Bunlarda benim sahtelerim arkadaşlar ve saygı değer büyüklerim..Ne dersiniz ??? Bu ufaklıklar özellkle çinekop için... Bunlar ise öüne ne gelirse cezbediceğine inanıyorum.... Lüfer için çok iddalılar... Rapalanın levrek için özel x-walk 13 cm Daiwa' nın suni yemleri gerçekten harika (favorim)
+100 katılıyorum Önemli olan bir dünya sahte olması değil verim vermesi denemelerinden hangisi daha verimli ?
güzel sahteler bendede turna avında kullandıgım epey bir sahte ,kaşık ve silikon yem var ama genelde hep aynı kaşıgı kullanıyorum ve sonuç alıyorum digerleri hep yanımda çantada duruyor öylece
Hepside güzel deneyip deneyimlerinizi bizle paylaşınki bizde uygulama yapalım.Paylaşım için teşekkürler.
Balık olsun da gerisi kolay. Bir keresinde yanımızda kaşık-rapala olmayınca takım kutusundaki tırnak çakısının altına iğne bağlayıp atmıştık. Çok da güzel yakalamıştı.
turna için kaşık kullanıyorum ben. kayık şeklinde bi kaşık vardı evde, onu eğip temizleyip yapmıştım. ki zaten en büyük balığımı da onla almıştım... ayrıca çok sahteydi bilmem neydi değil önemli olan; çalışan sahte bizim için önemli olan
uzun pala parlak çelik iğneyle ben de iskeleden gece lüfer yakalamıştım. sonra o gazla en az on kere daha denemiş ancak havamı almıştım. balık seni sevecek, deniz sevecek... tabi biraz da bol olacak
Saygı değer arkadaşlarım ve büyüklerim bende bundan sonra yanımda mutlaka çelik parlak iğne ve tırnak çakısı bulundurmayı düşünüyorum nolur ne olmaz )))kimse yanlış anlamasın....söylediklerine atfen bir samimiyetle yazıyorum bunları...bende parlak iğneyle bir kaç defa mezgit çektiğimi biliyorum...ama artık bu balık kıtlığında bunlar zor yöntemler )biz yine rapalaya devam.........(bu arada maşallah diyinde nazar değmesin))
Yasin, koleksiyonuna; - River2sea target minnow 65 SU modelden HA06, HC01, G13 ve HA10 renkleri - River2sea baby minnow 50f modelden HA-10 ve M-04 renkleri - Pelican 90 mm krypton model 19 kodlu rengi ekleyerek süper bir set hazırlayabilirsin. daha çok var ama beni mutsuz etmeyen sahteler de bunlar, işi abartırsak yozuri pins minnowlara da gireriz... ki halihazırda elinde bir tane var, aynısının "perch pattern- m36" rengini de çantanda bulundurabilirsin... gece gündüz affetmez. (7 cm gündüz 9 cm gece)
Abi en üste bulunan river2sea modelidir..geçen yıl lüferde çok iş yapmış..ama bana daha kısmet olmadı..hiç zamanım yok..bu sene hiç rapala denemesi yapmadım..ama daha vakit erken sayılır..bu arada tavsiye ettiklerinizin hepsi çok güzel sahteler...herkesin çantasında bulunmalıdır kesinlikle....
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=8493 Draco abi hala et çek kamışta bir karar veremedim..şu linkteki kamış nasıl bir bilgin varmı acaba ?
Yasin, o 7 cm dediğin tüm balıklar iflah olmaz birer çinekop sarıkanat avcısıdır hepsini kullandım hepsini beğendim. maria princess fake bait sahtelerini gündüz kapalı havada kullanırsan balığın olduğu yerde bir de sürüye denk gelirsen at çek yaparsın... kırmızı kafa marian gece de güzel çalışır gün doğumunda da... pins minnowun ise gecesi gündüzü yoktur, balık varsa naz yapmaz, atlar... green cross kamışı ise kullanmadım ancak kullanan bir arkadaşım memnun olduğunu söylemişti, fazlaca bir bilgim yok. surf kamış ile ağır kurşunlu rapalacılığın var mı? çünkü spin kamışla çinekopu yakalayabileceğin günler (daha doğrusu geceler) sınırlıdır. önemli not: bahsettiklerimizin hepsi pahalı sahteler... biraz da nispeten ucuz sahtelere yönelip araştırma yapmalısın, pelican, strike pro gibi... özellikle ağır kurşunlu boğaz rapalacılığında bu pahalıları kullanırsan çok zarara girebilirsin.
bu arada tavsiye ettiğim river2sea lerin 5 cmliklerinin kıç iğnesini bir üst boy ile değiştir, mesela 6 no (çinekop) veya 4 no vmc (sarıkanat ve lüfer için) üçlü iğneler ile... balıkların dökülme oranı azalır.
Haklısın Yasin biz de Rapala, Yo-zuri gibi markaları kullanıyoruz bir farkı olmasa o kadar para vermezdik tabi Demek istediğimiz öncelikle balık olsun. Geçen haftalarda sabah erken saatlerde en güvendiğim sahteleri çektim bir tane bile balık gelmedi, ilk kez bu hafta 2 balık yakalayabildim. 2-3 hafta sonra havalar soğuyunca rapalacılık başlayacak inşallah...
. Kaan selamlar. Bu tekniği açarmısın . Üçlü fırdöndü, altına kurşun üsttekine Bedenden gelen misina ortadakinese 2 kulaç ve bu Sahteyi takdığımız teknik mi?
Aynen öyle Tarkan Abi, yalnız üçlü fırdöndü yerine klipsli fırdöndünün klipsine takılı kurşun bedeni ve rapala bedeni, aslen aynı şey...