Bunlar da Çanakkale den

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GEZGİNBALIKÇI tarafından paylaşıldı.

1. GEZGİNBALIKÇI

GEZGİNBALIKÇI birkan

Favori Kamış:
    Okuma eı 80 makina,effe carbonflex kamış
    En İyi Avı:
    Henüz avladığım en büyük balık yok
    Selam arkadaşlar bende preamatör balık meraklısı olduğumdan ilk başlangıç olarak size Çanakkale de kıyıdan ekmekli kıbrıs sarma ile yakaladığım Sarpa ve melanurları gönderiyorum selamlar.Gerçekten de Sarpa avı çok zevkli oluyor.

Bunlarda birazdan zeytinyağı,sarımsak,kekik,salça ile marine edilecek.Birgün buzdolabında durduktan sonra aynen ızgaraya süper oluyo tavsiye ederim.Selamlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Temmuz 2008
  2. kbülent

kbülent

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ıldır levrek 1 kg
    Zevk alıyorsanız mesele yok zaten amaç o, ama yerinizde olsam şu guzelim yaz gunlerinde karşıya kilitbahire geçer vapurdan inince sol tarafa kalenin önune yurur barut iskelesini gecip ordaki minik koyda ister yanınızda getirdiğiniz midye ile yada orda duvar dibinden sureceğiniz tekelerle tek köstekli kursunlu olta ile gecenin sessizliğinde gelen karagöz ve sargozların iriliğine hayret ederek bir gece avının ne denli harika gectiğini denemenizi nacizane tavsiye ederim anlatırken bile canım cekti anılarım depreşti yine selamlar.

3. GEZGİNBALIKÇI

GEZGİNBALIKÇI birkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bülent doğru diyorsun birkaç kere avlandım orada gerçekten süper oluyo orası hem avlan hem dinlen ama gece kalmıyorum eşimin rahatsızlığı yüzünden.Selamlar.

4. simendifer

simendifer Sennur

Birkan, fotoğrafları düzelttim, son eklediklerini de ilk mesaja aldım, sanırım böyle daha iyi oldu. ;)

Balıklar güzel görünüyor, tebrik ederim. Bereketli avların olur umarım, rast gelsin. :)

5. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  6. GEZGİNBALIKÇI

GEZGİNBALIKÇI birkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Simendifer teşekkür ederim yardımların içim saol.Çanakkale yede beklerim oltalarınızla.

7. GEZGİNBALIKÇI

GEZGİNBALIKÇI birkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    saol yunusef teşşekür ederim.

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av tebrik ederim

9. burak35

burak35

Abi sen nasıl anlattın öyle yaklaşık 2 saat önce Çnakkale'den döndüm off ya bilmiyordum ama bir dahaki sefere tarif ettiğin yerdeyim sağolasın.

10. obsumer

obsumer Mehmet

Birkan kardeşim Lapseki yolunda, kaleye 15 km Yapıldakaltı diye bir yer var, Umurbeyden önce. O bölgede kıyıdan av konusunda bilgin var mı?. Nasipse Ramazan Bayramından önce orada olacağım. Bilgilerini paylaşırsan sevinirim. Biraz kılavuzluk yapabilir misin? Selam ve saygılar.

11. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Mehmet bey lüfer zamanına denk geliyorsunuz. Geçen sene ramazan bayramında bizim istanbulda kullandığımız mantarlı takımlarla denemlerim hem kıyıdan hemde tekneden netice vermedi. Hırsızlı bağlanmış tek köstekli, ayaklı takım kıyıdan işinizi görecektir. Yem olarak canlı gümüş, yaprak zargana, istarvit, izmarit ve ispari (gideceğiniz yerde ısparya derler) kullanabilirsiniz. Mevsim itibarıyla bölgede levrekte bulunabileceği için yanınızda spin takım da bulundurmanızı önereceğim. Bayramda kısmetse bende lapsekide olacağım.

12. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Maaşallah, livarınız boş kalmasın..

13. obsumer

obsumer Mehmet

Cüneyt Bey yardımınız için teşekkür ederim. Söz ettiğiniz takımı kamıştan denize doğru sırasıyla ve detaylarıyla yazsanız. Eğer lüfer yakalarsam sizi de davet ederim. Yoksa oralarda kendimi denize vuracak gibi gözüküyor durum. Lüfer hiç hesapta yoktu... Siz söylemeseniz lüfer takımlarımı götürürdüm aynısı benim başıma da gelirdi. Çok teşekkürler, selamlar...

14. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Tebrikler Birkan,paylaşımın için teşekkürler, rastgele ...

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika gözüküyorlar

16. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Mehmet bey merhaba, Çanakkale lüferciliği bizlere biraz değişik gelebilir. Zira Çanakkalede sezonunda düzenli lüfere giden balıkçı arkadaşlar balığın berslenme alışkanlığında her gün değişiklik gösterdiğini söylüyorlar. Bir gün canlı gümüş yerken ertesi gün izmarite, başkabir gün istarvite ilgi gösterdiklerini anlattılar. Tabi onlar ekmek paraları için çalıştıklarından dolayı teknelerinde her türlü yemi bulundurmak zorundalar. Öyle lüferin bollaştığı günlerde yemlik balıkların fiyatları neredeyse lüferle kafa kafaya geliyor. Kullanacağınız takım ise son derece basit. Klasik dip oltası. Yanlız kösteği 45-50 cm kadar uzun tutmakta fayda var. Kösteği hırsızlı bağlıyoruz, hatta çift hırsızlı bağlamakta fayda var. Kösteği kurşundan 30/35 cm yuıkarıdan bağlıyoruz. Bu arda yemli attıktan sonra yanınızda takım varsa mutlaka at çekte deneyiz. Maket balıklar ve kaşıklarda kıyıya yakın derin olabilecek yerlerde netice alacaktır. Geçen seneden kalan hazır lüfer ve çinekop takımlarım vardı, bizim kullandığımız mantarlı takımlar. Tatil dönüşü balıkçı arkadaşlarıma takımları bırakmak istedim ama kimse rabet etmedi. Özelliklede çelik telli takımların hiç iş yapmadığını söylediler. Fakat balık bu, belli de olmaz siz yanınızda yinede bizim mantarlı takımlardan götürün ve deneyin derim. Lüfer olmasada eylül ayı sonları bölgede çeşit ve miktar açısından da bereketlidir. Kısmetse bende bayramda şansımı tekneden deneyeceğim. İyi şanslar, güzel avlar dilerim

17. obsumer

obsumer Mehmet

Boğazda ilk defa avlanacağım. Güzel avlar için Eylül biraz erken gibi, Ekim'in sonu falan daha iyi olur diye düşünüyorum. K.denizden Marmara'ya oradan sonra ç.kale boğazı... balıklar geç gelir herhalde. Eylül sonu, boğazda kıyıdan (4-6 mt sığ sularda) neler avlanabilir acaba. Bölgeyi tanımaya çalışıyorum, boğazla ilgili her yazıyı dikkatle okuyorum. Cüneyt Bey verdiğiniz bilgilerinizi dikkatle okudum dersime çalışıp sınava gireceğim:> Çok teşekkürler...

18. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    elinize sağlık güzel av olmuş tebrikler saygılar