http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-MAD-D-FENDER fiyatı müthiş ama bazı hayalleri gerçek kılabilir mi acaba ?
Özgürcüm nsıl bir hayalin varsa paylaşırsan bizimle o hayallere ulaşıp ulaşamayacağına karar verilim.
Nu ne yahu Nelerde çıkarıyorlar . Bazen balık üzerine sohbet ettiğimizde birileri çıkıp, bilmem nereye gittiklerini ve serpme veya ağ gererek kaç tane balık yakaladıklarını ve istersem benide götüreceklerini söylerler. Bende kesinlikle kabul etmem. Çünkü bu işin zevki (bana göre) sabahtan akşama kadar balık yakalama umudu ile beklemek ve bu esnada yakalanacak bir kaç balık. Hem ben ayrıca oltanın ucundaki balığı hissetmeliyim Bu bahsettiğiniz alette başta fiyat olarak cazibesini kaybetmesinin yanısıra avı kolaylaştıracak olması sebebiyle benim tarzım değil. Dediğim gibi ben zor olanı daha fazla seviyorum Yinede size bu konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlarımız olacaktır.
Bu sazan avında yemleme yapmak için kullanılır.Sen denizde kullanacağını yazıyosun.Denizde kullanılabiliecğini zannetmem. Yemlemek için kolaylık sağlar.Ama ayrıcalık sağlamaz.Yani bununla daha çok balık daha büyük balık yakalama gibi bir şansın yok. Sadece yemleme yapmak için çok güzel bir avantaj
Arkadaşlar bu sistem yurtdışındaki birçok ülkede kullanılmakta ve mükemmel sonuçlar alınmakta..Hatta bu aletin "GPS" teknolojisine sahip olan modelleri var.ve hep aynı noktayı yemleme imkanı sağlamakta..Bunun dışında yemin yemlenen bölgeye nokta olarak bırakılmasındada kullanılmakta.. Fakat bu aletin özelliklerine göre fiyatı biraz fazla gibi geldi.
Benim hayalim oltanın yemli ucunu bu alete verelim gitsin denizin orta yerine atsın (ucuna kalamar bağlı şamandıralı bir olta mesela) diğer ucu bende olsun attıktan sonra geri gelsin... ben olabildiğince uzağa göndermiş olayım oltayı.. şeklinde bir beleşçilik ..
Ben bu parayı ona vereceğime giderim en güzelinden bir bot hatta fiber kayık alırım yemlemeninde en kralını yaparım
Valla alana saygı duyarım ama 1.140 YTL yi böyle bir alet için vermek akıl karı değil bence.Alet yararlı olabilir ama söz konusu para bir öğretmen mağaşı.
Ben bu bota benzer bir bot yapıyorum. Şu an işleriminde yoğunluğundan biraz yavaş işliyor. Ama bu yaz suya inecek Allah izin verirse
Yok zaten ben alacak değilim.. Ayrıca bu fiyata bot alıp balığa çıkarım ama her zaman bu tip bir hayalim vardı ..küçük balıkların yemi didiklemediği açığa yemli oltayı bıraksın gelsin kurşun vs de olmadığı için kesin takılır birşeyler diyerek... Hatta bir ara ciddi ciddi uzaktan kumandalı bir maketle de yapılabilir mi diye düşünmüştüm ama "bırakma" komutu nasıl verdirilir onu halledememiştim..
Kapağı açabilecek bir mekanizma yapıp bir servo motorla açma işlemini radyo kontrollü kumanda aracılığıyla yapabilirsin. Ayrıca uğraşılırsa köpükten böyle bir tekne yapmak mümkün eğer birazcık modelcilik bilgi ve beceriniz varsa. Model uçak için kullanılan sert köpüklerden olabilir hem zımpara ve sıcak telle şekil vermekte oldukça kolaydır
Merhaba Mahmut bey, Aslında tekne sorun değil , linktekine göre küçük ama ciddi şarj süresi olan pek çok radio kontrol tekne var da bahsettiğiniz bırakma sistemi zor ... benim amacım yemli oltayı alsın götürsün ama nasıl atsın? orası sorun işte.,..
Ya bilemiyorum ama yaylı bir sistemi model uçaklarda kullandığımız kumanda telleriyle bir servo motorla ileri geri hareket ettirerek mekanizmayı açıp kapayabiliriz gibi geliyor ama bunu o hazır satılan motorların kumandalarıyla yapmak mümkün olamayabilir muhtemelen(bilmiyorum )sadece dümeni ve gazı kumanda ediyorlardır. Ama daha gelişmiş r/c ile daha fazla kumanda yüzeyini kontrol etmek mümkün. Böyle bir sistemi mevcut tekne üzerinde düşünüp tasarlamak lazım. Pil olarakta lityum polimer pil çok verimli ve hafif olacaktır.
Alt tarafı uzaktan kumandalı kayık işte bu fiyata fiber kayık alınır yaa hemde en kalitelisinden akıl karı iş değil yani