Bulrag gezer sistem

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında miller01 tarafından paylaşıldı.

1. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Öncelikle sisteme ne ad vereceğimi bilemediğimden konu başlığını öyle açtığımı belirtmek istedim.Sorunuma gelince aslen Adanalı olmam rağmen ayda 1-2 defa Mersine kayıpederlere avlanmaya gidiyorum.Avlandığım mekanın derinliği 1-1.5 metre arasında ve kayalık bir dip yapısına sahip(bahsettiğim kayalık küçük çakıl taşlarından oluşan bir zemin değil,bir sürü küçük girinti çıkıntılar ve aralarda büyük çıkıntılı kayalardan oluşan bir zemin,zokalı raglou kullanırken 3-4 saniye ara versem bir yerlere takılıyor).At-çek yaparken diğer takımla da yemli avlanmayı düşünüyorum(hedefimde ki balıklar çipura-sargoz türü balıklar).Önce gezer kurşunlu takım düşündüm ancak takılacağını düşündüğümden aklıma şöyle bir sistem geldi;

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/14/lHJdL.png

Misinayı direk olarak bulragın fırdöndüsünden geçirmeyi ve kalomayı gevşek bırakmayı düşünüyorum.Daha önce bu tarz bir sitem oldu mu acaba,yorumlarınızı almam mümkünmüdür?
    Konu hakkında fikrini aldığım Kadir Hocam circle iğne kullanabileceğimi belirtti,kendisine burdan teşekkür ediyorum.Böyle bir sistemde kaç numaralı iğne kullanmam doğru olur acaba?Yardımcı olan yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

2. sansar

sansar Reha Botsalı

En İyi Avı:
    Balon Balığı
    Merhaba Ali Ihsan Bey,

Bence bu sistemde de igne dibe oturabilir ve dolayisi ile takilabilir. Belki probleminize cozum yolu piyasada akilli samandira ("Bobber With A Brain") diye satilan samandiralar olabilir.

3. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Stoperi şamandıradan önce takıp derinliği ayarlarsanız şamandıra stopere geldiğinde kancanın dibe takılmasını engelleyecektir.

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Ali İhsan Bey selamlar :)
    Benim önerim stoper yazdığınız yere 2 tane stoper birden takın (tek stoper atış sırasında kayabilir) ve ayrıca şamandıranın diğer ucuna da bir stoper daha takın ki misina kurşun veya dipte takılabileceği ilişken nedeniyle gereğinden fazla boşalmasın.

İğne işi bu tip avlarda kişiye göre değişken olabilir Benim tercihim 50173-2 olurdu, şimdiden rastgele :)

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Abi selamlar, pişti olmuşuz :)

6. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Teşekkür ederim Reha Bey,inceliyorum hemen...
    Size de teşekkür ederim Ahmet Bey,şamandradan önce stoperi düşünmememde ki amaç gezer kurşunlu sistem de olduğu gibi balığın yemi aldıktan sonra herhangi bir dirençle karşılaşmadan bir müddet sürüklemesiydi...

7. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Teşekkür ederim Önder Bey,ama bir önceki Ahmet Beyin mesajına cevaben belirttiğim gibi hedef balığın yemi serbestmiş gibi düşünmesini sağlamaktı amacım,ama sanırım belirttiğiniz üzere bu durumda da takılma riski artacak yine :(

8. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Evet hemşerim hakikaten de pişti. Nasılsın bakalım rapor görmüyorum senden hayırdır. Kasım 25 gibi gelmeyi düşünüyorum oralara balık yoksa gelmeyeyim.
    Pardon konuyu da dağıtmayalım.:)

9. melikşah

melikşah ........................

Ali hayırlı geceler kardeşim:)
    Eskiden balığı avlamak ve nasıl avlamak sorun değildi çünkü balıklar ve çeşitleri daha çoktu.
    Ama günümüzde şeytanın bile aklına gelmeyecek sistemler denemek zorunda kalıyoruz.
    Şeytan demişken bu sistem bildiğimiz şeytan oltasının bulrag'bizim eski tabirlere göre koç yumurtası':D şamandırasız hali;)
    eğer amacın balığın yemi serbestmiş gibi düşünmesini istiyorsan şamandırayı takmazsan daha iyi olur.
    Fakat bunları yazarken avlandığın merada hedef balıkların ne kadar yakından yada ne kadar uzaktan geldiği de önemli tabiii.
    Eğer balıkları beş on metre mesafeden alabiliyorsan bulrag yada her ne ise ona gerek yok.
    Ana beden den sonra bir yada iki köstekli takımına iki adet yaprak kurşun takıp makine ile değilde el ile takımı atıp o şekilde deneyebilirsin.
    çünkü bu belirttiğim sistem ile buluğ çağlarımda izmir çeşme de çok güzel çupralar ve karagözler almıştım:)
    Ama zaman değişti herşey değişti yinede en güzel sistem kendi sistemindir;)

10. hakan54

hakan54 hakan

misinaya öncelikle stoper geçirin..[​IMG] ardından [​IMG] fırdöndüyü halkasından misinadan geçirin.fakat klipsli fırdöndüyi geçirdiğiniz boğumu stoperden küçük olmalı.küçük boy işinizi fazlasıyla görecektir.ardından tekrar stoper geçirin.yani klipsli fırdöndü iki stoper arasında sıkışıp kalsın.ardından kullanacağınız şamandıraya göre kurşun ve fırdöndü.

kullanacağınız şamandıranın altında [​IMG] fırdöndü vardır muhtemelen.

iki stoper arasındaki fırdöndünün klipsini açarak şamandıranın altındaki fırdöndünün boğumundan geçirin ve klipsi kilitleyin.ardından üstteki stoperi istediğiniz derinliğe göre ayarlayın.

rastgele!

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    aynen son yazılan cözümdür onu kullanın.

12. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...