Sade santimde dğeil adettede sorun var..... 2015'te balık falan bitmez... isterse trol gırgır son sürat devam etsin..
Orda kime sorarsan sor alacağın cevap; "Bunlar varya çıtır çıtır olur. kılçık mılçık kalmaz pişirince. "
Sevgili Tamer hoşgeldin.... Kimileri için boyut önemli değil demekki.. Yazık çok yazık bir kaç ay istavrit oltaya vurmayınca forum sayfalarında bu balık nerede deyip ağlanıp durmasınlar sonuçta bunlarda bizim içimizden arkadaşlarımız.....
Bence bunlar devede kulak.. Adamlar bir ağda tonlarca ufak balığı yakalıyorlar. 15 cm palamutlar 10 cm çinekoplar yokmu tezgahta ?
günde bunlardan 20 kg tutanlar var ve her Allahın günü tutuyorlar. işin içine ticaret girince böyle oluyor. bunlara balık dolu bir gölet ver iki güne bitirirler. diyecek söz bulamıyorum
Tamer abi alnından öperim senin helal olsun o balıkların yani istavritlerin boyu ortalama 10cm hatta daha küçükleri ve biraz büyükleride var o yüzden ortalamm dedim. Caner abinin dediği gibi sadece boy değil miktarda sorun bu iş ticarete dönmüş istanbulda yazık günah Yokmu bunları kovalayan zabıta arsızlık cahillik diz boyu. Madem ticaretini yapıcaksın adam gibi ver vergisini. Nalet olsun içimdeki insan sevgisine diye bir söz varya işte buradaki limit aşırı av yapan ve buna gözyumanlara. Bunlar bunlar gibi biliçs,zler ne yazık ki bütün sahilllerimizde var hemde haddinden fazla hepsini toplan kaç tonluk trol ve gırgırlaral yarıştıklarını anlarız o yüzden yine diyorum gırgırlar ve troller kadar bukadar bilinçsiz oltacı ve bu işi ticarete döken kötü amaçlı oltacılarda bu yok oluşun boyunduruğu altında ve yükünün altında ezilenlerdir. Bu ve bunun gibi avcılar sözde doğacı ve çevreci yok ettiler güzelim halici boğazı diye ağlarlar örgütlenip bir protesto gösterisi düzenlense ya olta atmaya devam ederler yada pılını pırtısını toplayıp kaçar giderler. Haaa dur ne yapıyosun bize katıl desen de küfür eder söver işime karışma der tatsılık çıkartıp trolcünü gırgırcının ekmeğine yağ sürer
Yeter artık bu resmen bir katliam Toprağın altında filiz Filizin üstünde taş Zorla yüreğim zorla Filizi bizden sorarlar Göğün yüzünde güneş Güneşin gözünde bulut Es yüreğim es yüreğim Güneşi bizden sorarlar Dağın yücesinde kar Ovalarda hasret yanar Ak yüreğim ak yüreğim Suları bizden sorarlar Ekin bitmez ekmeyince Koş yüreğim koş yüreğim Yarını bizden sorarlar Barış bahçesinin gülü Uzanmış hoyrat eli BAT dikenim Bat dikenim Barışı bizden sorarlar
Bir de su videoya bir bakalim... gavur ile aramizdaki zihniyet farkini gorelim http://www.youtube.com/watch?v=HvCm8ntnCSY
Aman Allahim Piranalar Bende bir anlam veremiyorum dogrusu. Daha once bende cok takilirdim oralarda.Fakat aileme yetecek kadarini tuttuktan sonra (bazen daha da az) tasi taragi toplayip eve donerdim.Capari neredeyse hic kullanmadim.3-4 igneli yemli takim ile tutardim baliklari.Kimi zaman kefal,kimi zaman izmarit,kimi zaman istavrit.Ama su durumu ben kendimi bildim bileli var(ozellikle koprulerde). Insallah yakin bir zamanda hersey duzelir,hersey normale doner.Insallah tum balikcilar bilinclenir. Ben eminim bizim forum gibi yerlere uye olsalar ve cani gonulden muhabbetleri olsa,beraber organizasyonlara felan ciksalar biseycikleri kalmaz.Onlarda bilinclenir.Lakin bazi seyler zaman alabiliyor.Ama bazende hic duzelmeyebiliyor. O zamanda Allah islah etsin demekten baska care kalmiyor. Rastgele...
Geçen günlerde forumda çinekopla ilgili "oltacını tutacağı çinekoptan bir şey olmaz siz gırgırlara bakın" demiştim.Sözümü tamamen geri alıyorum.Tamam onlar bunun kat be kat fazlasını yapıyorlar ama bu yapılan da katliamdan farksız....
Erol merhabalar kardeşim, O sözünü okuyunca çok üzülmüştüm ancak şimdi böyle bir anlayışa varmana sevindim. Kendi adıma teşekkür ederim. Zaten olay gırgır/trol, olta balıkçısı olmaktan ziyade hangi kesimden olursa olsun yavru balıkların avlanılması değil mi? Olay az tuttu, çok tuttu olayı da değil ve olmamalı. Yapılan şey hangi kesimden gelirse gelsin nihayetinde katliam olmaktan öte bir durum değil. Şu anlayış bir yerleşse, ah bir farkedilse: Ben yavru balığa olta atmamalıyım. Her kim ne durumda olursa olsun ben yavru avı yapmamalıyım. .
Çok teşekkür ederim İbocan. Benim nazarımda bu anlayışın mimarı sensin. Yıllar yılı yavru balık avına illişkin yapmış olduğun vurgular, o ince ve hassas gönlünün sıcaklığından avaz-avaz çıkardığın feryatlar elbet bir gün bir yerlerde değerini bilen kulaklarca farkedilecek. Taa vicdanlara işleyen güzel çağrın elbet bir zaman sonra aks-i sedasıyla karşılık bulacak. Buna tüm kalbimle inanıyor ve o engin gönlünü hasretle kucaklıyorum. Her zaman ifade edegeldiğin bu munis ve şefkatli davetine can-ı gönülden teşekkür ederim aziz dostum. Yavru balıklara can olan canın varolsun kardeşim.