Arkadaşlar 1 hafta önce Güzelbahçe iskelesinde tuttum bunları ben karagöz dedim ama karagöz değil diyenlerde oldu tadı çok güzeldi tavada güzel oldu acaba cinsi nedir bu balıkların ?reeling
Ben bunlara bahtsız İspariler diyorum, Saroz'da çok var bu hayvanattan oltaya geldimi gerisin geri havada uçurup denize serbest dalış yapıyorlar
Çanakkale'den selamlar Asıl adı ispari olmakla birlikte bu isim sana güzel gelmediyse;memur çipurası da derler....)))Böylede düşünüp yiyebilirsiniz.Güzel av olmuş tebrikler...reeling
İzmir bölgesine gittiğimde oltama sık sık gelen, özellikle sülünez e kafal gibi atlayan bir balıktı (geçek kefal hiç bir zaman sülünese atlamadı ) şimdi o günleri özledim, şöyle güzel bir iznim olsada gitsem diye. Balık tutmayı çok seven oğluma verirdim çapariden derleme rastgele yaptığım samandıralı 4-5 köstekli takımı, takardım sülünezi, teker teker ile alırdı bu balığı Lezzetlidir, Tavuk eti gibi beyaz eti var afiyet olsun.
Ellerine sağlık , kim ne derse desin ben tadını severim bu elemanın . Kısık ateşte az yağda , ağzı kapalı bir kapta pişerse dadından yinmez ..