http://www.sportcity.com.tr/OMOTO-44-LBS-230-MTDINHGY-BOT-SARZ-CIHAZI,PR-19780.html abiler şu tarz bi bot almayı düşünüyorum tekne almadan önce biraz tecrübe edinmek için fakat bunu alınca ne tür evraklar çıkartmam gerekiyo bağlama kütüğü falan gibisinden bişeler lazım mı botu şişirmesi falan uzun sürer mi acaba hemen kurulup kaldırılabilecek bişey mi 2 yada 3 kişiyle açılmayı düşünüyorum hızı nasıl olur bide
2.50 mt. altında olduğundan hiç bir evrak gerektirmez. Faturaları bulundurun yeter. Yalnız bu botla sakın denize çıkmayı düşünmeyin.
evet alış veriş faturasından bahsediyor, 2,30 için birşey diyemeyeceğim ama, 15-20 km rüzgarda bir abimizde 2,80 zodiac var ahşap tabanlı şişme bot, pendik marinadan adalara tek başına yakıtlı motor ile gitti.
en iyisi tekne almak fakat birsürü evraktan bahsediliyo hiç birini nerden nasıl alcağımı yıllık ne kadar bağlama vergisi ödendiğini merak ediyorum
deniz açılmak için en az 3,5 luk bir bot almanız daha sağlıklı. ayrıca arkasındaki motor sanırım tatlı su motoru.
size tavsiyem 3mt ahşap veya aluminyum tabanlı bir bot ve 5-8 hp arası motor. Ne harç ne vergi ne de bağlama ücreti ödersiniz. Katlayıp eve götüreceğiniz için çalınma derdi de olmaz. İstediğin her yerde balığa çıkarsın.
bende 54 lbs elektrikli bir motor edindim geçen yaz, benzinli motoru indirmeye üşendiğim akşamüzerleri gezmek için.....denize şöyle açılabilirsiniz, sadece yüzerek kendinizi kıyıya atabileceğiniz kıyı şeridi sınırları içinde ki bende öyle yaptım.....hatta yüzerek açıldığım derinliklerin bile gerisinde seyir yaptım, zira botu kıyıya ulaştırmak kendimizi kıyıya ulaştırmaktan daha zor.....sözün özü, limitlerini asla vede asla aşmazsanız denizdede bir parça hevesinizi alırsınız.....bence o fiyata değer, ki kıyı seyride çok zevklidir.....denizde kullanım sonrası motoru her kullanım sonrası tatlı su ile yıkadım (iş değil, iki dakika bile sürmüyor, motor bir elimde duş bir elimde yıkadım) tüm bu limitlere riayet ederseniz vede bu bakımları yaparsanız bedavaya, sıfır sesle gezebileceğiniz, ekonomik fiyata edinebileceğiniz bir takımınız olmuş olur.....ama tekrar vede tekrar ederek, limitlere dikkat.....