imkanınız varsa, ilk gördüğünüzde hiçbir şey yapmadan fotoğraflayıp, bana da fotoğraf gönderirseniz sevinirim. Daha sonra imha edersiniz.
Tırıvırı doğadaki canlılar için ciddi anlamda tehlike teşkil ediyor. İnsanoğlu yaşadığı doğayı ve gezegeni paylaştığı diğer canlıları yok etmeye ne zaman son verecek?
Babam bana köye giderken serpmeyle tutarız dedi.Bende ne oldugunu bilmiyorudm internette resim gösterdim bumu diye bi baktım babam tırıvırıdan bahsediyor köydeyken çok avlanmış..Yasak dedim değil dedi.Alırsan yırtıcam dedim azını yırtarım dedi sustum haliyle xD
Madem baban seni dinlemiyor o zaman babandan büyük bir yakınını ikna et, o da babanı ikna etsin Büyük sevap
Tırıvırının zararları hakkında sitemizde yayınlanan link içeriğinin ve bu konudaki yasal mevzuatın çıktısını al, babana okuttur. Halen tereddütte ise telefon numaramı ver ben izzah edeyim.