http://img30.imageshack.us/i/dsc00271tu.jpg/ http://img168.imageshack.us/i/dsc00268op.jpg/ arkadaşlar bu balıkları mersin susanoğlu sahilinden tuttum ve geri bıraktım. ilk defa tuttuğum için ne olduklarını bilemedim, bu balıkların cinsleri ve yenip yenmeyeceği hakkında bilgi verir misiniz?
İlk resimdeki balığa naylon balığı diyoruz. Derisi serttir ve dikenlerine dikkat edin. özellikle de solungaçlarının yanındaki dikenlere dikkat edin. naylon balığı yenir ancak eti çok lezzetli değildir. İkinci resimdeki balığın adını ve türünü bende bilmiyorum arkadaşım. Rastgele
İkinci resimdeki balık İskenderun ve çevresinde Horoz balığı diye anılıyor. Bir çeşit kaya balığı. Daha büyüğüne hiç denk gelmedim. O yüzden bizde tuttuklarımızın tamamını geri salıyoruz. Fakat avlandığımız yer derin su olduğu için, ağızlarından çıkan hava dolu bir kesecik ile birlikte geliyorlar. Geri saldığımızda da maalesef % 90' ı batmıyor ve suya dönmüyor
2. resimdeki balığın ağzı levrek gibi açılıyordu. bilgileriniz için teşekkürler. arkadaşım 2. balığa lagos dedi ama sanmıyorummmmm
Mehmet Bey, Şişen hava kesesini sivri bir nesne ile patlatırsanız, balığın gayet mutlu bir şekilde dibe döndüğünü göreceksiniz. Aksi taktirde martılara yem olmaları kesin gibi birşey. / / / İkinci resimdeki balık bencede hanos.
Bahsettiğiniz işlemi bu şekilde çıkan tüm balıklara uyguluyoruz fakat dediğim şekilde sadece % 10' u batıyor. Avlandığımız yerin derinliği 100-120 m civarında. Balığı çıkarmak biraz vakit alıyor. O zaman diliminde fazla etkileniyor olabilirler. 2. resimdeki balığın avlandığımız bölgedeki adı Horoz balığı yada bizi bilgilendiren kaptanımızın koyduğu isim o şekilde
1. resimdeki balık Holocentrus ruber hindistan balığı..... 38. Familya : HOLOCENTRIDAE (ASKER BALIKLARI) Sargocentrum rubrum (Forsskal, 1775) (Asker Balığı, Hindistan Balığı, Naylon Balığı, Sincap Balığı) 2. resimdeki balık Hanos
senur ablanın dediklerilerine aynen katılıyorum ve doğru bilgidir. buna ek olrak 1. resimdeki balık hani balığı diyede geçer hani nin birçokta varyasyonu vardır türkçe adı askerbalığı derler bu nun hikaside bildiğim kadarıyla zıpkıncıların şişlerini onşara doğru nişanladıklarında hiç korkmadan şişn önünde dik şekilde durduklarından denilzdiğini biliyorum 2 .balık hanos eti beyaz nekadar kimileri lezzetsiz deslerde kızartması çok güzel oluyor tadı sanki mezgiti andırıyor ama mesgitten kışıklıdır
Ne olacak balık bunlar 1. balık hindistan balığı , yöreye göre naylon diye değişiyor. 2. balık ise hani kimi yerle hanos diyede tabir ediliyor diye biliyoru. Bilgilerim yanlışsa affola , lütfen düleltiniz.
japon balığı gibi .. akvaryumun varsa sal içine... .. Şaka bi yana hiç görmediğim bir cins..ustalar mutlaka yardımcı olucaktır...
ilk balığa arsuz çevresinde naylon balığı diğeri de genellikle kayalık bölgede yakanan sanırım bir çeşit kaya balığı deniyor.
Birinci resimdeki balık ateş balıgı akdenizde naylon balıgıda derler, genelde geceleri tutulur, diğeri ise herkesin bildiği gibi taş hanisi balıgı genelde kayaların altında yaşar tabi senin tuttukların çok kücük, hani balıgının büyüklerinden güzel çorba oluyor