Bulduk onları,harika kırmızılar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Birçok kardeşim,yöremin balıkcılarından bazıları,muhtelif hava tahmini sitelerini hemen hergün tarayarak,balığa çıkabilecek uygun hava kollama peşindeler.

Artık eminimki bizim bu yöre,nerdeyse tüm hava tahmini raporlarını büyük bir çoğunlukla boşa çıkarabilecek bir konuma sahip.

Dolayısıyla hiç bakmıyorum bu sitelere,ne yerlilere,nede yabancılara.

Dün sevgili Can Aldırmaz ve arkadaşı berbat hava yüzünden,zorlukla romörk üzerinde getirdikleri teknelerini denize indirmeden geri dönmüşlerdi,oysa pazar sabahı hava pırıl,pırıl üstelik rüzgarsız vede sıcaktı.

Fırsatı kaçırmadım elbet,hava iyiydi her türlü avada müsaitti.

Ancak FF balık yazmada inatcı davranmakta,artık kerterizleri neredeyse hep yanlış gösteren GPS işlevini doğru yapmak şöyle dursun zararlı olmaya başlamıştı.

Onu kapattım FF den balık kollayacaktım.

10 Km' ötelerden gelip Müsellim Kayalıklarıyla Sivrice Feneri aralarında,güzel kayalık kısımlar buldum.

Hanos,Berber,İstakaroz gibi balıklarla boğuşurken,aniden 81 metrelerde iri,sıhhatli,yakışıklı mercanların arasına düşmüş olmalıyızki,sadece 10 dakika içersinde birçoğunu alıverdik.

Geçenlerde yakaladığım bir trofecikle raporumu zenginleştireyim dedim.

İşte bazı kareler

Sevgi ve saygımla kalınız.

Dikkat ederseniz son zamanlarda İnchiku jiglerde kullanılan silikon kalamarları,büyük jiglerdede kullanmaktayım.
    Böylesine kullanış dünyada yaygın değildir.Jigin aksiyonunu bozar denilmektedir.
    Oysa Flat,yatay olarakta aksiyon gösterebilen jiglerde,bence balığı cezbetemekte ve hırsla saldırmasına sebep olmaktadır.

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Hava güzel,balık güzel,doğa güzel daha ne ister insan :) teşekkürler bu güzel kareler için.

Silikon kalamar kafama takıldı bu iğneyi saklamak için mi yapılıyor yoksa 2. ve daha ufak boyutlu bir kandırıcı olarak mı kullanılıyor jig ile balığın dikkati çekilip kalamar ile mi yakalanıyor?

3. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Vedat bey amca tebrikler... İlk resimdeki balıkların hepsi aynı oltaya geldi değil mi:) Resim için sen takmadın yani:) hayret yahu...

Afiyet şeker olsun...

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler Vedat amca hakikatende bulmuşsun onları :)
    Rasgele..

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Onur
    Esasen Flat dediğim ortası geniş iki ucu ince jigler,paniklemiş ve fişeklemiş bir kalamar imitasyonu şeklindedir.

Serbest tabiatta genelde daha iri dişi olan kalamarın yanında onunla beraber hareket eden bir erkek olabilir üreme dönemlerinde.
    Bu iki noktanın cezbedici olduğunu sanıyorum

Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakkı

Çok derin sularda klasik 3'lü takım yerine iğne sayısını arttırarak avlanıyoruz.Zira vuruş alınıpta balık takılmadığı zamanlarda,o kadar derinde iğnelerimiizin yemsiz kalmasını önleyici bir tedbir olmaktadır.

Dikkatlice bakılırsa resimde iki takım var farkedebilirsin.

Mercanlar o kadar ani ve hırsla saldırmaya başladılarki,oltalar son anda birbirine girdi ve ben kaldırıp alıverdim dolaşık olarak.Öylede çekin dedim.

Bu bereket yarım saat sürseydi sanırım çok fazla iri sivriburun mercan alabilirdik.
    Sadece 10 dakika sürmüş,sürmemiştir,ancak çoğu kere ikili gelmiştir.

Sevgiler

7. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Tebrik ederim pamuk dedem.....
    10 numara av olmuş....yanlış anlama sakın seni değerlendirmek ne haddimize..:)
    Daha senden öğreneceğimiz çok şey var....

8. Aydın35

Aydın35 Aydın Aydoğdu

Tebrikler Vedat Amca yine çok güzel bir ava imza atmışsınız.
    Benim size danışmak istediğim birkaç konu var onları müsaadeniz ile sormak istiyorum.
    Sizin daima ince takımlar ile av yaptığınızı biliyorum bizde yakın zamanda tekne ile bir balık avına gitmeyi planlıyoruz hazırlıklarımızı neredeyse tamamladık.Hatta gidip yeni bir takım bile aldım kendime

Kamış olarak http://www.balikmarketim.com/?urun-35828-TRALKA-iS-JIGGING-180-cm-UP-TO-300-g-JiG-OLTA-KAMISI.html (yalnız ben bunun 200 gr aksiyonuna sahip olanını aldım)
    Makine olarak http://www.balikmarketim.com/?urun-51951-OKUMA-TRiO-55-S-OLTA-MAKiNESi.html bu makineyi aldım.Şimdi çok acemi olduğumuz için biraz okuyarak,araştırarak bunların bana yeteceğini düşündüm.Hedefimiz yemli dip balığı avı.Yalnız makineye misina alırken aslında amacım gayet ince bir takım kurmaktı fakat satıcı arkadaş biraz kanıma girip bana 0,28mm silstar marka ip misina saralım dedi denizden ne çıkacağı belli olmaz dedi bizde kalama ayarında vs çok profesyonel olmadığımız için kabul ettik.İnşallah tercihlerimde çok fazla hata yapmamışımdır fikrinizi almak istedim.
    Bir diğer hususta sizin bu yemli dip balığı avlarınız da nasıl bir olta düzeneği kullandığınızdır.Yani beden misinası kalınlık ve verebilirseniz marka,köstekler içinde aynı sorum geçerlidir.Köstek arası uzunlukları ne kadar yapıyorsunuz kösteklerin boyunu ne kadar yapıyorsunuz ve iğneler hangi iğnelerin hangi boylarını kullanıyorsunuz,ben bu av için gamakatsu 3120N serisi 2 numara iğne aldım iğneler parlak,uzun pala,çarpık ve sırtı çentikli şekilde bu iğnelerin kafamda bıraktığı tek soru işareti numarası acaba büyük mü ?ve düzenek olarak klasik 3 iğneli dip takımı mı kullanıyorsunuz?flourocarbon misinalar da köstekleri bedene bağlamak için hangi düğüm çeşitlerini kullanıyorsunuz?Son bir şey bu avınızda da her zaman ki gibi tuz ile suyu alınmış ayıklanmış karides mi kullandınız?
    Aslında devamlı siteyi okuyup araştırıyorum fakat keşfettiğim şey her avcının kendine has av stili var kimisi kamışsız avlanıyor kimisi siyah iğne kullanıyor kimi beyaz ben sizin av stiliniz ile av yapmak istediğim için size danıştım konu açma gereği duymadım.özel mesaj atabilirdim lakin mesaj kutunuzu devamlı dolu bıraktığınız aklıma geldi,hani diyorsunuz ya soracaksanız bir şeyi direk forumdan sorun herkes fikir sahibi olur diye o yüzden bu avınızın altına yazmak mantıklı geldi..
    Sorularım bunlardan ibarettir cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder avlarınızın devamını dilerim sağlıcakla kalın..

9. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Vedat Amca önceki gün güneşte orta şiddette bir patlama oldu. bu patlama dün dünyaya ulaştı. nasa açıklamalarında uydulara kısmi zararlar verebilir denmişti. sanırım GPS'in bu sebeple kerterizlerini yanlış gösterdi. 1 hafta sonra bir daha denersin. büyük ihtimalle düzelirler diye düşünüyorum.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Vedat amca. Fotoları göremedim, evden bakacağım akşam.
    Güzel avlarının devamını dilerim...

11. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    tebrikler vedat abi daha dün aklımdan geçirmiştim nerede bu çanakkalenin yemli raporları diye imdada yetiştin herzamanki gibi

12. burak_y

burak_y burak

maşallah vallahi cok güzel kareler tebrikler

13. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Sevgili Vedat abi,tebrik ederim,çok güzel bir av yapmışsınız ,bir solukta okudum hikayesini de...Sağlıkla kalınız...

14. 33022

33022

Bekliyorduk artık bir rapor Vedat Abi, ben bile sizin oralardaki havayı takip eder oldum.Bugün güzel hava, çıktılarmı balığa Sivriceli Üstadlar diye rapor gözlerken, çok güzel oldu bu.Devamını bekliyoruz...Saygılar

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Harika kırmızılar başlığını görünce demiştim ya güzel mercanlar, ya da jigle güzel fangri, trançalar. Yemli dip oltacılığında her zaman favori balığım olmuş mercanlar çıktı. Hem de hakikaten harikaymış bu kırmızılar. :) Hikayesi de bir o kadar harika. Sanıyorum taramada üzerinden geçtiniz meranın, yeterince güzeli alınca da dönüp bir kez daha geçmeye gerek duymadınız. Maşallahlık bir av olmuş yine. Sinarit olduğunu tahmin ettiğim jig pozun da çok hoşuma gitti. Casus gibi peşindeyim haberin olsun, "Vedat Üstad" klasörüme girdi o fotoğrafında. :) ;)

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler vedat amca.:)

17. E.Türker

E.Türker Eyyüp Türker

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Lagos 5 Kg.
    Mercanlar harika.Yanlız, Jigle yakalanan balığı tanıyamadım.Sevgilerimle.

18. kerempek

kerempek kerem

Sinarit daha kalın yapıda olmuyor mu ? Levreğe benzettim ben ama levrekte jigle tutulmayabilir :)

19. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Teşekkürler,bazı ufak hususların ne kadar etkili olabildiğine bir örnek de budur herhalde.

20. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vedat abi tebrikler, güzel bir gün, süpriz avlar, afiyet olsun.